Jump to content

Posibil distributie sarita!A murit motorul!

Recommended Posts

cred ca le verifici cam tarziu acum :cry:,cam asa ceva am patit si eu,dar nu la 150km/h ci la 50km/h,la mine o clapeta s-a desprins ajungand in motor,mai mult ce sa iti spun:piston nou,planat _chiulasa_,schimbat supape _chiulasa_,turbina noua,galerie admisie noua si inca am avut noroc ca nu a fost afectat blocul motor,mai multe detali le poti vedea aici:http://www.bimmer-service.ro/inlocuire-piston-motor-bmw-seria-3-e46-320d/

cred ca le verifici cam tarziu acum :cry:,cam asa ceva am patit si eu,dar nu la 150km/h ci la 50km/h,la mine o clapeta s-a desprins ajungand in motor,mai mult ce sa iti spun:piston nou,planat _chiulasa_,schimbat supape _chiulasa_,turbina noua,galerie admisie noua si inca am avut noroc ca nu a fost afectat blocul motor,mai multe detali le poti vedea aici:http://www.bimmer-service.ro/inlocuire-piston-motor-bmw-seria-3-e46-320d/

Si pentru treaba asta au vrut sa-ti schimbe motorul in Italia , ca spuneau ei nu se poate repara !

:thumbsup: :shifty:

Si pentru treaba asta au vrut sa-ti schimbe motorul in Italia , ca spuneau ei nu se poate repara !

unul din motivele pentru care in alte tari se schimba cu totul motorul in anumite situatii este legat de pretul manoperei,care ca si piesele, sunt in general "cu chitanta" de aceea ca in unele situatii financiar se apropie de pretul inlocuirii motorului...si in plus e si mai simplu, plus ca la o re-vanzare se considera un plus un motor inlocuit decat unul reparat (cel putin in relatiile vanztor-cumparator de buna credinta unde nu se ascunde istoricul masinii), iar politica este sa se "indrume" clientul spre achizitia unei masini noi, nu a o repara pe cea veche.

On-topic: masina trebuie dusa pe platforma la un service, pus un tester pentru a vedea daca exista erori, apoi desfacut motorul si constatat defectele.

unul din motivele pentru care in alte tari se schimba cu totul motorul in anumite situatii este legat de pretul manoperei,care ca si piesele, sunt in general "cu chitanta" de aceea ca in unele situatii financiar se apropie de pretul inlocuirii motorului...si in plus e si mai simplu, plus ca la o re-vanzare se considera un plus un motor inlocuit decat unul reparat (cel putin in relatiile vanztor-cumparator de buna credinta unde nu se ascunde istoricul masinii), iar politica este sa se "indrume" clientul spre achizitia unei masini noi, nu a o repara pe cea veche.

On-topic: masina trebuie dusa pe platforma la un service, pus un tester pentru a vedea daca exista erori, apoi desfacut motorul si constatat defectele.

Da dar i-au cerut in italia 8000 de euro pentru inlocuirea motorului cu unul SH binenteles si in Romania a reparato cu 2 sau 3 mi plus drumul cu platforma din italia . Pai nu face masina toata 8000 . SCUZE DE OFF TOPIC !

Da dar i-au cerut in italia 8000 de euro pentru inlocuirea motorului cu unul SH binenteles si in Romania a reparato cu 2 sau 3 mi plus drumul cu platforma din italia . Pai nu face masina toata 8000 . SCUZE DE OFF TOPIC !

pai nu am inventat noi "tepele"......din astia se gasesc peste tot :thumbsup:

exact ,ai perfecta dreptate,cred ca oricare ar fi procedat la fel in locul meu,scz off topic

exact,dar nu ca nu se poate repara,pentru ca ei nu schimba pistoane ,planeaza chiuloase,etc...ei imi dadeau un motor revizionat cu garantie bmw :angry2:la 8000 euro ,asa le-am spus si eu ca nu face masina 8 mii.

pai tocmai a spus octavian8383 - piston nou

se poate si cu un piston , se face segmentare daca tot desfaci ca e pacat sa nu o faci. Evident ca orice se repara , dar nu merita daca e rupt totul pe acolo , inclusiv bloc zgariat .Ajungi la costuri prea mari .

Daca se face ca la carte se schimba toate. Restul e carpeala si noroc. Ca nu-si permite lumea din ratiuni financiare sa schimbe tot asta e. Sunt masini cu un piston schimbat care au crapat. Eu nu mi-as asuma riscul cu lucruri facute de mantuiala. Edited by ifx

Doamneee ce tampenii pot debita unii pe topicul asta... Se inlocuieste un piston fara probleme, poate segmentii sa ii inlocuiesti si la restul ca sa aiba aceeasi compresie.

Referitor la saritul lantului, cred ca unii nu stiu cum arata un lant si pinioanele pe care calca; cum drq sa sara cativa dinti/sa se deregleze? Ori se rupe ori sta acolo, nu poate sari doar cativa dinti si sa pica inapoi pe pinion.

De curiozitate ifx, ce a crapat la masinile la care s-a inlocuit un singur piston? Stii tu caz concret, ca asa din auzite...

asa tu mai bine ai dat vreo 600 700 euro pe pistoane , vreo 200 pe segmenti, vreo 300 pe supape si ghiduri noi, vreo 200 pe cuzineti noi , vreo 1800 pe chiulasa noua ( ca asa e profi, nicaieri nu scrie ca poti plana chiulasa)cu ocazia asta schimbi si lantul si intinzatorul si uite asa ai depasi valoarea de piata a masini cu mult. Fii serios. Vb din povesti si habar nu ai. CE a crapat la motoarele cu pricina? in cel mai rau caz atunci cand pistoanele nu sunt de aceasi greutate motorul va bate dar de crapat mai greu. Va merge dezechilibrat.

Ps am incercat sa te menajez dar tu aici iti dai cu parerea prost pe bani altuia

Edited by malasorte
  • Like 1

Aici nu suntem ca sa ne acuzam care debiteaza prostii. Fiecare isi expune parerea frumos si fara ranchiune. OK? :thumbsup:

E o situatie in care s-a schimbat doar un piston pe forum. Vezi si singur ce a iesit. We cool? :drinks:

Malasorte n'are sens... parerea mea.

IFX tu ar trebui sa iti sustii parerea pe niste indicii concrete nu ca mai e un caz pe aici, gasiti si voi.

Ideea forumului este sa ne ajutam, nu sa facem ca in semnatura mea :thumbsup:

@malasorte: si in cazul in care ar fi o diferenta de greutate, nu poate fi decat insignifianta comparativ cu greutatea intregului ansamblu in miscare (vibrochen/biele/pistoane/volanta etc.), nu poate afecta sub nici o forma echilibrul.

Edited by DYC88