Jump to content

Termostat E36, 316i

Daniel Arman

Recommended Posts

Buna seara. Odata cu scaderea temperaturii, nu mai am caldura deloc, apa nu urca oricat as merge cu masina. 90% sunt sigur ca e din cauza termostatului. Problema este ca nu stiu ce termostat sa iau, sunt 2 modele. stie cineva care imi este bun, si care e diferenta intre cele 2? atasez poza cyu cele 2. Masina este BMW 316i, an 1995, 1,6 benzina, 75Kw, M43B16

post-54654-0-83857000-1352492849_thumb.jpg

post-54654-0-13535100-1352492855_thumb.jpg

Buna seara. Odata cu scaderea temperaturii, nu mai am caldura deloc, apa nu urca oricat as merge cu masina. 90% sunt sigur ca e din cauza termostatului. Problema este ca nu stiu ce termostat sa iau, sunt 2 modele. stie cineva care imi este bun, si care e diferenta intre cele 2? atasez poza cyu cele 2. Masina este BMW 316i, an 1995, 1,6 benzina, 75Kw, M43B16

intra pe www.realoem.com, introduci ultimele 7 cifre/litere ale seriei de sasiu si vei putea obtine codurile oem ale tuturor pieselor de pe masina ta; avand codul piesei care iti trebuie, vei putea alege cea potrivita.

Sper sa nu ma insel...

Dar, ar trebui sa-ti mearga caldura si fara sa se deschida termostatul.

Termostatul se deschide la o temperatura destul de mare, peste 80 de grade!

Deci, daca apa are temperatura de... sa zicem 70 de grade, termostatul este inchis dar tu in masina poti sa ai caldura peste 20 de grade, lejer.

Ideea este sa ai si lichid de racire suficient in instalatie!

Faptul ca temperatura apei, nu se duce spre rosu, nu inseamna ca esti in regula cu lichidul de racire.

Te pacaleste temperatura scazuta de afara.

O alta problema ar mai fi si "robinetii" hidraulici care probabil ca au ramas blocati pe rece!

La E36 cu motor m43b16 termostatul este cel din figura 2, adica cel cu carcasa de plastic. Termostatul blocat pe pozitia deschis exact aceste simptome le da: temperatura apei ajunge foarte greu la 90 grade, iar cand afara vor fi -10 grade, abia daca va depasi zona albastra mai ales la drum intins. Caldura din habitaclu are si ea de suferit, in sensul ca introduce aer cald, dar nu suficient de cald incat sa mentina o temperatura normala in masina. Nu poti sa zici ca ingheti, dar la iarna nici cald nu va fi in masina.....

Parerea mea: inlocuieste termostatul si inlocuieste si tot lichidul de racire daca e mai vechi de 2-3 ani.

salut,am si eu o problema banuiesc ca tot cu termostatul dar astept si alte sugestii,motorul este 20 benzina 150cp.,la mine problema e ca atunci cand plec la drum se ridica apa si da caldura normal ,dar dupa 15-20 km ,cade acul la apa pe albastru si baga aer rece.si asta in mers ,cand opresc motorul acul se ridica iar la 90 si iar am caldura o perioada pana o ia de la capat.astept sfaturi.

• 3 months later...

salut,am si eu o problema banuiesc ca tot cu termostatul dar astept si alte sugestii,motorul este 20 benzina 150cp.,la mine problema e ca atunci cand plec la drum se ridica apa si da caldura normal ,dar dupa 15-20 km ,cade acul la apa pe albastru si baga aer rece.si asta in mers ,cand opresc motorul acul se ridica iar la 90 si iar am caldura o perioada pana o ia de la capat.astept sfaturi.

Schimba termostatul. El e baiul. Nu functioneaza in parametrii optimi