Jump to content

Pregatire pentru iarna

zixx

Recommended Posts

oare daca am pus tot felul de timpenii de antigel verde, albastru, roz-bombon si oi fi nimerit ceva silicati, ce chestii rele si ireparabile s-au produs ?

49941[/snapback]

Antigelul pentru BMW nu are voie sa contina nitriti.Exista antigel Castrol,Aral etc..

aprobat pentru BMW.

Daca le amesteci, bine nu este.In principiu,pe langa depuneri apare problema aciditatii.

Antigelul de proasta calitate ,devine acid in scurt timp.Deci apar probleme cu coroziunea.

Se poate verifica aciditatea cu hartii pentru pH sau cu un voltmetru.Daca arata peste 0,5V trebuie schimbat(intre masa si antigel).

Cel mai sigur este schimbarea periodica(la masinile mai vechi) si utilizarea unui antigel calitativ.Deoarece este vorba de BMW-uri,aprobat de BMW.

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Cum va pregatiti masinutele pentru iarna !

Le bagati in garaj si le mai scoateti la primavara :)  sau incepeti ca cautati cauciucuri de iarna,lopeti and stuff...

Eu am pregatit deja un saculet cu nisip si o lopata mica(chiar daca masina are tractiune integrala,nu stii cand iti prind bine).Ramane sa ma hotarasc daca voi apela si la niste cauciucuri de iarna sau le voi pastra pe cele "all season".

718[/snapback]

eu mi-am comandat covorase de cauciuc :blink: :)

lichidul de racire

il scoti din instalatie il asezi pe jos (pe ceva curat sa nu se murdareasca) si il masori cu o ruleta sau cu un metru de croitorie

daca este in specificatii (care se gasesc inscriptionate pe capacul de la portbagaj in stanga) nu este nevoie sa il schimbi

Din cate stiu, antigelul se dilueaza cu apa distilata si se aduce la o compozitie care va avea limita de inghet pe care o vrea fiecare(de obicei, la -40 grade C). Daca ai completat intre timp doar cu apa distilata sau cu antigel diluat mai mult, va trebui sa masori densitatea amestecului, sa-i determini limita de inghet, care, in conditiile aratate, se putea modifica.

Cat despre masuratul cu metrul, orice e posibil...

• 1 year later...
Am cautat peste tot, dar nu am gasit vreo informatie relevanta. Ma intereseaza ce fel de lichid de spalat parbrizul se recomanda pt BMW (daca este vreunul special). Momentan am o chestie verde :blink:, care s-a cam terminat. Pana acum am vazut numai porcarii de alea albastre la bidoane de 3L (sau 5?)... si chestii concentrate la pachet (daca ati fost prin Carrefour/Cora, sigur le-ati vazut). Asadar, ce lichid de spalat parbrizul recomandati ?

Pana acum am vazut numai porcarii de alea albastre la bidoane de 3L (sau 5?)... si chestii concentrate la pachet (daca ati fost prin Carrefour/Cora, sigur le-ati vazut). Asadar, ce lichid de spalat parbrizul recomandati ?

168360[/snapback]

sincer eu d-ala am...de 5 litri, si folosesc cam 2-3 schimburi pe iarna...daca nu a inghetat anu trecut pe frigurile alea, nu am de ce sa pun altul...

edit: ba mint: am mai pus la un moment dat un concentrat de la OMV, ceva cu "winter"...

Hmm... nu stiu ce sa zic. Chestia verde pe care o am acum e un pic vascoasa (dar foarte putin)... nu e lichid chior, ca sa zic asa. Ma gandesc ca poate e acelasi caz ca si la antigel: celui de proasta calitate ii creste aciditatea in timp si mananca motorul. Poate ca un lichid de parbriz de proasta calitate distruge pompa sau furtunasele alea pe acolo :blink:.

eu folosest Jet X sau asa ceva la 5 litri - asta e vreo 9 lei , Mcm la 5 litri 6 lei , Alaska la 1 l -8 lei(asta e bun in combinatie cu primul 1l +cat incape jet x d-ala) .Cand e vreme cat de cat normala afara folosesc combinatia aia.Pt vreme nasoala folosesc ce e mai ieftin , avand si spalare faruri se termina extrem de repede.La un drum de 100 km pe vreme rea folosesc 5 litri ca nimic.Am mai vazut un lichid frantuzesc facut de ELF parca , peste 20 lei dar nu mi se parea ca facea curatenie ca alea romanesti.Am avut si lichid de parbriz bagat de la Bmw care mirosea frumos si stergea bine dar nu am timp toata ziua la Contempo sa imi alimentez spirtiera.Nu cred ca are ce sa dauneze la pompa , furtunase etc atata timp cat acolo e apa demineralizata.Folosesc toate la -20 ºC.Alea la -40 º sunt mai scumpe dar inca nu ma intereseaza. Edited by Cosminbad