Jump to content

Etrier rupt X3 - 2006

CooLmaN

Recommended Posts

Am adus ieri un X3 din Germania, si astazi i-am facut o revizie completa la bmw, schimb, ulei, tot, intre care si o diagnoza. Masina impecabila mai putin o problema.

Etrier rupt dreapta spate, trebuie inlocuit, pret undeva 9mil+manopera la bmw. Tin sa precizez ca nu prea ma pricep la mecanica. Ceva pareri, ati mai auzit si-alte cazuri ?

Daca e aerisitorul nu se va ajunge la suma aia. Sincer sunt destule cai si nu tiganeli sa se repare.

Nu imi iau etrier pentru un aerisitor nici daca ma roaga cu el la juma de pret. Sunt destui care pot sa-l dea afara si sa refaca filetul ala profesional. Intereseaza-te.

in poze nu se vede nimic, pozitia poate nu e cum trebuie, oricum, un aerisitor rupt nu e capat de lume... poti merge mult si bine cu el asa daca nu se vad scurgeri, la o eventuala interventie, schimb de lichid sau furtunele, o sa fie problema cu aerisitul... dar gasesti in dezmembrari etriere cate vrei...

De ce sa fie probleme cu aerisitul? O aerisesti din conducta si ignori panarama aia rupta. Oricum... cum s-a zis mai sus cateva zeci de lei si se rezolva. Se extrage relicva de acolo ia alt aerisitor si drum bun. Oricum cand se repara sa se scoata pistonul ca sa nu ramana span in cilindru de la extragere. Atata tot.

Mare chestie. Sunt instalatii cu vacuum si nici macar nu mai surubaresti. Sunt cai destule stai calm. Si cred ca stii ca in timp elimina si singura aerul instalatia, desi nu recomand procedeul din motive de siguranta :LMAO:

se scoate ce a ramas din aerisitor la orice service/ meserias de colt de bloc cu un extractor de asa ceva. atentie unele sisteme de franare necesita aerisire cu o masinarie din cauza abs-ului, nu stiu daca la asta se poate aerisi la pedala. cred oricum ca daca gatui conducta - racordul - si ii bagi capatul intr-un borcan cu lichid sa nu ia aer pe instalatie e ok. grija la montaj, aerisitorul se monteaza strans si il desfaci numai cand frana e apasata.

p.s. daca desfaci ansamblul invarte pistonul 180 de grade si schimba toate garniturile. nu pune porcarii ca se umfla si iti gripeaza pistonul, numai originale.

Edited by fbdcnt

Sistemul trebuie aerisit ca la carte,nu merge aerisirea clasica cu pedala-strange-liber-pedala.Te duci la un meserias bun si iti scoate restul de aerisitor si eventual reface filetul si monteaza un aerisitor nou.Daca nu merge trebuie luat un aerisitor mai mare,rectificata gaura,facut filet si montarea aerisitorului mai mare.Aerisitorul standart 34116758107(fa o verificare a codului),te costa in jur de 35 lei.Poti lua in calcul achizitionarea unui etrier sh dar este greu de gasit pt ca merge doar la E46 330 DS sau 330 benzina.

An senzatia ca etrierul este din fonta-otel,deci asta iti usureaza operatia de scoatere a restului de aerisitor.

Si daca tot se extrage ala vechi de acolo parerea mea e sa se verifice si restul. Daca tot se ajunge la unu competent care il extrage pe cel vechi de acolo, sa le scoata pe toate ca nu se stie care se va mai rupe pe viitor. Macar sa nu mai fie probleme. Un recipient de lichid de frana ca oricum nu cred ca a fost schimbat si in privinta franelor se cam face tot deocamdata.

la cum arata il scoti si singur cu o panza de bomfaier si o surubelnita, tai un slit in capul lui. altfel exista niste extractoare cu filet invers, se folosesc la scos prezoane, nu e mara branza. oricum curata cu peria de sarma bine inainte si da de 2-3 ori cu wd40 la interval de cateva ore. daca e de aluminiu incalzeste-l.