Jump to content

Probleme trapa X5-E70

CooLmaN

Recommended Posts

Salut, dupa multe si lungi cautari, prietenul meu si-a luat astazi un X5, destul de frumusel cu ceva dotari printre care si trapa panoramica. Masina este 2007.

Din pacate :) a ridicat trapa in sus... si-acolo a ramas. Partea din spatea nu se mai inchide. Am programare maine la Banat Car, dar pan`atunci, a trebuit sa o bag in garaj de frica sa n-o ploua. Urata experienta la o masina cumparata de cateva ore...

Ceva pareri pana una alta??? Am gasit alte topicuri referitoare la alte masini, dar mi s-a parut diferita problema.

Mersi!

e prost facuta, si la masini noi face figuri, trebuie mentinute perfect curate si gresate mecanismele de glisare. la un x3 am avut panoramica din 2 bucati, cu aia era spectacol dar tot prost mergea. trebuia vesnic sa sterg de jeg marginile unde se aduna noroi. se mai duce si un cablu dar la alea vechi.

Ai dreptate :) . Baiatu kre a luat-o vine dupa un A6 , si nu a stiut sa apese in sus k sa o ridice, a dat-o doar in spate... Era si in reprezentanta la West auto bmw arad... Nu s-a mai uitat, e la Banat car masina acuma dar sigur astia o sa zica, dupa cum au sugerat la receptie, ca trebuie schimbat sistemu de inchidere...

pai poate sa incerce sa dea cu niste wd40 pe acolo.. sau sa se uite daca e vreo piesulina de plastic rupta..

normal cand o ridici are un fel de piciorus care intra intr-un lacas, sa nu fie ala intepenit, dar ma rog, daca nu e ceva vizibil sa sara in ochi mecanismul e destul de complicat.

in general la multi useri a functionat remedierea cu ceva wd40..

Am incercat reset-ul dar nu merge. S-a constat ca trebuie schimbat tot kit-ul... Valoarea 4000 ron fara TVA la Banat Car. Am vorbit la Motor AG si acolo am obtinut 3000 ron cu totul...

S-a mai constat un zgomot ( suierat fin ) sub masina, se pare ( cf diagnozei de la BC ) ca vine din evacuare. Problema care se pune e ca ei vor 2000+Tva doar ca sa demonteze toata evacuarea + repararea eventualelor defectiuni ( in caz ca este filtru, alte 2000 euro )...

Pareri ?

Sunt in mare foame reprezentantele de la noi si alunga si clientii. Cum sa ceri 500EUR pt demontare evacuare. E 200lei ora manopera, inclusiv tva. Asta inseamna ca lor le ia 12 ore.

nu e chiar asa , e un timp estimativ pt orice operatiune in nu stiu ce rahat de catalog , practic nu poti asocia timpul de lucru efectiv cu pretul pe ora . E un soi de black book al lor , e prin toate serviceurile . Nici eu nu prea inteleg de ce nu platim exact timpul efectiv LOL

sunt unitati de timp, intr-un normativ de lucrari de service. o unitate de timp are n minute. aproape tuturor lucrarile posibile le sunt alocate un anumit numar de unitati de timp t.

daca in normativ scrie:

"demontare completa sistem evacuare gaze - 20 unitati timp, serviceul nu poate factura mai mult de atât.

de exemplu, unitate de timp t= 10 minute

20 * 10 = 200 minute = 3 ore si 20 minute.

asta e valoarea maxima care se poate factura pentru lucrarea respectiva.

nu factureaza chiar cat vor dar asta nu inseamna ca nu te jefuiesc. este intr-adevar normata activitatea, fiecare operatie specifica are un cod si un pret, care asa cum s-a spus vine din timpul normat. din ce am observat la mai multe operatiuni timpul este normat destul de corect. problema e ca te incarca cu tot felul de operatiuni care nu se fac sau sunt inutile. pentru orice operatiune va recomand solicitati o cotatie si la motor ag. unui prieten cu vesnica problema la diesel de admisie afumata, i-au luat la pitesti 70 mil in timp ce la auto bav i-au cerut 150 si i-au spus ca nu garanteaza rezolvarea. ca o situatie tragico-umoristica, la bavaria m-au refuzat initial cu inlocuirea unui claxon la motocicleta pentru ca operatia nu era normata. ma rog, am rezolvat ulterior, l-am pus singur - hahaha. oricum lucrurile s-au mai asezat si pe acolo nu mai e asa dezastru. cred ca nici lor nu le convine sa tipe intr-una clientii. sunt deja oameni acolo de ani de zile care sunt ok. nici la ei nu mai e ce a fost, caruta e mare si trage greu. Edited by fbdcnt

nu factureaza chiar cat vor dar asta nu inseamna ca nu te jefuiesc. este intr-adevar normata activitatea, fiecare operatie specifica are un cod si un pret, care asa cum s-a spus vine din timpul normat. din ce am observat la mai multe operatiuni timpul este normat destul de corect. problema e ca te incarca cu tot felul de operatiuni care nu se fac sau sunt inutile. pentru orice operatiune va recomand solicitati o cotatie si la motor ag. unui prieten cu vesnica problema la diesel de admisie afumata, i-au luat la pitesti 70 mil in timp ce la auto bav i-au cerut 150 si i-au spus ca nu garanteaza rezolvarea. ca o situatie tragico-umoristica, la bavaria m-au refuzat initial cu inlocuirea unui claxon la motocicleta pentru ca operatia nu era normata. ma rog, am rezolvat ulterior, l-am pus singur - hahaha. oricum lucrurile s-au mai asezat si pe acolo nu mai e asa dezastru. cred ca nici lor nu le convine sa tipe intr-una clientii. sunt deja oameni acolo de ani de zile care sunt ok. nici la ei nu mai e ce a fost, caruta e mare si trage greu.

Pai ce i-au facut de 70mil? Chiar si eu am o problema cu fumul acum, desi am fost sa verific tot... Tuebina, injectoare, egr,.. Si toate sunt la locul lor.

Merci!

Am incercat reset-ul dar nu merge. S-a constat ca trebuie schimbat tot kit-ul... Valoarea 4000 ron fara TVA la Banat Car. Am vorbit la Motor AG si acolo am obtinut 3000 ron cu totul...

S-a mai constat un zgomot ( suierat fin ) sub masina, se pare ( cf diagnozei de la BC ) ca vine din evacuare. Problema care se pune e ca ei vor 2000+Tva doar ca sa demonteze toata evacuarea + repararea eventualelor defectiuni ( in caz ca este filtru, alte 2000 euro )...

Pareri ?

Aceeasi problema am avut si eu cu un e60 cu trapa panoramica.

Kitul de reparatie costa 2500 lei cu tva la reprezentanta din Sibiu.

Mie mi-a ramas deschisa partea din spate. Am desfacut-o din cele 2 suruburi si i-am dat drumul la locul ei.Aia din fata am inchis-o manual.

A fost ok, nu intra apa.

O face la MotorAG 3000lei, schimbat kit.

Aceeasi problema am avut si eu cu un e60 cu trapa panoramica.

Kitul de reparatie costa 2500 lei cu tva la reprezentanta din Sibiu.

Mie mi-a ramas deschisa partea din spate. Am desfacut-o din cele 2 suruburi si i-am dat drumul la locul ei.Aia din fata am inchis-o manual.

A fost ok, nu intra apa.