Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Problema spalator parbriz 118d

Recommended Posts

Salutare colegii!

Cum folosesc prea putin spalatorul de parbriz, m-a prins cu lichid de vara in rezervor. Am completat cum a dat gerul cu lichid de iarna concentrat, 2 litri insa tot nu a fost sufficient. Dimineata cand plecam spre serviciu tasnea putin apoi se infunda si ramanea asa pana mergeam ceva timp si se incalzea sub capote apoi iar tot asa tasnea putin apoi iar se infunda. Nu stiu cum e traseul apei pe furtunase la BMW-ul asta de nu-I permitea sa se dezghete.

In fine, dupa cateva zile in care n-am mai incercat sa spal parbrizul, acum nu se mai aude motorasul si aici interveniti voi, sper, sa ma ajutati. Ce sa se fi intamplat? De unde sa incep diagnosticarea?

am avut si eu o problema de genu......cred ca e la fel si la tine nu a inghetat....desfa vasul unde pui lichidu de parbriz e prins intr-un singur surub....desfa mufele scoate pompa....si apoi acolo unde intra pompa scoti si garnitura aia far...in capat are o sita care cel m-ai probabil sa infundat se formeaza o chetie foarte ciudata inauntru....bafta

am avut si eu o problema de genu......cred ca e la fel si la tine nu a inghetat....desfa vasul unde pui lichidu de parbriz e prins intr-un singur surub....desfa mufele scoate pompa....si apoi acolo unde intra pompa scoti si garnitura aia far...in capat are o sita care cel m-ai probabil sa infundat se formeaza o chetie foarte ciudata inauntru....bafta

scuze nu am fost atent acum am vazut ca ai alt model si posibils a fie altfel prinderile...dar problema cred ca e aceasi

M-am uitat astazi in compartimentul motor, ei bine, nu vad unde e rezervorul cu lichid... sper sa nu fie nevoie sa demontez toata masina pt. chestia asta ca sincer...

posibil sa fie in contraaripa pe partea pasager .Si la E90 e acces dificil . Ai sita infundata ,face o mazga si nu mai permite lichidului sa treaca , din pacate nu ai alta solutie decat sa desfaci . VErifica pe real oem unde ai tu exact rezervorul

Era ceva inghetat!

Aseara, ieri fiind destul de cald aici, a functionat! :) Destepti nemtii astia, n-am cuvinte.

Asa ca celor carora li se mai intampla, aveti rabdare sau nu faceti ca mine, puneti lichid de iarna si folositi spalatoarele parbriz si hayon pana se incarca conductele cu solutia de iarna.

Multumesc voua!

• 4 months later...

salut sunt nou pe aici ,tocmai am citit postarile voastre .Am o problema similara cu 23LKY ,dar nu are nici o treaba cu inghetatul .acum cateva sapt am observat ca ^tzasnitoarele^ alea sunt in dificultate ,pentru ca presiunea era cam slaba . Acum numai merg deloc se aude motorasul si nimic ,am completat cu apa cu gandul ca s-a stricat senzorul ,tot nimic ,am desfacut furtunasele care duc in duze ,am suflat in ele si nimic ,am scos furtunasul principal (cel care duce apa direct in T ) si nu iese nici asa ,dar motorasul se aude in continuare . Ajutati-ma va rog .

PS de unde tzasneste apa pe geamul din spate ? ca a mers ce a mers si acum numai merge ,dar ma uit ca bou' si nu gasesc furtunul care conduce apa sau macar orificiul unde e ? e o enigma de cand am cumparat masina !