Jump to content

despre pozitia volanului dupa blocare

al_padrino

Recommended Posts

se blocheaza indiferent daca sunt sau nu drepte rotile...

asta vrei sa intrebi...? :blink:

182351[/snapback]

nu ... stiu ca volanul se blocheaza cu rotile stinga total , dreapta total sau drepte

e ideea e ca la mine se blocheaza putin mai ciudat adica se blocheaza volanul putin strimb :)

Asa prinde canelurile alea de pe butucul interior al volanului..putin intr-o parte...eu il las neblocat.ca sa stea drept...abia cand bag cheia in contact nu mai misc stanga dreapta ca sa ajut la deblocarea lui (asta-i valabil daca ramai cu rotile bracate si-ti forteaza in volan revenirea lor)...eu oricum las rotile drepte...ca de aia am servodirectie :blink:

Asa prinde canelurile alea de pe butucul interior al volanului..putin intr-o parte...eu il las neblocat.ca sa stea drept...abia cand bag cheia in contact nu mai misc stanga dreapta ca sa ajut la deblocarea lui (asta-i valabil daca ramai cu rotile bracate si-ti forteaza in volan revenirea lor)...eu oricum las rotile drepte...ca de aia am servodirectie :blink:

183351[/snapback]

mersi pt explicatii .... acum m am lamurit... :)

Asa prinde canelurile alea de pe butucul interior al volanului..putin intr-o parte...eu il las neblocat.ca sa stea drept...abia cand bag cheia in contact nu mai misc stanga dreapta ca sa ajut la deblocarea lui (asta-i valabil daca ramai cu rotile bracate si-ti forteaza in volan revenirea lor)...eu oricum las rotile drepte...ca de aia am servodirectie :)

183351[/snapback]

la tine nu se autoblocheaza cand scoti cheia din contact :blink:

se blocheaza daca mai misti putin de volan...nu se blocheaza exact in pozitia in care ai scos cheia...cel putin la mine asa a fost si la E30 si la E46

183534[/snapback]

eu cand scot cheia se aude un clank si se blocheaza , fara sa mai misc de el :blink:

eu cand scot cheia se aude un clank si se blocheaza , fara sa mai misc de el :blink:

183539[/snapback]

ceva e "dus" daca face clank :), eu sincer o vad ca pe o oarecare masura de siguranta in cazul in care iti scoate careva la misto cheile din mers macar sa apuci sa indrepti rotile pana franezi.

Edited by saplacan

ceva e "dus" daca face clank :blink:, eu sincer o vad ca pe o oarecare masura de siguranta in cazul in care iti scoate careva la misto cheile din mers macar sa apuci sa indrepti rotile pana franezi.

183578[/snapback]

nu se pot scoate cheile in mers, fara sa opresti/gripezi si motorul...

e departe ce zici tu...este un antifurt rudimentar, pentru un autoturism stationat.

pai hotareste-te,daca nu se pot scoate atunci nu sti daca se gripeaza motorul,daca se pot scoate cu urmarile unei gripari de motor  atunci de ce zici ca nu se pot scoate din mers???Si apropo,de ce sa se gripeze?ca se opreste pompa de ulei???

183595[/snapback]

deci:

- se poate scoate in mers. Dar motorul se opreste. nu mai functioneaza servo de nici un fel.

- daca se scoate, cu levierul schimbatorului in viteza, motorul, fiind "in sarcina", se gripeaza...

...desi e cam logica si prima explicatie... :blink:

edit: bina ca s-a lamurit al_padrino cu problema lui, totusi... :)

deci:

- se poate scoate in mers. Dar motorul se opreste. nu mai functioneaza servo de nici un fel.

- daca se scoate, cu levierul schimbatorului in viteza, motorul, fiind "in sarcina", se gripeaza...

...desi e cam logica si prima explicatie... :blink:

edit: bina ca s-a lamurit al_padrino cu problema lui, totusi... :)

183603[/snapback]

baieti eu stiu ca pompa de ulei e mecanica ...iar daca opresti motorul din cheie si esti in mers cind este in viteza motorul merge in continuare din inertia data de masina ... deci nu se gripeaza nimic si functioneaza si servo ATITA TIMP CIT MOTORUL SE MAI INVIRTE SUB INERTIA MASINII AFLATE IN MERS :)

Eu la e28 pot sa scot cheile in mers si nu se blocheaza nimic...masina merge normal (nu se opreste motorul nimic) si pot sa stau cu cheile in buzunar :blink: O data a fost chiar funny ca nu mai gaseam cheile si nu puteam sa opresc motorul (cazusera sub scaun) :)

Eu la e28 pot sa scot cheile in mers si nu se blocheaza nimic...masina merge normal (nu se opreste motorul nimic) si pot sa stau cu cheile in buzunar  :) O data a fost chiar funny ca nu mai gaseam cheile si nu puteam sa opresc motorul (cazusera sub scaun)  :)

183840[/snapback]

:blink: cred ca este ceva stricat pe acolo :)

la E34 si la X3 , Toyota , Matiz etc , toate masinile astea am vazut ca se blocheaza volanul daca scoti cheia din contact si misti putin de el.(nu trebuie miscat tare , f putin) - e normal sa se blocheze putin stramb , nu e nici un defect :blink: . Cat despre oprit motorul si scos cheia din contact am facut o tampenie de genul asta la E34 , am oprit motorul inainte cu vreo 2 m sa parchez (eram scos pe liber) si trebuia in aia 2 m sa si viraj putin sa urc pe bordura. Nu am scos cheia din contact , era pe pozitia 1 . Am ramas fara servodirectie , servofrana si era sa iau casa :). Dar am apasat puternic frana si am oprit . nu va jucati.

:)  cred ca este ceva stricat pe acolo :)

183873[/snapback]

Nu cred.... am inteles ca mai exista masini care merg la fel... :blink:

Si sincer nu inteleg de ce nu se practica chestia asta... motorul merge in continuare...dar poti iesi linistit din masina, incui usile ... daca iti fura masina nu mai ai probleme la casco :)

Edited by DarKWavE

Nu cred.... am inteles ca mai exista masini care merg la fel...  :blink:

Si sincer nu inteleg de ce nu se practica chestia asta... motorul merge in continuare...dar poti iesi linistit din masina, incui usile ... daca iti fura masina nu mai ai probleme la casco  :)

183936[/snapback]

:) faza e ca la dacie raman in contact pana opresti motorul :)