Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Turatii Relanti modificare, consecinte...

ebenize

Recommended Posts

As dori sa modific relantiul .. mi se pare ca sta prea jos si as vrea macar 30-50 rpm in plus, sa stea pe la 800rpm, daca se poate .. evident. Am inteles ca s-ar putea modifica din soft dar am intrebat 2 mecanici si se uitau stramb la mine raspunzand ca nu se poate. Am mai citit pe undeva si scria cineva ca si-a modificat la bmw relantiul dar nu mai stiu unde. Cam ce consecinte ar exista daca as putea face aceasta mica modificare? Consum marit la relantiu sau mediu? Edited by ebenize

si la mine e cam mic. am un 320d e46 110kw steptronic. are niste vibratii enervante si cand e calda si cand e rece. cel mai rau se vede pe usile din fata. ma uitai azi cu functia 7.2 a OBC-ului si arata intre 750-770 nu are o turatie constanta. care este de fapt valoarea turatiei la relantiu? o avea relantiu mai mic din cauza cutiei automate si sa fie vreun tampon de la motor dus?? cand accelerez nu se mai aude nimic

e vorba despre e46 320i 150 cai ... Nu stiu daca are vreo problema senzorul de temperatura.. ar trebui sa apara pe tester? Am fost la Contempo cars si mi-au rezolvat toate erorile de la motor. Acum nu mai are nici o eroare dar cand e calda la vreo 88-90 grade cand plec de pe loc da sa moara daca nu o turez pe la 1300-1500rpm. In schimb cand e rece la vreo 20-40 grade si e relantiul un pic mai sus nu da sa moara. In rest merge de rupe .. trage, nu oscileaza relantiul, nu intrerupe niciodata cand e in sarcina.. Ma gandeam si ca poate ridic eu prea repede piciorul de pe ambreiaj ... :-?? dar daca il tin mai multisor sa plec lejer, dupa vreo cateva plecari de genul cam incepe sa miroasa ambreiajul.. Nu stiu ce sa zic. Am plecat de pe loc si cu alte masini (benzina) chiar si logan cu aceeasi procedura de forfecare acceleratie/ambreiaj si pleaca frumos... Am si un pic de joc la pedala de acceleratie pe cursa de actionare dar nu stiu cum sa scap de el.