Jump to content

BMW E46 vs. VW Passat

Undercover

Recommended Posts

Am decis sa deschid si un topic pe tema asta pentru ca ma gandesc ca o sa primeasca mai multa atentie si ca voi primi mai multe indicatii decat pe topicul descrierii masinii. Daca se considera inutil rog un moderator sa-l stearga si imi cer scuze anticipat pentru ca l-am facut.

Se pare ca acum chiar daca am schimbat masina de prosti tot nu am scapat.. Asta seara iar mi-a scos in cale Dumnezeu un batut in cap. Am avariat usor masina in partea din fata.

Mergeam linistit (40km/h maxim) pe un drum principal (str. Deltei) spre sos. Vestului cand din fata, la o intersectie (cca. 40 de metri) vad un VW Passat care venea din sens opus oprindu-se si intentionand sa faca stanga, ma apropii mai mult si la cca 4-5m distanta dobitocul se hotaraste sa plece, vazand reactia lui am incercat sa franez si sa trag dreapta de volan pentru a-l evita insa fara nicio reusita deoarece totul era prea in scurt si carosabilul era alunecos prin urmare l-am lovit in aripa dreapta fata.

Handicapatul era beat..s-a dat jos si pe langa faptul ca abia se mai tinea pe picioare avea si gura mare spunand ca "hai ba frate, s-o dam la pace ca amandoi suntem bauti" in gandul meu zic "wtf, ce zice asta?!", nu stiam ce sa fac si vazand ca nu rezolv nimic cu el am sunat la 112 spunand ceea ce s-a intamplat si ca ma doare usor umarul. Pana a venit ambulanta, au ajuns la fata locului si niste prieteni de-ai lui cu care puteam macar sa schimb cateva cuvinte, am mai chemat si eu niste prieteni si m-am gandit ca ar fi bine sa las balta actiunea cu politia si ambulanta pentru ca stiam ca n-o sa ma despagubeasca nimeni ulterior deoarece era baut. A venit ambulanta, am semnat ca nu avem nevoie de ingrijiri medicale, ca totul a fost doar din sperietura, am facut copii de pe asigurare, talon si buletin si astept ca maine sa mergem la Astra pentru constatare amiabila.

Postez si cateva poze de la locul accidentului si astept de la voi cateva sfaturi, cum sa procedez pentru ca... chiar daca sunt la al 10 accident sunt ca si un incepator si am o mare teama ca ala n-o sa vina maine la amiabila.

Daunele suferite de masina mea la prima vedere sunt: bara (sparta), bandou (spart), semnalizare (urechi rupte), grila stanga (urechi rupte), capota (foarte usor zgariata)

Edited by Undercover

Daca eram in locul tau nu-l iertam pentru starea lui. Merita lasat fara permis. Nu pentru satisfactia mea ci pentru ca daca nu i-o face cineva nu se va invata minte vreodata. Si data viitoare poate sa dea peste mama si s-o ologeasca. Uite asa ca exemplu. Ca sa vezi de ce nu merita iertati astia care conduc beti.

Pe de o parte ai dreptate pe de alta nu.

Poti spune ca ai facut o fapta buna! inca are permis datorita tie, felicitari pentru asta ai atras karma pozitiva.

Gandeste pozitiv, sigur o sa isi dea seama cand se trezeste ce ai facut si nu o sa fie atat de nenorocit sa te lase asa.

Culcate maine totul va fi bine.

Edited by Bgy666

Sunt constient, as fi facut acelasi lucru.. dar m-am gandit ca n-o sa reusesc sa ma inteleg cu cei de la astra pentru despagubire, stiu ca firmele de asigurari nu despagubesc in caz ca unul dintre soferi e baut, doar la asta m-am gandit. el se alegea cu permisul suspendat iar eu eram obligat sa scot bani din buzunar pentru reparatie.

Ma oftic rau de masina :( ma rog, nu e mare scofala ce s-a intamplat dar ar fi fost mai bine sa nu se intample, acum trebuie sa umblu cu ea prin service si nu mi-e bine deloc, timp pierdut, poate si bani, nervi..

Pai daca nu vine suna-l si spune-i ca te duci sa declari accidentul la politie, au trecut cele 24 de ore?

totul s-a intamplat acum 2 ore.

ma gandesc ca maine nu are cum sa uite totul pentru ca, in caz de asta..eu am apelul la 112..am poze, pot dovedi ceea ce s-a intamplat + ca in spatele meu era un prieten care mergea spre casa (martor)

Dupa patania mea de acum cateva zile, am cam citit despre situatiile in care te despagubeste asigurarea.

Esti despagubit SIGUR daca cel vinovat nu are ITP valabil sau chiar carnet.

Banuiesc ca si daca este baut, tot vei fi despagubit, conditia ar fi ca asigurarea sa fie valabila.

Aoleu;

In primul rand rca-ul te despagubea, chiar daca ala e baut!!!!

Daca ai sunat la 112 si zici ca a venit ambulanta banuiesc ca a venit si politia nu?

ai gresit prin faptul ca daca tot era politia acolo trebuia sa ii obligi sa constate accidentul, sa constate vinovatia aluia, ii luau permisul 2 luni + partea cu bautul era treaba lui (depinde cat avea etc dar nu aveai tu treaba)

Sincer eu incerc sa evit cat mai mult treaba cu amiabila. Daca ai proces verbal de la politie care stabileste vinovatia clara a aluia atunci sunt sanse foarte mici sa ai surprize la asigurator sa zica domne stai ca noi consideram ca nu a fost asa accidentul, stai ca trebuie sa facem niste investigatii etc.

In momentul asta poti ori sa te duci in termen de 24h la politie (dar ramane ala fara carnet) dar esti un pic mai linistit tu ca nu o sa faca figuri aia la despagubire sau te duci la amiabila caz in care nu castigi decat binele care il faci vinovatului;

Eu personal l-as fi lasat fara permis sa mediteze un pic la faptul ca s-a urcat baut la volan,chiar daca nu sunt deloc un om care sa ma simt bine cand ii fac rau altuia sau care sa nu am intelegere.

Edited by CosminE46
  • Like 3

Poti suna maine dimineata la tel: 0800080088. Este Call Center-ul de la Astra.

Ar fi chiar culmea, sa nu poti nici tu sa fii despagubit!

La ce naiba mai platim asigurarea daca astia nu despagubesc?

Maine-poimaine ne pomenim ca nu o sa mai despagubeasca nici daca cel vinovat trece pe rosu,

daca depaseste linia continua si omoara pe cineva de pe contrasens sau daca nu cedeaza trecerea sau nu opreste la semnul STOP!

celor de la ambulanta le-am invocat motivul ca m-am lovit putin la umar si ca mi-am revenit pana la urma pentru ca m-am gandit ca mai bine renunt la idee sa nu raman in pom cumva.

politia m-a intrebat daca sunt victime si le-am zis acelasi lucru, ca m-am lovit la umar si a zis ca daca nu sunt victime sa mergem la amiabila maine.

Sincer, dupa patania mea, de acum la primul accident ii chem pe toti.

Si nu mai iert pe nimeni, poate sa-i nasca si nevasta in masina sau la spital!

Pe loc, cand inca ne mai tremura mainile si adrenalina e la maxim, atunci mergem la Politie!

Daca voi fi eu vinovat, nu dau niciun ban! Sa dea asigurarea ca d'aia o platesc!

• Like 1

Cea mai mare greseala ai facut-o ca nu le-ai zis politistilor ca e beat, daca le spuneai, veneau de urgenta si nu-ti mai invaoca faza cu amiabila sau altceva.

@CosminE46, de multe ori si in faze cu accidente usoare, domnii politisti nu mai vin la constatarea accidentului,mai ales de cand s-a bagat asta cu amiabila,chiar daca insisti; a pati-o un fost coleg de munca, omul a insistat sa vina politia si n-a venit.

• Like 1

Mare pacoste cu Astra.!Acum multi ani, 5 probabil, a intrat in mine o ambulanta care dadea inapoi (fara sirene, fara nimic), eu fiind stationat. Soferul, a fost un nesimtit asa ca a inventat un scenariu. Politistul, baiat super destept, mi-a dat dreptate, asa ca am plecat cu asigurarea si dovada Politiei la Astra. Ei bine, la Astra, am dat alte declaratii, ca la sfarait sa mi se spuna, ca trebuie sa-si dea acordul si soferul de ambulata si asta pentru ca accidentul a fost cauzat de mersul inapoi.Bineinteles ca acesta nu a recunoscut nimic, motiv pentru care am ramas sa-mi repar masina singur, in ciuda dovezii de la Politie.

Asadar, poti spera doar ca tipul cu VW sa fie de omenie si sa declare intocmai cum s-a intamplat, chiar si la asigurator daca va fi cazul. Daca totul decurge normal, ai grija si la piesele de schimb. Nu este exclus sa-ti propuna o bara de fibra, aftermarket, mult mai ieftina si proasta decat cea OEM.

Multa bafta!

totul a decurs normal spre uimirea mea. de dimineata la ora 9 am discutat cu vinovatul, ne-am intalnit la astra asigurari, am intocmit constatarea amiabila si ne-am vazut fiecare de drum.

am ales ca service proleasing motors (service autorizat bmw in ploiesti) iar piesele scrise pe devizul de reparatie sunt. invelis bara protectie- de inlocuit, bandou invelis bara de protectie- de inlocuit, semnalizare stanga- de inlocuit, capota- revopsita, grile centrale- de inlocuit. farul a fost salvat, nu are nimic.

cei de la service mi-au zis ca or sa trimita devizul intocmit de catre ei catre asigurator, asiguratorul o sa dea acceptul tehnic dupa care ei or sa comande piesele (nu mi-au zis clar cat o sa dureze asta), iar reparatia in sine dureaza 4 zile.

sa speram ca totul o sa fie ok, pana acum totul asa a fost .

vw are fuzeta rupta, capetele de bara indoite, din caseta s-a scurs lichid, amortizorul e stramb, aripa si usa indoite.(urata treaba dar asa ii trebuie). prietenii mei mi-au zis ca trebuia sa ii mai cer bani in plus pentru deranj dar...mi-a fost mila de el..l-am lasat in plata lui si-asa e batut de soarta, eu sa-mi vad treaba facuta si apoi sanatate.

Edited by Undercover

Firma de asigurari o sa te despagubeasca, dar pe vinovat il vor da in judecata ca sa-si recupereze prejudiciul. Poti sa incerci sa-i spui treaba asta ca sa sara mai repede la cap cu banii, ii spui ca daca plateste el iese mai ieftin , mergand pe ideea ca plateste asigurarea o sa-l coste cat nu face.

Acum am vazut ce ai postat, sia sta se intampla numai cu PV de la politie cu anexa 2

Edited by Mircea-Si

Sa bagati bine la cap, RCA-UL ACOPERA INCLUSIV PAGUBELE PRODUSE DE SOFERI BAUTI, FARA PERMIS SAU CARE CIRCULA CU MASINA FURATA !

Scuze ca am scris cu majuscule dar prea multa lume traieste in confuzie sau incertitudine !

PS Te rugam sa ne tii la curent cu derularea procedurii de despagubire !

RCA te despagubeste si apoi isi recupereaza paguba de la betivan? Sau doar judecata cu betivanul ?

RCA nu despagubeste, deci judecata.

RCA-UL ACOPERA INCLUSIV PAGUBELE PRODUSE DE SOFERI BAUTI, FARA PERMIS SAU CARE CIRCULA CU MASINA FURATA !

probabil ca mai depinde si de firma asiguratoare.

Cunosc caz real cand nu a despagubit deoarece cel care a lovit era beat, e vorba de acum 4-5 ani. Poate s-au mai schimbat regulile.

eu stiu de casco ca nu despagubeste daca esti beat

dar rca-ul despagubeste. daca se numeste asigurare obligatorie atunci ar fi obligata sa despagubeasca

Corect.

Edited by malasorte