Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Impozit / asigurare in Germania

rottor

Recommended Posts

la 192 de cai - euro2, impozitul anual e de 200 euro. Asigurarea depinde de varsta si vechimea ta ca asigurat, poti sa ceri la societatea de asigurari o dovada cum ca n-ai avut evenimente si poti sa scazi asigurarea la 6-700 (fara acel act, te baga la incepatori = 1000e/an)

edit:

pt euro 3-4 scade mult impozitul, nu stiu exact cat e dar substantial mai putin.

inmatricularea costa aprox 60e iar verificarea TUV+AU = 70e (in cazul in care au expirat)

Edited by xpander

Dar cum poti asigura masina acolo daca nu e inmatriculata in Germania si cum poti asigura o masina chiar si cu numere nemtesti daca nu ai domiciliul acolo.........Se poate asa ceva ?

179526[/snapback]

Nu poti inmatricula o masina in Germania daca nu ai domiciliul aici si un cont la o banca in Germania,dar poare sa o faca cineva care traieste in Germania impozitul de calculeaza pe cm3 si nu pe Cp.Cu asigurarea e ceva mai dificil depinde cine asigura varsta localitate vechimea masinii poate sa fie si mare si mica sunt multi factori.Si evident in cele din urma depinde si de socitatea care asigura o masina.

daca masina este inmatriculata in germania pe numele unui cetatean german care imi face procura notariala sa pot circula cu masina in toata europa,eu platind anual impozite,asigurare si tuv facut la timp,oare am vreo problema in romania?

alta varianta : resedinta in germania,adica sa ma ia in spatiu un neamt(o ruda cu cetatenie germana),in acest caz pot sa inmatriculez masina in germania?sau este valabil doar pt cetatenii germani....

daca masina este inmatriculata in germania pe numele unui cetatean german care imi face procura notariala sa pot circula cu masina in toata europa,eu platind anual impozite,asigurare si tuv facut la timp,oare am vreo problema in romania?

alta varianta : resedinta in germania,adica sa ma ia in spatiu un neamt(o ruda cu cetatenie germana),in acest caz pot sa inmatriculez masina in germania?sau este valabil doar pt cetatenii germani....

179678[/snapback]

Din cate stiu poti sa circuli dar sunt atatea conditii cred ca nu poti sa fii mai mult de 90 de zile in alta tara atata e valabila asigurarea pentru afara dar cine se uita acum in UE ce si cum poate la un accident dar e o chestie de care si eu personal imi bat capul.Sa ai domciliul aici nu e dificil dar sa ai cont bancar trebuie sa muncesti sunt si aici multe care se cam bat in cap.Cu asigurarea am intrebat si eu la un moment dat dar cum e cu domiciliul nu stiu nici eu.Si eu imi bat capul sa-mi fac al doilea domicil in Ro nu stiu daca functioneaza inca normal in UE da.Dar aici vine problema cu domiciliul principal deci unde platesti impozitul.In Germania poate sa inmatriculeze o masina oricine cine are domiciliul aici si are un cont bancar,nu conteaza cetatenia.