Jump to content

X3 sau ce?

fbdcnt

Recommended Posts

BV26CAT: Ai mers cu vreun GLK? Portbagajul e jenant de mic/stramt. Eu si prietena mea am umplut portbagajul cu bagaje pentru o saptamana la mare, cate 1 troler fiecare, 1 bax cu apa, o geanta de umar si cateva prostii. Trolere medii, apa la 0.5 :rolleyes:

vreau si eu o prietena care pt o sapt la mare isi ia doar un troller :laugh:

ontopic: q5-u e dragut si motoru de 2.0 tdi e suficient pt o femeie. dar vad ca ai luat deja a5-ul. drumuri bune!

azi la 7 o iau. o sa fac maine niste poze, deja e intuneric. trebuie sa iau niste roti de iarna, nu stiu daca sa iau de 17 sau 18. astea de pe ea sunt de 18, am sa vad cat e de rigida si in functie de asta ma hotarasc. nu e numai inaltimea talonului care e bine sa fie ceva mai mare iarna dar si amortizoarele se intaresc de la frig. o sa vad, nu am nici un fel de experienta cu a5.

am adus-o acasa. primele impresii - foarte bine finisata, totul merge perfect, parca prea usor, masina de femeie. toate comenzile sunt un pic loose, nu are asa feedback direct precum bmw-ul. nu pare masina pe care sa o abuzezi cum abuzezi un bmw, pare fragila. e doar altceva, nu pot spune daca mai bun sau mai rau, e chestie doar de gust. eu prefer feedback-ul si tot ce tine de feeling si functionalitate la bmw, mi se pare insa ca audi au luat-o inainte cu design-ul si finisajele. daca va intereseaza mai fac niste poze pe lumina. cutia nu decupleaza total cum ziceau unii.

http://img541.imageshack.us/img541/127/dsc01028ak.jpg

http://img405.imageshack.us/img405/3540/dsc01029ri.jpg

http://img32.imageshack.us/img32/1551/dsc01031na.jpg

http://img856.imageshack.us/img856/5994/dsc01032y.jpg

http://img541.imageshack.us/img541/9977/dsc01035td.jpg

http://img703.imageshack.us/img703/2410/dsc01036va.jpg

http://img705.imageshack.us/img705/9374/dsc01037sk.jpg

http://img546.imageshack.us/img546/2296/dsc01038h.jpg

Foarte frumoasa masina. Sa ai noroc de ea.

Un singur minus din punctul meu de vedere, selectorul treptelor de viteza (e deja cunoscut la Audi ca e destul de uratel desi asta pe care il ai tu e peste cele de pe Q7 de exemplu deci spre bine) :). E si chestie de obisnuinta, la BMW parca e mai frumos ( e doar parerea mea, sper sa nu te simti jignit).

Multi km fara incidente !

Mie mi se pare fff interesant sa vezi cum de la X3..o serie de propuneri si pareri a ajuns la A5.Masina e fff frumoasa....si exceptand garda la sol mai mica poate si spatiul pentru cap in spate care este mic(mie asa mi-a lasat senzatia cand m-am suit in A5) e o alegere inspirata.

....haha o sa radeti de mine dar aseara pe la 10 m-am dus in slapi si short sa scarm pe la ea ca nu eram lamurit cu niste chestii. am constatat:

- are roata de rezerva din aia aschilopata de 80/h, eram ingrozit sa nu gasesc mobility kit ca la bmw

- sistemul audio suna foarte bine are dsp si control separat pe subwoofer, rupe masina in doua pana la maxim suna clar. se aude ca cel dsp de la bmw, aproape la fel cu cel logic 7 hk. inteleg ca nu e cel mai scump deci e bun.

- nu stiu sa dau reset la consum

- ca sa imperechezi zonele de climatizare trebuie sa umbli in computer, nu are buton separat, e enervant

- miroase f misto in interior, bmw parca au pierdut mirosul ala de piele, de nou.

- nu are scaune electrice!!!

- harta din navigatie e fix cea bmw, numai grafica foarte putin diferita

- nu stiu cate zile vor avea jantele de 18 dar arata f bine. azi ma ocup de roti de iarna.

- i-am luat masina nevesti-mii sa ma plimb eu - hahaha

am mers azi prin oras cca 20 km. consumul scade intr-una, a ajuns de la 13 sub 10. nici trafic nu e mare. calitatea materialelor la interior e la fel ca la bmw sau mai slaba cu exceptia scaunelor care sunt mai bune din orice punct de vedere - suport, piele, calitatea executiei. altfel ornamentele de metal sunt din tablite subtiri ambutisate, au aspect ieftin. butonul de i-drive (ma rog, asa ceva) e dintr-un plastic cacacios metalizat. comportamentul overall mi se pare mai bun decat la bmw, motorul se tureaza agresiv, neliniar, cutia merge impecabil, nu stiu ce tot aberau unii pe niste forumuri. nu decupleaza la relanti, merge ca orice automata dar e intepata, agata la plecare ca aia dsg. caracteristica servo de la volan e f abrupta, pe loc merge f usor, imediat ce iei viteza se intareste si ai un bun control si feedback. iar aberau unii pe forumuri ca ai fi "detasat". nici vorba. in ansamblu, comparat cu un bmw 2.0dA, e mai sportiv si mai agresiv asta. si zgomotul de diesel e mult atenuat, nu horcaie ca bmw-ul. in rest pare mai coaja, mai mazda asa, bmw da un feeling de lucru solid, mai rigid, mai bine inchegat. va mai zic cand mai aflu si eu.

sau muti pe el, sa-l vezi acolo, si ti lung apasat butonul de pe partea inferioara a manetei de la stergatoare....

ai 2 consumuri.... #1 se reteaza dupa fiecare stationare mai lunga, #2 se reseteaza doar cand o faci tu.

Edited by RobyS

multumesc, ma umplusem de nervi citind fel de fel de forumuri audi cu istorii horror despre cutiile multitronic care se strica iremediabil si costa 10,000 reparatia. altii zic ca cele noi nu ar avea probleme. ok o sa vedem, are garantie 4 ani, n-am tinut in ultimii 20 de ani nicio masina atat. sa vad cum merge, multitronic asta nu are trepte in sensul in care suntem noi obisnuiti, are 8 rapoarte dar e cvt, cu transmisie variabila, nu are convertor. mai e ceva naspa, cand nu apesi pe acceleratie sta complet decuplata, cum facea smg-ul la bmw. daca pleci in panta e naspa, o ia in spate. noroc ca a mea are hill-assist, cum e si la bmw, trage frana de mana cand iei piciorul de pe acceleratie si o ia cand accelerezi. mai e ceva naspa, din cauza sistemului cvt, se simte ca si cum ar patina, mergi pe autostrada, accelerezi, te uiti la turometru e bat, nu se misca decat cand schimba treptele dar viteza creste. la fel, te poti uita la motor, vezi cum se tureaza dar viteza sta pe loc, ca la scutere sau cand patineaza ambreiajul. ma rog o iau si daca ma enerveaza o transform intr-un bmw 328i x-drive. pana una-alta sa vedem ce mai zice concurenta.

Ce ciudatenie cu acele alea de la ceasuri, mai ales ala de la turometru, zici ca-i teapan, cum erau odata unele jocuri de la ps2. App, cum se aude motorul pe acceleratii, la fel ca o masina automata normala sau e altfel tinand cont ca cv este diferita?

Foarte frumos "h"audiul, sa-l cunduci cu placere,poate cu o placere mai mare fata de cum conduceai bmw-ul.:thumbsup:

e ciudat rau multitronicul, mie nu mi-a placut deloc, am avut un Audi cu minunata cutie si nu m-am putut obisnui cu CVT, am senzatia ca e defecta si paineaza sau ceva.

In sfarsit, e misto masina, banuiesc ca ii place sotiei, oricm dpmdv e masina de gagica, totul e soft la audi.

Edited by Pole

da, adevarul e ca femeile au dreptul sa conduca masini exclusiv albe sau roz. :wacko:

Pole, asa ceva? :LMAO:

EDIT: Pt initiatorul topicului, cer scuze pt off topic, dar am vazut ca s-a vorbit de culori si n-am rezistat atunci cand a venit vorba de roz.:laugh:

Edited by Catalin BMW