Jump to content

Caut posesor E90 330d/xd remapat

Razvan Savin

Recommended Posts

Salut Razvan,

Nu cred ca sunt foarte multi posesori de E90-330d pe forum, cu atat mai putini cu modificari aduse la motor.

Imi permit sa-ti dau eu cateva idei, pentru ca am avut masina resoftata (e90-320d-163CP) si am condus si e90-330xd LCI de 245 cai manual.

Eu am resoftat masina actuala destul de soft, pe la 204 cai din spusele tipului care a facut operatiunea...si diferenta s-a simtit categoric. Masina tragea mai bine la turatii joase si era ceva mai agresiva, urcand in ture foarte rapid. Consumul suspectez ca a crescut un pic, probabil undeva intre 0.5 si 1 litru la suta estimez eu, in special extra-urban. Din motive de menajare a motorului si anexelor, precum si tinand cont ca am un stil de condus mai relaxat, am decis totusi sa revin la softul original...nu sunt pasionat de fugareala, liniute, cerculete si alte nebunii.

Acum despre 330xd...nu sunt multe de spus, decat ca este o masina fenomenala :) Cei 245 cai stock sunt dupa parerea mea arhi-suficienti atat pentru un condus normal cat si pentru o joaca pe serpentine. Masina este extrem de brutala (cu manuala, cea automata mie mi s-a parut foarte soft), insa tractiunea integrala ajuta foarte mult la transmiterea acestor cai pe asfalt.

Probabil resoftat un 330d se va apropia de performantele unui 335d :D

Dupa parerea mea va exista o uzura suplimentara a ambreaj-ului, a turbinei si a motorului in general, insa daca vei merge civilizat cu masina, nu te gandi ca or sa-ti pice la fiecare 3 luni.

Si inca un aspect foarte important din punctul meu de vedere: placute de frana, discuri si anvelope cat mai bune :D

• Like 1

Multumesc Mikken,

Cred ca o sa fac un drum pana la Dimsport weekendul viitor sa vb cu ei. Din ce m-am uitat pe net, nu ar trebui sa fie probleme cu cutia de viteze automata, maximul ei fiind de 700nm. Nu stiu daca se poate zice acelasi lucru despre ambreiaj, intrucat nu ii gasesc specificatiile. Rezolv eu cumva.

Mersi inca o data pt ajutor.