Jump to content

Masina sotiei...achizitionata de mine 116i

B11WTTE60

Recommended Posts

Vreau sa va prezint in cateva randuri noua achizitie in familie,am cumparata-o acum cateva luni,dar am vrut intai sa o cozmetizez si un mic tunning.

Masina are acum 100.000km,a fost cumparata din Romania, cu service la zi.In primul rand am schimbat toate consumabilele(ulei,filtre,placute fata si spate,curea accesorii,bujii,antigel si lichid frana).Merge foarte bine motorul de 122cppe aceasta caroserie si ajuta foarte mult si cutia cu 6 trepte,consumul este unul cam mare de 11,6% in oras si cam 8-9% in afara.Pe parte de imbunatatirii aduse masini ar fi:

-Schimbator viteze M(cel de pe masina era uzat)

-Pachet exterior M

-Vopsit integral(a fost polishata de fostul propietar la "profesionisti")

-Jante M 18"(nu sunt pe masina momenta)

-Anvelope de iarna Toyo

-Senzori parcare spate(vizibilitate redusa la mersul cu spatele)

Modificari viitoare:

-Faruri OEM Xenon(momentan halogen)

-Stopuri OEM LCI

-Trimuri prin hidrotransfer si imbracare volan in piele

Caut sa cumpar o roata rezerva slim+kit(coarba,cric).

Orice sugestie, parere sau remarca sunt binevenite.

Pozele nu merg atasate de pe telefon,am sa le atasez maine de pe laptop.

Chiar si 8 pare cam mult. E totusi o masina mica, usoara, motorul e cel mai mic. Un 9 cred ca pot s-o conving si pe a mea sa pape. 116i are consum declarat extra-urban 4,8. Deci un 6,5-7% ar fi realist, dar pana la 9 e cale luuuuuunga.

Asa am spus si eu ca este este usoara, dar are 1350Kg deci cat un e46, la acest consum contribuie mai multi factori, viteza medie, incarcatura,etc.

Cum iti explici un consum dat de producator de 7-8% urban si defapt consuma 11-12 chiar 13%.Acum de exemplu arata pe BCC 12.7%.

Poate trebuie schimbata filtrul de benzina care se schimba impreuna cu pompa de benzina la acest model, este singurul neschimbat.

E adevarat ca nu sta in fiecare zi bara la bara prin Militari, dar n-are niciun motiv sa ma minta asa ca mi s-a parut veridica informatia. 13% pe BC... 14% la pompa? Are 11% declarat in oras, doar nu consuma 20...

Mie mi se pare mult 13% in oras si 8% afara pentru un 116i. Si ma opresc ca aici ca am postat suficient pe topicul asta.

• 2 months later...

Mici imbunatatiri aduse:

-Faruri Bi-xenon OEM Valeo,Multumesc Neo_Andersson si Sebi

-Schimbare culoare trimuri prin hidrotransfer Piano black din argintiu si imbracare volan si maner frana de mana in piele perforata,Muktumesc Sebi Xpert Auto.

-Achizitionare roata rezerva slim,Multumesc Brandex

Urmeaza schimbarea stopurilor, cu unele led, deoarece nu prea se inteleg cu farurile xenon.

Pana la urma care e treaba cu consumul ?

Consumul pare sa fie acesta, de 12.7-13% urban, masina a fost pusa pe tester, nu prezinta nici o eroare, nici un senozr, care sa indice vreun defect, iar filtrul de benzina se schimba impreuna cu pompa de benzina si nu sunt dispus sa fac acest schimb,neavand certitudinea ca se va schimba consumul.

Cam exagerat consumul, dar daca tu zici ca e ok drumuri bune sa ai si fara probleme.

Asa am spus si eu, dar sunt colegi pe forum care au cam acelasi consum 12%-12,5%, nu stiu care ar fi cauza, motorul asta ar fi trebuit sa fie mult mai economic(n43 cu injectie directa), dar se pare ca se apropie de 3.0V6 TDi VW Touareg:),daca ar fi fost debitmetrul sau soda lamda sigur ar fi iesit pe tester, singura chestie neverificata ar fi filtrul de benzina,pe care nu il schimb.

Multi km fara probleme si tie, o zi buna

Probabil depinde mult si stilul de condus si unde se fac km respectivi; totusi, ca sa ai o comparatie cat de cat elocventa, iti recomand www.spritmonitor.de acolo in general consumurile sunt destul de reale, am comparat mai multe masini cu media consumurilor user-ilor de acolo si erau destul de precisi.

Pe de alta parte, nu consumul este caracteristica unei masini.....iar masina sotiei este frumoasa si dotata, asa ca sa va bucurati de ea si sa nu aveti parte de neplaceri.

Cu 116i-ul meu in oras scot minim 11,dar merg calm.Poate 10% in cazuri exceptionale.Ma refer ziua.Am reusit o data 6.8 de la Ambasada Chinei pana in Afumati la 4 dimineata.

In trafic mai aglomerat pot ajunge si la 13.Am avut si 14,in conditiile in care mai merg si vreo 4-5 km dimineata+ inca pe atat seara pe colentina/andronache+voluntari unde se merge "linie".Deci,daca ar fi sa iau un Mosilor-Militari,pot trece si eu de 14 fara nici o jena,fara a-i da cine stie ce talpa.

Povesti cu 8 in oras sunt povesti.Daca mergeti doar pe stradute sare rau consumul.Am discutat cu,cativa posesori de 118i/120i din Bucuresti si ei "vad" 15-19% constant prin trafic mai serios.

Ce naiba,pana si un logan 1.4 sub 8 nu scade in oras doar poate pe kiseleff.Si ala are 1tona/75 cai,nu 1.3tone/120.

Edited by AdrianHH

Salutare colegi,

Cred ca am aflat o posibila cauza a consumului ridicat, mi-am luat o diagnoza si mi-au aparut ambele sonde lambda nefunctionale, la 100.000km sa pice ambele, ciudata chestie, tin sa precizez ca merge doar cu benzina OMW 100.Astept sa le inlocuiesc si sa vedem ce consum va avea masina.

Prima data la ce tester ai fost de nu a depistat nimic ? Nu iti doresc sa ai sondele stricat, dar cred ca e spre binele tau sa le schimbi daca sunt obosite.

Am mai facut o testare la Robert de la Bimmer Service la 104.000km si nu au aparut, acum la 109.000km a aparut pe bord semnul de engine, si am pus-o pe tester,initial a aparut doar prima sonda cea dinainte de catalizator, si la cateva zile am refacut testul si apar amandoua,sondele au fost comandate si vor fi inlocuite saptaman aceasta,totodata a mai aparut si un senzor de pe catalizator cu exces de sulf,sau ceva de genul.