Jump to content

Aberatie legislativa, aviz amatorilor de SH

gbu

Recommended Posts

Sa stiti la ce sa va asteptati cand veti cumpara o masina din Romania.

Dragi tovarasi si prieteni, pentru masinile care au fost deja inmatriculate definitiv in Romania NU SE MAI DAU NUMERE ROSII. Eu cumpar masina, fac toate actele, platesc 'nspe mii de taxe la stat si duc dosarul la politie. Cu dosarul trebuie sa predau si vechile placute si talonul vechiului proprietar. Si mi se spune ca primesc numerele si talonul in 3-4 zile.

Eu: Bine domnu' politist de la inmatriculari, da' eu cu ce acte circul zilele astea?

Raspuns: Aaaaa... Pai NU CIRCULATI!

Eu: ?!?!?!?!?!?!

Raspuns: Pai nu se mai dau numere rosii... Tineti masina in garaj pana va terminam dosarul.

Eu: Ok, dar atunci de ce platesc impozit si taxe pentru un bun pe care nu-l pot folosi???? Trebuie sa existe o solutie!!!

Raspuns: Intrebati Legiuitorul!

Am ramas fara cuvinte. Credeam ca nu trebuie sa predau numerele si talonul vechi pana nu primesc noile acte. In concluzie, astia de au emanat porcaria de cod rutier chiar nu au luat in considerare problema asta? Parca noul cod rutier trebuia sa faca toate porcariile astea mai usor de rezolvat. DE CE NU SE MAI DAU NUMERE ROSII???

Edited by gbu

Sa stiti la ce sa va asteptati cand veti cumpara o masina din Romania.

Dragi tovarasi si prieteni, pentru masinile care au fost deja inmatriculate definitiv in Romania NU SE MAI DAU NUMERE ROSII. Eu cumpar masina, fac toate actele, platesc 'nspe mii de taxe la stat si duc dosarul la politie. Cu dosarul trebuie sa predau si vechile placute si talonul vechiului proprietar. Si mi se spune ca primesc numerele si talonul in 3-4 zile.

Asa de repede se misca la Cluj? La Bucuresti a durat o saptamana si cateva ore...

Am depus actele lunea trecuta dimineata (15.01), mi-au spus ca pe 25.01 sunt gata numerele si talonul. Vineri am verificat si nu erau gata, in seara asta mi-am luat numerele si talonul. Mi-a spus ca azi au fost facute...

Edited by georgem

Emigrez.

Chiar sunt singurul care se scandalizeaza in urma aplicarii unei astfel de aberatii? Cica ar trebui sa ne fie mai bine... Mi-e scarba de cei ce au semnat asa ceva.

182709[/snapback]

Crezi ca astia afara o sa-ti dea numere rosii? si eu am patit-o..norocul meu a fost ca nu eram acasa sa stau pe langa masina fara sa circul cu ea..eram prin tara...cu treburi..ca turbam..sau circulam cu ea asa... :)

Cand am plecat..am lasat-o cu numerele fostului proprietar..dupa o sapt...era cu numerele mele :blink: nu stiu exact cat a durat operatia de schimbare ...

Edited by iulian518i

O MASINA NEINMATRICULATA nu are voie pe domeniul public si asta nu e de acuma... :blink:

183342[/snapback]

Error!

Tocmai de-aia nu se mai dau numere rosii, pentru ca inmatricularea este permanenta! Deci masina mea este inmatriculata, taxe platite si cu toate astea statul rroman nu imi permite sa o folosesc.

Question:

Daca pun numerele pe ea si circul fara talon pana vineri, oare ce ma paste?

Se bat cap in cap reguliler lor gbu. Daca te prind o sa incerce sa-ti faca dosar penal probabil dar cu un avocat scapi imediat si poti sa le si ceri daune pt ca te priveaza de dreptul de ati folosii bunul. Spun asta pt ca, decand cu noua lege, masinile deja inmatriculate nu se mai radiaza cand se schimba proprietarul deci o masina ne-radiata nu poate fii considerata ne-inmatriculata.

Conform noului cod rutier, inmatricularea este PERMANENTA. Deci masina mea este inmatriculata 100%. Eu ma gandeam sa circul asa, cu numerele puse de mine in dosar. Daca ma opreste agentul, il rog frumos sa ma caute in evidenta. Nu se pune problema ca masina sa nu fie inmatriculata.

Am uitat sa va zic... Azi cand am lasat numerele si talonul l-am intrebat pe un alt domn agent despre situatia asta si am auzit exact acelasi raspuns, parca era un ecou: "Intrebati Legiuitorul!" - baietii au training facut pe tema asta.

Cine dracu e "Legiuitorul" asta? As vrea un nume si prenume... :blink: