Jump to content

Upgrade motor BMW seria 3 si cutie automata

InSidE

Recommended Posts

M-ar interesa si pe mine sa stiu ce ar implica un upgrade de la un motor N47 - 177 CAI la un motor N57 cu 245 cai. De asemenea daca schimb si motorul, as vrea sa fac si upgrade la cutie automata. E mare bataie de cap ? Ce mai tre schimbat in afara de motor si cutie? Edited by InSidE

• 1 month later...
Motor, cutie , calculatoare, relee, instalatie electrica, suporti motor, frane, posibil elemente de suspensie si multe multe multe altele pe parcurs. Adapatari la toate calculatoarele masini ( aici munca adevarata). Multa bafta. Ca sa fie cat de cat "simplu" trebuie sa ai o masina "donatoare" completa. Cred ca e mult mai ieftin sa o vinzi pe asta si sa iti iei una cu motorizarea aia de fabrica Edited by malasorte

Daca ai timp. rabdare si bani de investit... posibil sa iesi in castig daca vinzi piesele ce-ti raman dupa ugrade, atat daca iei o masina completa, cat si daca iei doar componentele.

Insa codarile si adaptarile iti vor manca ficatii.

Plus cum spunea si malasorte... calculatoare, module, modificari ale instalatiei...

Dar... pasiunea nu are limite. :)

Cam trebuie sa ai masina completa de pe care sa iei tot sa nu stai sa te invarti dupa piese luni de zile si amandoua masinile cred ca tb facute bucati ca sa faci loc cum trebuie si fara improvizatii instalatiei electrice. Cine face chestia asta trebuie sa fie competent si in consecinta cred ca o sa te si taxeze frumos.

Nu stiu daca merita atat de multa bataie de cap.... sunt multe chestii de schimbat, din masina ta ramane doar caroseria si tot ce este pe sub ea se schimba... pe spate trebuie schimbata toata puntea pt ca 330 are alt diferential si nu cred ca intra fara sa schimbi tot pe acolo. Plus calculatoare si modificari ale instalatiei electrice... dar daca ai rabdare si fonduri :))) se poate face!

Poti sa faci schimbul, dar din masina ta vei mai avea caroseria, interiorul (nici ala complet pentru ca 3.0d are alt cluster) luminile si alte accesorii electrice care nu depind de motorizare. In rest punti complete, motor+cutie+diferential, evacuarea tot traseul, cred ca si rezervorul, instalatia electrica completa si toate modulele de control trebuie sa vina de la masina donatoare.

Si dupa, incepi calvarul codarii :sorcerer:

Edited by thesaw

adaptarile sunt usor de facut, am recodat 2 masini pana acum care au facut modificari similare, un e60 care a schimbat motorul de la 2 litri benzina la 3.0 diesel si un e90 care a trecut de la cutie manuala la automata.

sunt aproximativ 2 ore de munca de reprogramat masina in noua configuratie dar dupa aceea nu mai ai nici o problema. ce trebuie sa retii este ca la reprezentantele bmw masina ta va fi foarte greu de diagnosticat. dar nu imposibil. :D

Nu ma ajunge mai ieftin sa o vand pe asta si sa iau alta masina, deja am investit si in asta destule. Cand ziceti ca tre schimbate toate modulele , la ce va referiti ? ECU si CAS? ca banuiesc ca nu se schimba toate toate. Si instalatia de ce trebuie modificata?

Pai apar vreo 2 injectoare, vreo 2 buji , alt bloc motor alta chiulasa . Cum ĂŽți imaginezi tu ca o sa se potriveasca instalația electricĂŁ de la un 4l la un 6l?toata instĂŁlatia electricĂŁ este pregĂŁtitĂŁ pentru 4 cilindri. Mai nimic nu se ptriveste.de la cardan, la grup pana la intercooler , conducte si instalație de racire.