Jump to content

Pregatire pentru iarna

zixx

Recommended Posts

Cum va pregatiti masinutele pentru iarna !

Le bagati in garaj si le mai scoateti la primavara :blink: sau incepeti ca cautati cauciucuri de iarna,lopeti and stuff...

Eu am pregatit deja un saculet cu nisip si o lopata mica(chiar daca masina are tractiune integrala,nu stii cand iti prind bine).Ramane sa ma hotarasc daca voi apela si la niste cauciucuri de iarna sau le voi pastra pe cele "all season".

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Eu am todeauna cauciucuri de iarna in timpul friguros caci sub +7 C alea de vara nu mai au aderanta dorita si se mareste spatul de franare dar si cauciucurile respective mai trebuie sa aiba cel putin 4 mm profil si sa fie de ceva marca.

Ar fii bine de curatat masina mai ales geamurile si de complectat lichidul de spalare.Eu unul cand merg la drum lung am si o pereche de lanturi nu se stie si la multe urcari cand merg la schi sunt obligatorii.

Sa nu uit verificati si instalatia de iluminare si eventual bateria si cine are un tip mai vechi de bateria si nivelul lichidului.Foarte important iarna e sa spalam masina mai des mai ales dedesubt caci sarea si alte materiale care se folosesc la dezapezire poate sa atace si asa prelungim viata si caroseria masini.

Ce tip de masina ai,ce an si luna de constructie?Eu inca nu am auzit de asa ceva poate trebuie un anumit tip de lanturi sau sunt interzise spakis,eu nu cred ca scrie asa ceva sau nu ai inteles bine.Ar fii prima data cand aud asa ceva in ultimi 20 de ani.Dar daca imi dai date despre masina ma interesez.

Multumesc Dan98 :blink: :)

2004...august 2004

By the way...asta vara am reusit sa raman impotmolit si aproape suspendat cu ea pe un drum de tara pe langa Poiana Marului.Pana nu am decuplat DSC(cum scrie de asemenea in carte),nu am reusit sa ies cu ea de acolo.

Astept cu mare interes zapada :)

Da daca ai un x e altceva,dar daca o sa mergi vreodata in Alpi si o sa fie obligatoriu sa pui lanturi ai sa pui caci o amenda de 1.000 euro sau suspendarea permisului nu risti.Nu? Si la modelul respectiv nu scrie sa nu pui lanturi.De unde stiu?Poate lucrez la BMW si nu numai cu scrisul pe diferite forumuri.Nu?

Si mie mi se pare cel putin ciudat sa scrie sa nu pui lanturi, pentru ca pe perioada de iarna in Austria si Alpi Germani (cel putin acolo, probabil si in alte locuri) e obligatoriu sa ai lanturi. Poate cineva ne poate confirma daca trebuie sa le ai sau sa le si montezi pe masina?

@zixx: poate ne scanezi si tu pagina din manual sa vedem si noi cu ochii nostrii... :blink:

Deci ca e obligatoriu cu lanturi stiu eu,si nu numai sa le ai cu tine!!Si eu am tot intrebat caci pe vremuri aveam masina de teren 4x4 si nu era o problema sa urc doar am fost la atatea competitii unde chiar ca trebuia sa urci.Dar pentru cine stie germana si nu ma crede la www.adac.de sunt trecute si soselele cu obligatori pentru lanturi iarna.Si cu BMW stiu eu ce stiu doar nu sunt copil.

IO unu iarna fara cauciucuri ca lumea nu plec dea-casa ca iarna trecuta pana mi-am luat gume am prins cateva zile cu zapada si am vasut ce inseamna tractiunea spate iarna (noroc cu ABS-ul), dupa ce am luat cauciucuri parca era alta masina, nu-mi venea sa cred nustiu zau cum am umblat asa si alea cateva zile :blink:

Sigur ca ai dreptate in ceea ce ai scris eu nu m-am gandit scuza expresia sa mearga un nebun cu cauciucuri asa late.Deci nu te supara si lanturile pot fi puse numai pe anumite dimensiuni.Deci eu iti indic sa le schimbi la iarna cu 195 sau cel mult 205 caci ai sa ai o tractiune mai buna si mai multa siguranta si pe dimensiunile respective pot fi puse si lanturi.Dar fiecare cum vrea eu unul tin la viata mea si vreau sa si ajung la o destinatie.In concluzie pe un BMW pot fii puse lanturi daca ai alta dimensiune la cauciucuri.

Eu trebuie sa pregates siliconul pentru geamuri si pentru rame caci iarna trecuta am avut o surpriza foarte placuta ca nu am putut sa intru 30 de minute in masina caci imi inghetasera geamurile si nu se mai lasau (la coupe, cand tragi de maner se lasa geamul cca 2 cm - dar sunt convins ca stiati asta)

Cu lanturile am patit-o si eu (215/55/16) sa nu pot sa le pun ca imi atingeau de aripa

Eu trebuie sa pregates siliconul pentru geamuri si pentru rame caci iarna trecuta am avut o surpriza foarte placuta ca nu am putut sa intru 30 de minute in masina caci imi inghetasera geamurile si nu se mai lasau (la coupe, cand tragi de maner se lasa geamul cca 2 cm - dar sunt convins ca stiati asta)

933[/snapback]

Stiam ca se lasa geamu dar nu stiam ca si la E36 se lasa stiam ca la E46 cabrio

Oricum e foarte bine sa dai cu silicon cam tot ce e de cauciuc ca vine iarna :blink:

Sigur ca e f f bine sa dai cu silicon eu am uitat sa scriu nu de multe ori iti ingheata si usa mai ales dupa ce o speli.Si daca e mai veche si incuietoarele cu un spray.Si cu lanturile trebuie dimensiuni mai mici sunt si mai bune iarna si nu costa atat.

• 3 weeks later...

Lichidul de spalat parbrizul il pun si eu si vara. In caz ca nu folosesti vara, cand se apropie temperatura de 0 golesti instalatia si pui lichid. Oricum, la ce pret are si tinand cont de faptul ca face treaba mai buna decat apa, zic ca se merita sa ai si vara.

Antigelul, am pus si la 30 de mii litru si nu au fost probleme. Culoarea nu conteaza. Orice ai baga pana la urma, cel mai important ar fi ca dupa ce bagi pipeta sa iti reziste la temperaturi cat mai scazute :blink:

@Dan98: locuri sunt multe, incepand chiar din Colentina. In principiu pe la orice vulcanizare mai "populara". Pretul depinde de starea in care e cauciucul, fiind second hand. Ultima data am luat 2 de 195/60/15 la 800 de mii amandoua de pe Virtutii, cu uzura medie. Problema e ca o sa fie mai greu putin sa gasesti 4 la fel. Locuri de unde am mai cumparat ar fi:

-Virtutii exact langa Shell

-Cotroceni vizavi de cinema

-Intersectia 13 Septembrie cu Progresului (au o parcare mare cu un banner deasupra)