Jump to content

Afisare eronata consum pe BC

Calin SL

Recommended Posts

n-am vazut niciodata la masina mea pe bordcomputer consum mai mic de 11.7 ,de cand am masina....din Septembrie anul trecut

un consum cam mare pt o masina de 2.5d cu cutie manuala in 6+1 trepte

in afara de asta,am vazut ca producatorul da un consum mediu de circa 7 l /100 km ,deci cu aproape 5 litri mai putin decat imi afisa mie computerul

In concluzie ,ca sa fiu lamurit ,am hotarat sa-i fac consumul prin metoda sfanta de la plin la plin ,sa vad daca ia chiar atata cat afiseaza pe BC

Duminica am facut plin pana a curs pe dinafara ,si in seara asta ,dupa un parcurs de 207 km ,l-am umplut din nou pana la refuz .Au intrat 17,58 litri.Deci un consum mediu de 8,5 ! Nu 11.7 cat imi afisa pe BC. Asta si cu o ora de stat cu masina la relanti.Ceea ce-mi confirma ca am o problema .Dubios ,pt ca si acul de la rezervor ,dupa 207 km parcursi ,imi arata ca am cheltuit mai mult de un sfert de rezervor de 70 de litri !

Stie cineva ce e de facut cu asta ? rezolvarea ?

Mie imi arata aproape tot timpu 10.2-10.1 niciodata mai mult sau mai putin ,ca ma duc constant sau trag de ea,frig sau cald .Cred ca asa sunt toate

man ,n-ai inteles problema

ai consum real 8,5 si pe bc iti arata 11,7 ? cu 40 % mai mult decat consumul real ? asta e o stricaciune categoric,n-are voie asa ceva

edit

al tau e ok, nu-ti arata eronat ...stiu bine Oradea,e un oras greu ,normal sa ai in jur de 10 pe vremea asta

Edited by Calin SL

... era un topic de genul.

Valoarea indicata pe computerul de bord e normal sa fie cea reala.

In general, erorile apar cand:

- injectoarele nu functineaza in parametrii stabiliti de producator(corectiile in timpul mersului depasesc valorile normale);

- anvelope cu dimensiuni atipice;

Din ce am citi pe alte forumuri:

- prin diagnoza se poate face o corectie a injectoarelor pentru afisarea consumului real(corectiile respective nu trebuie sa depaseasca +/-5% din valoare);

- folosirea anvelopelor cu dimensiunile date de producator reduce la minim eroarea;

- calculul de pe OBD rezulta din volumul de combustibil pulverizat prin injectoare raportat la viteza de deplasare a autoturismului.

P.S.

- La modelul e32, in BC se putea aplica corectia respectiva fara diagnoza;

I-am dat reset si a inceput cu 36 parca si tot scadea pana a ajuns la 14 (in aprox 4km),cred ca o sa mai scada pe parcurs.Este normal?

pai tre ca sa faci minim 100 km...consumul este la 100km...pai daca tu mergi 30 km si restul stai pe loc normal sa-ti arate 15%.... normal sa resetezi la fiecare plin si asa vezi consumul...

eu de obicei pun benzina pana sus....

daca faci consumul la pompa si tu prima data bagi benzina pana cand sare clantaul de la pompa si pe urma bagi pana sus o sa ai un consum mai mare...

Edited by manolica1

la mine arata pe acolo..poate cu un 0.5 sub cel de la pompa, la BC. ma gandesc (si e doar o presupunere) ca poate pompa din rezervor care iti egaleaza nivelul nu mai functioneaza in parametrii si de aceea iti arata ca a consumat mai mult (la acul de la rezervor ma refer acum), practic ramanand mai putin combustibil intr-o parte a rezervorului unde probabil e si plutitorul. pentru corectarea afisajului pe BC, din ce am citit pe forum aici am inteles ca se poate din soft aplica o corectie (cel putin la e46 stiu ca se poate desi nu am incercat personal). Edited by Tudor NTD

Si la mine arata mai putin decat trebuie. L-am resetat de mai multe ori, dar el stie una si buna, 7,5 :) Asta in conditiile in care in Bucuresti nu prea reusesc sub 11 la pompa, in general 11,5-12, iar pe autostrada undeva la 8. Recunosc ca am talpa destul de grea... :D Edited by Alex Nastase

daca nu corespunde consumul din BC cu cel real,se face o medie la pompa cel putin la un plin,nu doar 200-300 km.in hidden menu la 20 parca by default, factorul de corectie consum e 1000,modificind acest numar +/- se modifica consumul aratat.era o formula cum trebuie modificat .....My link Edited by catacfc