Jump to content

informatii NAVI +TV retrofit

Recommended Posts

sper ca in cateva zile sa postez un DIY despre instalarea unui sist GPS + TV 16:9 pe E39.

pana atunci as avea nevoie de o informatie pe care cei de la Trado Motors din Iasi - dealer & service autorizat BMW nu au fost capabili dupa 3 zile sa mi-o comunice. inca o data m-am convins ca sunt "la furat".

lucrurile stau cam asa :

am un sistem ce cuprinde

ON BOARD MONITOR 16:9

NAVIGATION COMPUTER

MODUL TV

RMDF RADIO PROF. + AUX.

AMPLIFIER

din pacate nu am cablajul complet, doar mufele si cate 20 de cm de cablu la fiecare. vreau sa fac comanda pt cablu.

am vb cu cei de la Trado si despre acest lucru, propunandu-le sa cumpar cablajul de la ei si sa platesc operatiunea de montare a sistemului. dupa 3 zile am primit raspuns ca nu pot sa imi comand cablu decat dupa codul masinii, nu si dupa codul componentelor navigatiei. whatever...

am reusit sa identific cablul de care am nevoie si il voi comanda zilele urmatoare.

inainte de a face asta vreau sa imi clarific un lucru - este posibil ca sistemul sa nu poata fi instalat pe masina din cauza necompatibilitatii cu computerul masinii ? nu prea vad legatura, dar cei de la Trado mi-au comunicat acest lucru.

stiti ceva despre asta?

post-2084-1169132600_thumb.jpg

pe realoem cablajul este piesa separata - aprox 100 $

in 30 min aflu daca il pot lua separat. daca nu, asa cum ai spus, il voi reface, nu e f greu.

nelamurirea mea era legata in primul rand de legatura dintre sist de navigatie si computerul masinii. ce relatie este intre ele, posibile necompatibilitati etc.

pe realoem cablajul este piesa separata - aprox 100 $

in 30 min aflu daca il pot lua separat. daca nu, asa cum ai spus, il voi reface, nu e f greu.

nelamurirea mea era legata in primul rand de legatura dintre sist de navigatie si computerul masinii. ce relatie este intre ele, posibile necompatibilitati etc.

180430[/snapback]

pot sa ti spun ,daca te ajuta, ca eu am vandut unui om calculatorul masinii mele ca re nu avea navigatie si el l a montat pe o masina cu navigatie.mi a spus ca merge perfect si ca e f multumit de ce i am vandut ,nicidecum ca nu e compatibil calculatorul cu navigatia.ieri aia de la trado motor voiau sa mi schimbe si bordul pt ca am pus maneta cu bc la masina.deci e clar.

multumesc tuturor :blink:

am comandat cablajul la Meteor si il primesc miercurea viitoare.

au fost foarte cooperanti, mi-au dat lista desfasurata cu tot ce contine kitul de retrofit pt navigatie si am comandat tot ce mai aveam nevoie.

cabluri + suport amplificator + suport modul tv + diverse suruburi si cleme = 330 RON.

din ce stiu cei de la Meteor ( care sunt vanzatori de piese, nu ingineri la reprezentanta BMW !!! ) nu sunt probleme legate de computerul masinii.

sper sa fie asa.

va tin la curent si astept in continuare sugestii.

thx

Salutare!

Am gasit acest forum intimplator si m-am gindit ca pot sa te ajut. Sunt inscris la cluburi Bmw din lume, dar niciodata nu m-am gindit sa caut unul in RO.

In 2005 m-am hotarit sa trec la BMW (am avut numai Opel). Initial am vrut un M5, dar cu taxele+intretinerea m-am lasat pagubas si mi-am adus un e39 2002 benzinar-170CP. Nu am gasit unul cu navi+tv+dsp (avea numai radioCD) asa ca m-am hotarit sa-i montez eu navigatia.

Toate componentele (monitor 16:9, MK3, radioBM54, suporti,cabluri) le-am luat de pe Ebay. M-au costat in jur de 2000eur. Tot pe ebay am gasit si intructiunile de montaj originale BMW si am trecut la treaba.

Toata treaba a durat vreo doua luni la mine (lucram dupa servici, noaptea, in garaj) plus ca a durat pina au venit componentele (le-am luat separat). In mod normal dureaza vreo 2 zile daca ai tot ce-ti trebuie.

Oricum, am rezolvat-o. Pina la urma mi-am montat si o statie+subwoofer si i-am mai bagat si un Ipod de 80gb in bord si totul e ok acum.

Daca vrei info te pot ajuta. Mi-ar placea sa-i ajut si pe altii cu experienta mea.

multumesc f mult

cred ca ar fi util sa purtam conversatia pe forum si nu pe PM, pt a fi de ajutor si altora. asta daca nu ai nimic impotriva :blink:

in principiu cred ca am cam toate piesele, mai exact le voi avea miercuri , cand va sosi si cablajul.

la 2-3 zile estimez si eu durata.

ai cumva poze din timpul operatiunii de montare de la masina ta?

presupun ca trebuie desfacut cam tot interiorul masinii - scaune, mocheta, consola...

Eu nu am avut timp sa fac si poze dar am pe undeva un link al unuia din state care prezinta treaba pas cu pas si cu poze. Trebuie sa scoti canapelele din spate, scaun sofer, consola din mijloc si partea de jos a bordului. Este treaba dar...

aaaaa! Vezi ca nu este harta BMW pt. RO(inca), asa ca gindeste-te daca se merita...

Oricum cablurile alea nu pot costa 330ron

Salutare!

Am gasit acest forum intimplator si m-am gindit ca pot sa te ajut. Sunt inscris la cluburi Bmw din lume, dar niciodata nu m-am gindit sa caut unul in RO.

In 2005 m-am hotarit sa trec la BMW (am avut numai Opel). Initial am vrut un M5, dar cu taxele+intretinerea m-am lasat pagubas si mi-am adus un e39 2002 benzinar-170CP. Nu am gasit unul cu navi+tv+dsp (avea numai radioCD) asa ca m-am hotarit sa-i montez eu navigatia.

Toate componentele (monitor 16:9, MK3, radioBM54, suporti,cabluri) le-am luat de pe Ebay. M-au costat in jur de 2000eur. Tot pe ebay am gasit si intructiunile de montaj originale BMW si am trecut la treaba.

Toata treaba a durat vreo doua luni la mine (lucram dupa servici, noaptea, in garaj) plus ca a durat pina au venit componentele (le-am luat separat). In mod normal dureaza vreo 2 zile daca ai tot ce-ti trebuie.

Oricum, am rezolvat-o. Pina la urma mi-am montat si o statie+subwoofer si i-am mai bagat si un Ipod de 80gb in bord si totul e ok acum.

Daca vrei info te pot ajuta. Mi-ar placea sa-i ajut si pe altii cu experienta mea.

180543[/snapback]

:blink: 330d navi 16:9 magazie vreau completare tuner tv +dvd care sunt pasii ? cu ce sa incep ?

sper ca in cateva zile sa postez un DIY despre instalarea unui sist GPS + TV 16:9 pe E39.

pana atunci as avea nevoie de o informatie pe care cei de la Trado Motors din Iasi - dealer & service autorizat BMW nu au fost capabili dupa 3 zile sa mi-o comunice.  inca o data m-am convins ca sunt "la furat".

lucrurile stau cam asa :

am un sistem ce cuprinde

ON BOARD MONITOR 16:9

NAVIGATION COMPUTER

MODUL TV

RMDF RADIO PROF. + AUX.

AMPLIFIER

din pacate nu am cablajul complet, doar mufele si cate 20 de cm de cablu la fiecare.  vreau sa fac comanda pt cablu.

am vb cu cei de la Trado si despre acest lucru, propunandu-le sa cumpar cablajul de la ei si sa platesc operatiunea de montare a sistemului. dupa 3 zile am primit raspuns ca nu pot sa imi comand cablu decat dupa codul masinii, nu si dupa codul componentelor navigatiei. whatever...

am reusit sa identific cablul de care am nevoie si il voi comanda zilele urmatoare.

inainte de a face asta vreau sa imi clarific un lucru - este posibil ca sistemul sa nu poata fi instalat pe masina din cauza necompatibilitatii cu computerul masinii ? nu prea vad legatura, dar cei de la Trado mi-au comunicat acest lucru.

stiti ceva despre asta?

180040[/snapback]

:blink: curaj ! nu uita de dvd si modul de vizionare tv in timpul mersului

pai tre' sa-ti iei tuner, dvd player +cabluri. asta as vrea sa fac si eu dar nu mai am timp. poate mai incolo...

le gasesti pe ebay. am sa-ti trimit niste linkuri

180565[/snapback]

:blink: dvd unde vine montat ! ptr a avea aces la schimb de cd ?

dvd treb sa fie orig ? si daca nu este orig ?poate fi compatibil ?

ok mario, poate reusesti sa gasesti linkul acela.

in ce priveste harta pt RO, nu e f important.

cata330d - vizionarea tv in timpul mersului am inteles ca se rezolva f usor, prin anularea ( taierea ) unui fir. mai multe info pot sa iti dau saptamana viitoare.

dvd nu cred ca am sa pun, voi folosi intrearea auxiliara pt Ipod

ok mario, poate reusesti sa gasesti linkul acela.

in ce priveste harta pt RO, nu e f important.

cata330d - vizionarea tv in timpul mersului am inteles ca se rezolva f usor, prin anularea ( taierea ) unui fir. mai multe info pot sa iti dau saptamana viitoare.

dvd nu cred ca am sa pun, voi folosi intrearea auxiliara pt Ipod

180580[/snapback]

:blink: totusi cred ca trbuie sa te interesezi mai bine eu am inteles caci ar fi nevoie de un modul ptr a folosi tv in timpul mersului