Jump to content

Antigel bmw e90

alinys

Recommended Posts

Nu. Cu motorul oprit si sa nu fie prea cald pentru ca vasul are presiune. Oricum citesti pe cutie ca scrie exact cat sa pui in functie de ce temperatura doresti.

Ia verifica si furtunul care intra in vas. Am intalnit un caz recent in care pierdea antigel la imbinarea finala a furtunului pe vas. Problema era de la vas care are o prelungire de plastic pe care intra furtunul si era sparta. Pe acolo curgea antigelul.

A inlocuit vasul cu totul.

LYM, daca prin original te referi la OEM, nu stiu pt. ca n-am citit pe sticla. Dar ultima oara cand am pus antigel, nu in BMW ci in alta masina scria clar pe sticla ca e de -70 ca sa stii cum sa-l diluezi.

Daca cel OEM BMW vine gata diluat dupa cum spune colegul Myx atunci logic ca nu mai scrie pt. ca e gata diluat pt. temperaturile din Europa.

O seara faina ! :)

Ma gandeam ca daca il pui concetrat ,creste punctul de inghet..

Corect. Asa si este. :)

Cel mai bine masori ce ai si in functie de asta pui mai concentrat sau mai diluat, cat sa iasa in jur de -38.

Nu e voie amestecat G11 (albastru) cu G12 (rosu). Rezulta un amestec usor gelatinos ce poate infunda anumite parti ale instalatiei.

LYM, tu cum ai completa cu el concentrat sau diluat 50-50?

Diluat 50:50 cu apa distilata!

Cel bmw vine gata preparat

Nu.

@Pt. restul cunoscatorilor:

http://i49.tinypic.com/2z49r7r.jpg

http://i48.tinypic.com/snnmo8.jpg

Edited by LYM

Exista un masurator din acesta mai ieftin?Ca eu am gasit doar peste 150ron...Sau doar la service sa ma duc?

exista /parca prin real sau la obi nu mai stiu exact unde am vazut ceva de genul unei eprubete gradate cu un mic furtunas in capat si costa in jurul a 10-12 lei parca :rolleyes:

Ce sa calculezi tata, punctul de inghet al antigelului fara apa?!

Nu se foloseste antigel nediluat.

Ia si citeste mai jos.

- nu trebuie depasit 60% antigel

- daca pui prea mult antigel se reduce punctul de inghet

In masina ta poti sa pui si tuica, for all i care. Bafta :)

post-23360-0-85436600-1352135774_thumb.jpg

Edited by LYM

Ce sa calculezi tata, punctul de inghet al antigelului fara apa?!

Nu se foloseste antigel nediluat. In masina ta poti sa pui si tuica, for all i care. Bafta :)

In primul rand citeste ce ai scris mai sus, cum ca nu ar scrie pe sticla punctul de inghet al antigelului nediluat, dar de pe sticla asta e la mintea cocosului care e acel punct.

Asta nu e cazul, dar la altele e scris doar punctul de inghet si de acolo ii pui tu cata apa vrei in functie de punctul de inghet pe care vrei sa-l atingi.

Hai sa nu ne tragem de sireturi si sa dam exemple de doi bani, ok ? Eu am dat omului un sfat in caz ca nu era scris pe sticla iar tu ai avut ceva de comentat referitor la sfatul meu. Daca nu te intereseaza te rog sa treci peste postul meu si sa-ti vezi de ale tale.

Scuze de off topic.

In primul rand citeste ce ai scris mai sus, cum ca nu ar scrie pe sticla punctul de inghet al antigelului nediluat, dar de pe sticla asta e la mintea cocosului care e acel punct

Care e?

Exemplele mele de 2 bani sunt luate de pe eticheta produsului, deci tu mergi pe ale tale, lasa-ne pe noi sa mergem pe ce recomanda producatorul :thumbsup:

Edited by LYM

Terminati mai, nu fiti copii.

Ideea e sa nu se umple instalatia cu antigel pur (concentrat).

Pentru completat se poate folosi linistit concentrat, pana se atinge punctul dorit.

Concentratia maxima admisa in instalatie este de aproximativ 70% antigel - 30% apa. Astfel se obtine cea mai joasa temperatura la care ingheata amestecul respectiv.

http://www.eetcorp.com/antifreeze/freeze_points.gif

Edited by C_o_s_m_i_n

Corect. Asa si este. :)

Cel mai bine masori ce ai si in functie de asta pui mai concentrat sau mai diluat, cat sa iasa in jur de -38.

Nu e voie amestecat G11 (albastru) cu G12 (rosu). Rezulta un amestec usor gelatinos ce poate infunda anumite parti ale instalatiei.

Corect pe dracu. Tinand cont ca este vorba de temperaturi negative, pct de inghet scade, nu creste :)