Jump to content

problema 1.8 is m42

CosTi90

Recommended Posts

De 2 zile am inceput sa am o bataie la motor 1.8 is mb42 pe un e36 , dupa sunet as zice ca e bataie de piston cauzata de bolt, biela sau cuzineti nu-mi dau seama si intentionez zilele acestea sa il desfac sa vad daca pot remedia problema fara sume mai mari decat ar costa un alt motor , voi ce sfaturi imi dati ? sa schimb biela sau ce cauzeaza aceasta bataie sau sa schimb blocul motor cu totu ? si inca o intrebare , oare sa am "noroc" sa fie decat cuzinetii dupa vibrochen dusi ? fara alte probleme cum ar fi vibrochen stricat sau piston,biela? (cauzela principala din care cred ca a aparut aceasta bataie la motor cred ca e uleiul care a fost pe minim si de proasta calitate deoarece cu ceva timp inainte am avut pompa de benzina infundata si nu mai facea presiune in rampa de inj si astfel mai mult "picura benzina" si asa cred ca mi-a intrat putina benzina in ulei subtiindul , si am tot amanat schimbu de ulei ca tocmai ce il facusem..si am mai mers asa cu ea aprox 3 luni..4000 km cu aproximatie)

daca iau alt motor imi este frica sa nu fie tot cu probleme si sa arunci 300 de euro degeaba...deci ce a-ti zice sa fac?

tocmai de aceea intreb daca e posibil sa scap doar cu cuzinetii , cum a inceput sa bata n-am mai mers cu masina ca sa se agraveze, si in relanti nu bate..sau bate insesizabil doar cand o accelerezi pe decelerare se aude daca mergi usor cu ea fara accelerari bruste nu se aude

Sa lamurim ceva pentru inceput. In mintea mea si doar in mintea mea daca ai pompa de benzina infundat sau baga prost e imposibil sa-ti bage benzina in ulei pentru ca tie d-abia iti lucrau injectoarele la presiunea aia. Daca cumva masina nu a mers corect adica a mers inecata(in 3 pistoane sau mai putin) e plauzibil sa-ti fi bagat benzina in ulei dar e fooooooarte putin probabil si aici pentru ca ai zis ca era pe MINIM uleiul.

Ca a fost ulei de proasta calitate si pe minim e strict cauza din punctul meu de vedere. Trebuie macar completat si sincer cred ca nu te-ai obosit sa verifici nivelul ocazional.

cand am zis de proasta calitate m-am referit din cauza ca presupun ca ar fi ajuns cumva benzina in el , am bagat castrol magnatec 10-40 ce am bagat mereu si n-am avut probleme , la ulei m-am uitat si nu era sub minim, era aproape la semnu de minim pe joja si am zis ca mai o las asa pentru cateva sapt pana il schimbam pe tot ,oricum ai dreptate trebuia completat neaparat

• 2 weeks later...