Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Admisie M54B30 pe M52 323 ci

Recommended Posts

Salut

Daca a a facut cineva asta , as fi recunoscator daca ar veni cu feedback.

Este plug & play ??? .... Cum e cu DISA??

Si la ce pret se gaseste piesa

Eu am facut asta, iti trebuie admisia de M54B30 cu tot cu DISA aferenta. Pe langa asta iti trebuie un adaptor pentru clapeta de acceleratie, cea de M54 are 3" iar cea de M52tu are 2,5" . Acest adaptor eu l-am achizitionat de la un tip din germania http://www.too-much-concepts.de/ , dar vad ca site-ul nu mai este in picioare.

Pe scurt iti trebuie:

1. Admisia de M54B30 - cod BMW 1161 7 525 753

2. Valva DISA (Adjuster unit) - cod BMW 1161 7 544 805

3. Adaptor pt. clapeta de acceleratie M52tu - M54B30 http://www.too-much-concepts.de/

Daca ai toate astea atunci lucrarea este "plug&play".

Dupa schimbarea admisiei masina mea 323Ci este mai rapida decat un 325Ci, masina cu care m-am "dat" si inainte de modificare si in fata careia n-aveam nicio sansa. Mentionez ca 325 Ci are si diferential mai scurt 3,15 fata de 3,07 cat am eu.

La masina pe langa admisie am mai schimbat si cutia filtrului de aer cu una de M54B25...asa, ca mi-a fost la indemana :).

Soft-ul masinii este stock 100%, nu am facut nicio modificare, masina se comporta absolut normal, trage la fel in ture joase, dar mult mai bine in regim de turatie ridicat, consumul este identic (sau cel putin eu n-am simtit nicio modificare).

P.S.: Daca folosesti admisia de M54B25 nu o sa mai ai nevoie de adaptor, iar performantele vor fi asemanatoare, totusi eu zic sa te indrepti spre cea de 3 litri.

P.P.S: Ai instalat "serpi"? Se potrivesc cei de S50B32?

Edited by moise

Mutumesc pt raspunsul detailat ... Este exct ce am vrut sa aud.

Da serpisorii sunt montati .... Sunetul dupa 3.500rpm este ceva incredibil... Nu vrea sa exagerez dar este ff apropiat de cel al unui M3 :p

Deci caut sa cumpar:

1. Admisia de M54B30 - cod BMW 1161 7 525 753

2. Valva DISA (Adjuster unit) - cod BMW 1161 7 544 805

3. Adaptor pt. clapeta de acceleratie M52tu - M54B30

Multumesc si Voie buna.

Deci Moise

Nu se poate face la strung, cumva? Intreaba colegul care si-a montat deja poate te ajuta cu dimensiuni ceva...

Ceva dimensiuni ... Orice.

Am apelat aproape la toti useri ce au masini la dezmembrat.

Multumesc.

O poza daca se poate, as vrea sa vad diferenta de diametru dintre cele doua.

Nu prea gasesc pe nimeni sa imi faca acel adaptor pt admisia de M54B30.

Multumesc.

Iti raspund aici nu pe PM, ma gandesc ca poate o sa mai aiba cineva nevoie de informatiile astea.

1. Cel pe care l-am achizitionat eu e foarte bine facut de aceea iti dau e-mail-ul tipului de unde l-am luat, poate mai are info@too-much-concepts.de .

2. Daca nu mai are, il poti achizitiona pe acesta Adapter plate doar ca trebuie modificata putin admisia, nu e ceva extraordinar, trebuie pilita putin ca sa faci loc pentru clapeta de acceleratie, dupa cum vezi aceasta placa este adaptor pentru a monta clapeta de M50 pe M54.

3. Atasat ai un plan pentru acesta "placuta" facut de un tip din state, nici aceasta nu este 100% corecta dar poate fi modificata

throttlebodyadapterplate___.zip

4. Eu acasa cred (sper ca n-am acruncat-o) ca am o clapeta de acceleratie defecta, ce pot face e sa ti-o trimit pe aceasta, tu sa-ti cumperi admisia si DISA de 3.0, iar cu clapeta de acceleratie sa incerci sa-ti confectionezi o placuta adaptoare, asta ca sa nu stai cu masina "pe dreapta".

Diferenta de putere intre masina echipata cu admisia de 3,0 si cea de 2,5 este undeva la 4 cp, nu este ceva extraordinar dar daca tot faci aceasta modificare nu vad de ce ai opta pentru cea de 2,5 (M54) ... aici ai mai multe detalii despre diferentele intre cele doua admisii de M54 M54B30 vs M54B25

Edited by moise

• 1 month later...

Serpii sunt after-market 2,5 mm si sunt ff multumit.

Dar a fost de modificat la prinderea cu restul esapamentului...

Acum sa revenim la galeria de admisie.

Am tot cautat pe cineva sa-mi faca acel adaptor la clapeta de acceleratie ... NIMENI

NU stiu cum sa procedez.

Tu nu poti sa mai faci rost de un adaptor?

Am tot cautat pe cineva sa-mi faca acel adaptor la clapeta de acceleratie ... NIMENI

NU stiu cum sa procedez.

Tu nu poti sa mai faci rost de un adaptor?

Edited by 81rgl

• 9 months later...