Jump to content

Cine plateste impozitul...

Thebe

Recommended Posts

Pina anul asta, cine avea o masina in leasing, nu platea impozitul pe masina. Si e normal asa, ca doar nu era bunul lui. Il platea proprietrul masinii. Adica firma de leasing (e alta treaba ca ei il facturau utilizatorului din contractul de leasing). Ei bine, de anul asta... se vrea sa il plateasca utilizatorul direct. Ceea ce mi se pare o prostie. In plus, ca sa mergi si sa declari asta... trebuie sa te cari la finante cu o stiva de acte, unele imposibil de obtinut (ce, imi da mie firma de leasing cartea de identitate, sa o duc in original si copie la finante?!?). Eu nu pot sa zice decit ca... :blink: Pareri?

Cititi mai multe aici.

Pina anul asta, cine avea o masina in leasing, nu platea impozitul pe masina. Si e normal asa, ca doar nu era bunul lui. Il platea proprietrul masinii. Adica firma de leasing (e alta treaba ca ei il facturau utilizatorului din contractul de leasing). Ei bine, de anul asta... se vrea sa il plateasca utilizatorul direct. Ceea ce mi se pare o prostie. In plus, ca sa mergi si sa declari asta... trebuie sa te cari la finante cu o stiva de acte, unele imposibil de obtinut (ce, imi da mie firma de leasing cartea de identitate, sa o duc in original si copie la finante?!?). Eu nu pot sa zice decit ca...  :blink:  Pareri?

Cititi mai multe aici.

181346[/snapback]

De anul acesta impozitul il plateste utilizatorul si are obligatia sa declare masina in maxim 30 de zile la administratia fiscala, dpdv legal el este "propritar fiscal" al bunului, si nu este deloc o prostie atata timp cat tu beneficiezi de "nuda proprietate" asupra bunului; aaa ca te pune pe drumuri si trebuie sa stai la cozi la ghiseu asta este alt aspect. Bafta.

dpdv legal el (utilizatorul) este "proprietar fiscal" al bunului

181827[/snapback]

asa ceva nu exista. e o prostie si o strutocamila inventata pentru... habar nu avem pentru ce. si cine ce interese are. ori esti proprietar, ori nu esti. si ca utilizator, nu esti. punct.

nu este deloc o prostie atata timp cat tu beneficiezi de "nuda proprietate" asupra bunului

181827[/snapback]

e parerea ta, dar nu fii asa de categoric. poate altii au alta. beneficiez de ce vreau pe banii mei, daca am vrut sa inchiriez masina, cine ce treaba are? cine ce treaba are ce contracte comerciale are cineva? daca si-a facut omul contract de leasing... care-i treaba? esti doar un chirias. nu e deloc sigur ca o sa vrei sa cumperi masina la sfirsitul leasingului (desi in .ro ar trebui sa fii cam fraier sa nu o faci). mi se pare maidegraba o sfortare in gol. ca nu se pune problema de a colecta taxe noi... ca firma de leasing oricum platea chestia asta deja.

pur si simplu nu pricep de ce a mai trebuit si gargareata asta. daca stie cineva sa-mi explice, logic, il rog frumos.

asa ceva nu exista. e o prostie si o strutocamila inventata pentru... habar nu avem pentru ce. si cine ce interese are. ori esti proprietar, ori nu esti. si ca utilizator, nu esti. punct.

e parerea ta, dar nu fii asa de categoric. poate altii au alta. beneficiez de ce vreau pe banii mei, daca am vrut sa inchiriez masina, cine ce treaba are? cine ce treaba are ce contracte comerciale are cineva? daca si-a facut omul contract de leasing... care-i treaba? esti doar un chirias. nu e deloc sigur ca o sa vrei sa cumperi masina la sfirsitul leasingului (desi in .ro ar trebui sa fii cam fraier sa nu o faci). mi se pare maidegraba o sfortare in gol. ca nu se pune problema de a colecta taxe noi... ca firma de leasing oricum platea chestia asta deja.

pur si simplu nu pricep de ce a mai trebuit si gargareata asta. daca stie cineva sa-mi explice, logic, il rog frumos.

181977[/snapback]

Pai din start te aflii intro mare eroare atata timp cat asociezi contractul de leasing cu contractul de inchiriere care sunt doua lucruri total diferite, si atata timp cat mergi pe principiul ca beneficiezi de ce vrei pe banii tai, iti spun eu ca beneficiezi de ce scrie in legea leasingului si de particularitatile acestui contract de leasing. Atata timp cat Bunul se amortizeaza la tine in contabilitate este normal ca tu sa fii si "proprietar fiscal" al bunului.

PS - Daca nu ma crezi pe mine poti intreba la firma de leasing unde ai contractul de leasing, dar o sa fii surprins cand o sa primesti acelasi raspuns.

Romania e o tara obositoare iar astia care ne conduc nu stiu cum sa faca sa ne oboseasca si ei mai tare, auzi, sa platesc impozit pe un bun care nu e proprietatea mea, deci s-au tampit de tot astia, cine stie ce chichita avocateasca sau de administratie publica au gasit ei si au luat masura asta care este total idioata, cel putin la prima vedere.

(ce, imi da mie firma de leasing cartea de identitate, sa o duc in original si copie la finante?!?).

181346[/snapback]

Binenteles ca ti-o da, faci o cerere care ramane la dosar, cat timp cartea e la tine. Oricum, ce ai putea face cu ea, ti-ai putea inmatricula masina pe tine fara voia lor? Nu. Gandeste-te ca iti expira ITP-ul, ce faci, duci masina la leasing sa ti-l faca ei?

Romania e o tara obositoare iar astia care ne conduc nu stiu cum sa faca sa ne oboseasca si ei mai tare, auzi, sa platesc impozit pe un bun care nu e proprietatea mea, deci s-au tampit de tot astia, cine stie ce chichita avocateasca sau de administratie publica au gasit ei si au luat masura asta care este total idioata, cel putin la prima vedere.

182038[/snapback]

Intradevar pana la sfarsitul contractului de leasing nu este proprietatea ta, sau mai bine spus beneficiezi de "nuda proprietate", dar in schimb beneficiezi de toate celelalte drepturi si implicit obligatii pe care le-ai fi avut daca se afla in proprietatea ta, si cu asta am spus tot.

O zi buna.

Si inainte de a se transforma acest topic in unul gen Taxa speciala de prima inmatriculare, in care toti dezaproba, dar daca ii intrebi despre ce este vorba in acea lege habar nu au, incercati sa va informati inainte si sa argumentati, nefiind de ajuns argumente de genul eu am bani si platesc, restul nu ma intereseaza.

Si inainte de a se transforma acest topic in unul gen Taxa speciala de prima inmatriculare, in care toti dezaproba, dar daca ii intrebi despre ce este vorba in acea lege habar nu au, incercati sa va informati inainte si sa argumentati, nefiind de ajuns argumente de genul eu am bani si platesc, restul nu ma intereseaza.

182085[/snapback]

nu am contestat ca asa zice legea, mai nou. am primit si eu instiintarea aia. dar nu pricep. are sens si ce zici tu, cu amortizarea la mine in contabilitate. dar acum, ca tot mi-am pus problema... si asta mi se pare o stupizenie daca nu e proprietatea mea. tara de (cenzurat). nu cred ca altundeva se mai intimpla asa ceva... :blink:

Radeam uitandu-ma la Mircea Badea cand a anuntat treaba asta acum vreo 6 luni. Propunea sa-l bagam pe Vladescu in portbagaj si sa il plimbam pana in padure la Snagov, unde.... :) :blink:

E o aberatie chestia asta. Esti proprietar, platesti impozit. Nu esti, nu platesti. poate cineva sa imi dea exemplu de impozit care se aplica asupra unui bun care nu este pe numele tau? Chiar as vrea sa stiu, ca doctor in economie nu sunt deloc.

Cred ca avem nevoie de o rubrica de "Aberatii legislative". Eu tocmai am venit de la 6 cozi unde am petrecut vreo 6 ore. Sunt in forma maxima.

gbu, give me five, inseamna ca am avut aceeasi soarta azi, la cozi ma refer :blink:

cred ca maine ma duc sa platesc impozit pe un tramvai care l-am vazut eu ca circula prin oras, tramvaiul nu e al meu dar cica e o lege care zice ca daca merg cu el o statie trebuie sa platesc si impozitul la el, dupa ce termin cu tramvaiul asta ma duc sa-mi fac asigurare+carte verde la tramvaiul copiilor, ala de la McDonald's, am auzit ca imi iau amenda mare daca nu imi fac si la ala asigurare si carte verde :) Tara lu' Papura Voda zis Basinescu... obositoare tara Romania asta, pe cuvantul meu, tara in sine e frumoasa dar are un mare dezavantaj, e locuita.

In concluzie mare lucru nu sa modificat, NU ESTE NICI UN COST PERCEPUT IN PLUS, impozitul se platea si inainte de 2007 doar ca el cadea in sarcina firmelor de leasing care la randul lor il refacturau catre utilizatori, iar acum cade direct in sarcina utilizatorului care are termen 30 de zile sa anunte Primaria sa il ia in evidenta. Singurele inconveniente sunt cozile si timpul pierdut. Edited by intelinside

In concluzie mare lucru nu sa modificat, NU ESTE NICI UN COST PERCEPUT IN PLUS, impozitul se platea si inainte de 2007 doar ca el cadea in sarcina firmelor de leasing care la randul lor il refacturau catre utilizatori, iar acum cade direct in sarcina utilizatorului care are termen 30 de zile sa anunte Primaria sa il ia in evidenta. Singurele inconveniente sunt cozile si timpul pierdut.

182422[/snapback]

corect :) deci, aceeasi marie cu alta palarie :) si totusi..asta inseamna ca se modifica ceva la plata de leasing? ca nu m-au anuntat nimic...eu platesc in continuare aceeasi invariabila suma ...pai atunci unde-i dreptatea? :blink: cu tot cu impozitul...ba chiar pot spune ca-l platesc astfel de doua ori :)..o data catre firma, care-si opreste acesti bani..ca nu-i mai cere statul..si o data direct catre primarie..prin acea instiintare sosita acasa :)

corect :) deci, aceeasi marie cu alta palarie :) si totusi..asta inseamna ca se modifica ceva la plata de leasing? ca nu m-au anuntat nimic...eu platesc in continuare aceeasi invariabila suma ...pai atunci unde-i dreptatea? :) cu tot cu impozitul...ba chiar pot spune ca-l platesc astfel de doua ori :)..o data catre firma, care-si opreste acesti bani..ca nu-i mai cere statul..si o data direct catre primarie..prin acea instiintare sosita acasa :)

183244[/snapback]

In ceea ce priveste ultima parte ai dreptate. :blink:

Nu prea are dreptate, pentru ca impozitul nu este inclus in rata, ci se factureaza separat. Deci daca firma de leasing nu mai plateste impozitul la respectiva masina, nu-ti mai factureaza nici tie, astfel incat singurul dezavantaj, este ca trebuie sa mergi in alta parte sa platesti impozitul pentru acea masina.

185876[/snapback]

Aici depinde de la caz la caz, sunt unele firme de leasing care aveau incluse in rata si cheltuielile cu inmatricularea, cu impozitul, asigurarea RCA.

Pina anul asta, cine avea o masina in leasing, nu platea impozitul pe masina. Si e normal asa, ca doar nu era bunul lui. Il platea proprietrul masinii. Adica firma de leasing (e alta treaba ca ei il facturau utilizatorului din contractul de leasing). Ei bine, de anul asta... se vrea sa il plateasca utilizatorul direct. Ceea ce mi se pare o prostie. In plus, ca sa mergi si sa declari asta... trebuie sa te cari la finante cu o stiva de acte, unele imposibil de obtinut (ce, imi da mie firma de leasing cartea de identitate, sa o duc in original si copie la finante?!?). Eu nu pot sa zice decit ca... :blink: Pareri?

Da, e o tampenie. Nu am inteles de ce nu s-ar duce firma de leasing sa plateasca impozitu' asta, mai ales ca este si proprietara masinii. Mai mult, una este sa se duca omu' de la leasing cu 20 dosare....merge mai repede decat daca stau la coada 20 de oameni separat, unu' n-are pix, altu n-are stampila, altu nu stie care e VINu' etc...

Am descoperit, in schimb, ca in bucuresti, la sect 3, a durat exact 15 minute si am si plecat de acolo, cu impozitu platit

btw, mie nu mi-a cerut cartea de identitate nici macar in copie. :)

Asa ca anu' asta nu a durut foarte tare.