Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Probleme diferential

emitzu

Recommended Posts

Se pare ca masina vrea sa mi manance sufletul,in afara de pocnitura care o am la plecare de pe loc si mai nou si cand scimb in 2 si 3,acel zdumpanit care un service imi spune ca e de la grup altul ca am joc in planetara, unul ca e bucsa mare(piesa nr 9)etc , mai nou am si un fluierat ca de cutie de viteza Fix la 100 km ora , daca merg cu 90 sau peste 100 merge perfect fara nici un suierta.

Este acel zgomot care il aveau daciile 1310 cand fluiera ea intr a 4 a dar , doar la 100 km pe ora.

Sa ma astept la un diferential nou ?

Si inca ceva ori ca merg cu a 4 ori a 5 sau a 3 a tot asa fluiera, in schimb daca o dau pe liber la 110 sa zicem si o las sa coboare ea la 100 nu se aude nimic,ci doar in sarcina sau deccelerare.

Bmw 318 i an 2000.

te uiti , nu te uiti la ce-ti fluiera...

schimbi , nu schimbi uleiul... faci ce vrei

eu am trecut prin ce treci tu iar in final a crapat diferentialul

acel fluierat s-a accentuat brusc si apoi a crapat diferentialul, in nici 20 de km (de cand s-a accentuat fluieratul)

am verificat uleiul in cutie pt ca am zis ca a ramas fara ulei, dar uleiul era la nivel

dupa ce a crapat diferentialul am verificat uleiul in el , era la nivel

nu stiu de ce a crapat

p.s. sper sa nu fie aceeasi problema sau in cazul in care se intampla, sa fii cat mai aproape de casa

eu am trecut prin ce treci tu iar in final a crapat diferentialul

acel fluierat s-a accentuat brusc si apoi a crapat diferentialul, in nici 20 de km (de cand s-a accentuat fluieratul)

p.s. sper sa nu fie aceeasi problema sau in cazul in care se intampla, sa fii cat mai aproape de casa

Si dupa ce crapa se blocheaza rotile spate ? Adica daca ai viteza este pericol de accident ?

cauta in dezmembrari, trebuie sa gasesti ceva la pret acceptabil si cruci si intermediar, nou banuiesc ca e scumpisor

pana la urma nu a fost asa greu ai vazut

bine ca acum sa nu stai sa 'te uiti' cum fluiera da? e interzis gramatical, in dex daca fluiera inseamna ca va cadea diferentialul ai inteles? :rolleyes:

Si dupa ce crapa se blocheaza rotile spate ? Adica daca ai viteza este pericol de accident ?

la mine nu s-au blocat, se auzea o bataie (parca batea ceva in cardan) si se zdruncina masina

nu poti circula cu mai mult de 20 km/h pt ca se scutura rau de tot spatele masinii

apoi daca se blocheaza cred nu este pericol de accident pt ca cedeaza ceva, se rupe ceva

Nu inteleg, spui ca de urlat imi urla diferentialul ? si de ce doar la 100 km pe ora nici mai mult nici mai putin.

Sper sa fie de vina rulmentul intermediar si sa nu fie cutia ori grupul.

Eu tot am o banuiala ca acest urlat eu nu l am auzit inainte sa pun cauciucurile de iarna , sunt noi dar na, si iar nu ma inpac cu gandul ca am pus vreo 300 de grame la cutia de viteza cand am schimbat busonul de golire la cutie ca mustea pe acolo.

Am luat uleiul de la bmw MTF LT 2 , oare sa nu se fi amestecat cu cel vechi si sa mi fi facut ceva la cutie ?, nu stiu intreb si eu.

Cand schimb crucea cardan o sa vad in ce stare e rulmentul si daca e ok , o sa schimb uleiul tot la cutie cum trebuia sa fac de la inceput.

la mine nu s-au blocat, se auzea o bataie (parca batea ceva in cardan) si se zdruncina masina

nu poti circula cu mai mult de 20 km/h pt ca se scutura rau de tot spatele masinii

apoi daca se blocheaza cred nu este pericol de accident pt ca cedeaza ceva, se rupe ceva

Am inteles , merci frumos ! A mea momentan doar in frana de motor suiera mai urat :rolleyes:

• 3 months later...
sal.. incerc si aici. lamuriti-ma va rog cu diferentialul, i-mi fluiera spatele la e36 numai la viteza redusa incepand de la 25 km/h pana la oprire pe loc indiferent ca e pe liber sau in viteza. nu stiu ce sa schimb. se aude mai exact intre rulmentul intermediar si grup, parca s-ar auzi din cardan... asta dupa ce am suspendat-o pe elevator in treapta 5 si ascultata.