Jump to content

Calculator sau senzori defecti frane E90?

leea

Recommended Posts

Am un E90,318d 2006.In 2012 noiembrie mi-am schimbat discurile,placutele si senzorul la franele din fata.La franele din spate am schimbat doar placutele si senzorul deoarece discurile erau inca bune.Tin sa mentionez ca,computerul de bord imi arata ca mai pot circula 2000km pe fata si 4000 pe spate.Fiind in Austria,am mers la o reprezentanta si mi-au schimbat franele+resetat calculatorul.Pe fata imi arata 150000km si pe spate 70000.Am facut 2 drumuri de Viena (cam 2400km)si computerul imi arata pe fata tot 150000 si pe spate la fiecare mie de km facuti imi arata cu 10000 in plus.Deci pe fata tot 150000 imi arata si acuma,iar pe spate imi arata 90000.Nu mai inteleg nimic!Oare e defect calculatorul sau senzorii?

Nu stiu daca te ajuta cu ceva, dar tot de acest topic m-am confruntat si eu pana mai anul trecut in octombrie! Mi-am schimbat placute + discuri + senzor pe fata si n-am reusit in prima instanta sa resetez deloc din butonul de pe cluster+BC. Nici cei la care am schimbat placutele n-au reusit de pe calculatorul lor! Pe calculator le arata ca s-au resetat(100%) dar in iDrive imi tot arata ca in 1000Km trebuie sa le schimb, desi erau schimbate! Le-am zis sa le lase asa ca oricum voi merge la repr BMW sapt urmatoare avand o programare pt alta treaba si le voi zice si de acest reset! Nu stiu ce i-au facut dar le-au resetat din prima si au zis ca fara probleme! Am plecat de la ei si seara cand sa dau sa merg in oras din noua ma avertiza ca in 1000Km trebuie sa le schimb. Am zis wtf? Dupa am fost iar la cei de la care am cumparat si montat placutele crezand ca-i defect senzorul. Au adus un altul nou, montat, aceeasi poveste, n-au reusit de fel sa reseteze desi la ei pe calc arata ca s-a facut resetul. Iar la Banat Car, aceeasi poveste. Din prima le-au resetat desi le-am zis ca "uite ce mi-ati facut desi v-am si platit" Au zis OK, daca mai face aceeasi figura si dupa acest al doilea reset facut de ei sa revin inca o data sa recodeze modulul de ABS! Intre timp cineva de aici de forum mi-a recomandat pe un baiat din TM care i-a dat de cap in sensul ca a trebuit sa recodeze ceva module, inclusiv cel de ABS care are grija si de senzorii de la placutele de frana! Acum nu mai am nici o problema cu ei! DIn cate mi-a explicat tipul, a zis ca uneori anumite module se blocheaza din cauza unor socuri electrice etc!

Overall, cred ca asta ar cam trebui facut si la tine, recoding la modulul de ABS! BTW. mi se pare cam mult sa-ti afiseze 150 000Km pentru niste placute! La mine pe spate cred ca a fost undeva la 50 000Km si pe fata 40 000KM! Bafta!

Edited by RaYn3

acu am vazut ca esti din TM :) Daca vrei iti dau nr de tel al tipului. Il recomand !

Chiar te rog sa-mi dai nr de tel si un nume.Multumesc.

pai oricum te anunta cand sunt tocite placutele la limita, conteaza cat arata?

Conteaza, atata timp ca nu e inregula ce imi arata BC.