Jump to content

imbunatatiri aduse la un e36

Recommended Posts

salut tuturor am un e36 sedan din 92' decembrie,stiu ca o sa ziceti motor curea... eu sunt destul de multumit,oricum i-am schimbat f multe:ax came,distributie,ambreaj,cutie viteze,toata suspesia am inlocuito cu una sport dar apoi m-am saturat si am pus din nou una normala,cum pe cea veche normala am dato jos si era terminata am aruncato:D am cumparat 4 amortizoare noi si 4 arcuri,in fine,ce modificari noi vreau sa aduc:sa inlocuiesc grupul eu am drup deschis vreau sa bag un grup autoiblocant dat nu vreau scurt sa ma invart cu ea daca as gasi unu mai lung,vreau pentru drum lung ca sa nu tin motorul in turatii foarte mari,mentionez ca am pe spate tamburi,merge un grup autobloncant dupa o masina care are discuri pe a mea?planetarele sunt aceleasi?cardanul?

pentru cine mai vrea informatii putem discuta mai multe,mi-am montat singur instalatia de clima:D si chiar functioneaza.

mi-am luat bmw pt placerea de a conduce,cu adevarat te simti altfel la volan.

RESPECT tuturor ! ! !

In primul rand scrie un pic mai ordonat. Mai lasa cate un spatiu, incepe cu litera mare o propozitie, nu de alta dar e cam greu de urmarit ceea ce ai scris si multi nu o sa aiba chef sa citeasca, deci si raspunsurile vor fi pe masura.

Diferentialul blocabil banuiesc ca il vrei pt. a te ajuta in sezonul rece, pe zapada. Daca totusi vei gasi unul (poti cauta si un LSD, pt. ca si asta se descurca ok in zapada) ia-l cu tot cu brate si inlocuieste tamburii aia cu discuri de frana. Mare diferenta in privinta eficientei nu o fi, dar macar va fi estetic.... Tamburii aia ai impresia ca sunt luati de pe Logan sau Dacia 1300... parere personala.

Spor!

Da mai ales pentru sezonul rece vreau sa pun grup autoblocant,mai ales ca eu ma mai duc si la pescuit foarte des si sti cum e la pescuit te mai prinde ploaia,namoale...

Aici ai perfecta dreptate cu partea estetica la tamburi,dar deocamdata nu prea stau bine cu bani si ma gandeam sa pun mana pe un grup,am gasit la cineva un grup bun si destul de convenabil la bani,iti promit ca o sa urmeze inlocuirea intregii punti spate cu tot cu brate,bucsi,tot ce se poate.

Oricum masina in primavara cand o sa se mai incalzeasca o sa intre in restaurare totala.

Vreau sa o antifonez din nou,sa ii dau cu insonorizant tot ce se poate,revopsire totala,interior schimbat as prefera sa pun interior de piele crem.

Ce grup ma sfatuiti sa pun ce raport?planetarele sunt aceleasi?

RESPECT!!!

A si uitasem merge sa pun ASC?aveti idee ce ar trebui schimbat?toata pompa de ABS trebuie schimbata sau decat senzori,calculator ABS si parte electronica?sa aiba si butonul de dezactivare.

RESPECT tuturor !!!

Diferenta dintre discuri si tamburi se simte destul de bine.

Cauta un lsd, acelasi raport cu ce ai acum pe masina, si nu trebuie sa schimbi planetarele. Eventual poti lua puntea spate cu tot cu brate, planetare, diferential, si e mai usor de schimbat.

Pe 316/318 cred ca merge 3.38 sau 3.45... Eu am vazut si cu unele si cu altele.

Edited by pyu

Ok am sa vad pe unde pot gasi ceva rentabil ca pret ca dupa oricum pana sa o montez vreau sa schimb toate bucsile si ce mai are pe acolo,dar achizitia cred ca o sa o fac dupa anul nou...imi facu nevasta o lista imensa pentru cumparaturi...

LA MULTI ANI baieti in caz ca nu mai intru pe anul asta.

RESPECT!!!

Ok am sa vad pe unde pot gasi ceva rentabil ca pret ca dupa oricum pana sa o montez vreau sa schimb toate bucsile si ce mai are pe acolo,dar achizitia cred ca o sa o fac dupa anul nou...imi facu nevasta o lista imensa pentru cumparaturi...

LA MULTI ANI baieti in caz ca nu mai intru pe anul asta.

RESPECT!!!

Imi place expresia asta ubiquitara: "Respect", mai ales cu majuscule; <_<

Edited by tutorial

Imi place expresia asta ubiquitara: "Respect", mai ales cu majuscule; <_<

Pai doar suntem si noi posesori de BMW-uri...ne respectam intre noi indiferent de model,cred ca ai observat asta in trafic,cand unu cu BMW cedeaza prioritatea altuia care are tot BMW sau mai ales daca e o EA la volan...

RESPECT!!!

Pana la imbunatatiri fa-i o revizie totala cu tot ce inseamna consumabile si incearca sa repari toate defectele pe care le are. (la o masina de varsta asta tot timpul vor exista probleme).

Pai masina are toate filtrele si toate consumabilele schimbate,eu cu mana mea am schimbat tot,dar la primavara o sa intre in restaurare totala,am gasit si la cineva aparat de sablat...abia astept sa vad ce iasa,plus ca masina sincer va spun nu are gram de rugina e adusa la noi in tara in 97' deci a stat foarte putin pe la germanica.

vreau sa pun geamuri electrice toate 4 si toate celelalte dotari care nu le am.

RESPECT!!!

O sablez pentru a inlatura toata vopseaua si tot antifonul,pentru ca o vopsire corecta daca te interesezi,este atunci cand dai totul jos pana la tabla,nu dam vopsea,peste vopsea si la cateva revopsiri a sa ajunga precum tavanu lu mamaie de la tara...

Dupa ce indepartez toata vopseaua mai fac indreptari la tabla pe unde trebuie pentru ca masina mai are cate o mica indoitura pe aici pe colo,se va indrepta si se va slefui suprafata pentru a nu aplica chit,daca stam sa vorbim desre metode de vopsire,indreptare si protectie(grunduri) table vorbim pana maine si nu termin(lucrez in domeniu),deci sunt pe problema.

RESPECT!!!

Edited by marian_88

Mihai tu cand te simti mai bine cand cumperi ceva gata facut sau cand faci ceva cu mana ta cum vrei tu?

Oricum ai zis si tu o sa ajung la acelasi pret cu una cu toate dotarile dar,observ defectele care lea afcut fabricantul si poate aduc eu ceva inbunatatiri,plus de asta cum tiam zis mai sus satisfactia ca acel lucru in cazul nostru masina sa fie trecuta toata prin mana mea ai alta senzatie.

RESPECT!!!

Mihai tu cand te simti mai bine cand cumperi ceva gata facut sau cand faci ceva cu mana ta cum vrei tu?

Oricum ai zis si tu o sa ajung la acelasi pret cu una cu toate dotarile dar,observ defectele care lea afcut fabricantul si poate aduc eu ceva inbunatatiri,plus de asta cum tiam zis mai sus satisfactia ca acel lucru in cazul nostru masina sa fie trecuta toata prin mana mea ai alta senzatie.

RESPECT!!!

Mariane, trezeste-te, iti trebuie multe facultati si zeci de ani de experienta sa imbunatatesti ce au facut cateva sute de ingineri germani. Frigideru de acasa l-ai facut tu, calculatoru de pe care scrii l-ai facut tu, televizorul etc etc, trebuie sa realizam care ne sunt puterile.

Treaba ta,sunt banii tai, dar e totusi un E36 dintre primele modele, 20 de ani are deja.

Uitasem e RESTECP!!!

Edited by mihai vigariu

Daca vrei sa sablezi masina stiu ca tb scos absolut tot din ea.Doar nu crezi ca poti sa sablezi un prag fara sa bagi material de sablare in interior si nici in compartimentul motor nu cred ca vrei sa sablezi cu motorul prin el. Oricum mi se pare nonsens sa incerc sa aduc masina in stare de showroom si dupa aia s-o tar pe burta la pescuit. Pentru pescuit am alta masina cu care nu ma doare sa ating de jos. Pentru cativa pastravi nu merita sa prapadesc evacuarile la masina zic eu.

Stiu ca este vorba de multa munca si bani,dar din masina va ramane decat tabla goala,fara absolut nimik in ea,cand ma voi apuca de acest proiect o sa postez poze,filmulete...

Dupa va fi echipata cu tot ce e mai frumos voi avea cateva masini donatoare tinand cont de faptul ca locatia in care o voi restaura va fi undeva aproape de oras iar acolo sunt si dezmembrari de bmw...deci nu o sa duc lipsa de piese si accesorii.

Apropo crezi ca dupa ce o voi face ma mai duc cu ea la pescuit?:)) no asa ceva nu se va mai intampla,pentru pescuit iau Ticalosu(tico)are gpl ce ii mai trebuie,ideala!

Si de ce zici tu ca trebuie multe facultati?cate probleme de fabrica ai descoperit tu din fabricatie? caseta curge? bucsile la grup si punte se duc?se pot face mici modificari pentru rezolvarea acestor probleme,aporopo caseta mi-am facut-o nu mai curge nu mai are joc,e ca noua.

Nu trebuie sute de facultati,ca in armata 5 minute baiat destept si sa observi greselile altora sa inveti tu din ele.

RESPECT!!!

Edited by marian_88

Stiu ca este vorba de multa munca si bani,dar din masina va ramane decat tabla goala,fara absolut nimik in ea,cand ma voi apuca de acest proiect o sa postez poze,filmulete...

Dupa va fi echipata cu tot ce e mai frumos voi avea cateva masini donatoare tinand cont de faptul ca locatia in care o voi restaura va fi undeva aproape de oras iar acolo sunt si dezmembrari de bmw...deci nu o sa duc lipsa de piese si accesorii.

Apropo crezi ca dupa ce o voi face ma mai duc cu ea la pescuit?:)) no asa ceva nu se va mai intampla,pentru pescuit iau Ticalosu(tico)are gpl ce ii mai trebuie,ideala!

Si de ce zici tu ca trebuie multe facultati?cate probleme de fabrica ai descoperit tu din fabricatie? caseta curge? bucsile la grup si punte se duc?se pot face mici modificari pentru rezolvarea acestor probleme,aporopo caseta mi-am facut-o nu mai curge nu mai are joc,e ca noua.

Nu trebuie sute de facultati,ca in armata 5 minute baiat destept si sa observi greselile altora sa inveti tu din ele.

RESPECT!!!

bravo, RESPECT, pasionat adevarat. Cum ai rezolvat caseta si bucsile, ca de schimbat simeringuri garnituri sau alte nebunii stie oricine ca e nevoie atunci cand curge. Eu bucsile n-am stiut ce imbunatatiri sa le aduc, le-am schimbat cu totu. De cand sunt pe forum tot timpu am avut cate ceva de invatat, asa ca orice sfat e bun.

Edited by mihai vigariu

felicitari, mai rar asa persoane dedicate masinutei care o au

cred ca a fost dragoste la prima vedere

:thumbsup: sotia nu e geloasa?

Nu e geloasa,cand ma cunoscut deja stia ce nebunii am...

Astazi am cumparat discurile fata si etrieri cu tot cu suporti+furtune,aveam discuri normale,am cumparat ventilate deci avem un mic+.

Am mai cumparat puntea spate care e pe discuri,e completa nu va fi montata pana cand nu schimb toare bucsile si o curat,o vopsesc...

CU sablatul apropo prietene nu ma costa cat 5 e36...instalatia o are un prieten de al meu,deci...dau si eu cat costa curentul si materialul folosit si ceva putin peste sa nu fie degeaba.

RESPECT!!!

Edited by marian_88

• 4 weeks later...

Rulmenti spate pentru ca nu stiu daca uruiau sau nu,asa ca i-am cumparat...urmeaza curatirea tuturor pieselor,vopsirea,montarea,apoi cand ma voi apuca de masina,montarea pe masina.

stie cineva pe aici sa faca un filmulet din poze?asa frumos pe muzica?

respect tuturor fanilor si admiratorilor bmw chiar daca nu au INCA unul!

RESPECT!!!