Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Schimb interior e65

macho

Recommended Posts

Salut sunt posesor nou de e65 3.0d momentan am pe masina un interior gri electric fara incalzire, memorii, reglaj tetiere si incalzire bancheta

Am gasit un interior aproape nou de pe un e 65 sau e 66 din 2007 si vreau sa ii schimb si cotiera dar ideea e ca idriveul e diferit fata de ce am eu acum joistiku e altfel

Scaunele au memorii ventilatie si toate reglajele posibile fara masaj bancheta are si incalzire

Acum nu stiu daca o sa imi mearga toate functiile la scaune la bancehta si ce-a mai mare problema daca o sa imi mearga idriveul de pe masina din 2007 pe masina mea din 2003 repet e putin diferit

Va Multumesc astept raspunsuri...

• 2 weeks later...

merge idrive daca ai lemnul de la facelift dar o sa dea erori pe la codare

e prea complexa operatiunea per total

nu stiu sigur daca o sa iti mearga toate functiile alea, e posibil sa fie pe can?! sa vedem ce zice un electrician

Edited by Roland

• 5 months later...

salut cam tarziu cu replica. Eu am cumparat un e65 cu interiorul schimbat.era plin de erori de airbaguri si multe altele.Au schimbat doar scaunele fara sa schimbe si butoanele din cotiera.degeaba aveam scaune full ca nu puteam sa controlez toate miscarile pe care le descria scaunul ne avand butoanele.usor usor am inceput sa studiez fenomenul si in cateva luni am rezolvat problema.norocul meu a fost ca scaunele au fost schimbate cu tot cu modulele de control dar nu au fosr in stare sa faca codarea.La conectarea interfetei de diagnoza cu SSS progman imi spunea ca modulele scaunelor trebuiesc schimbate ca nu sunt ale masinii. Am studiat ce face acel modul care nu corespundea si am aflat ca are si masaj si incalzire.masina ne avand din fabrica masaj si incalzire este evident ca nu recunostea modulele.Ok zis si facut.Am editat fisierul VO al masinii unde sunt trecute toate optiunile sub forma de coduri si am adaugat codul pentru optiunea scaune incalzite si scaune cu masaj. Am codat apoi modulele cu numarul de serie al masinii (toate acestea le-am facut cu winkfp si ncs expert) Am codat apoi toata masina ca sa apara si pe idrive pe display optiunea de incalzire si totul a fost rezolvat.Am terminat cu succes ce nu au fost in stare sa faca altii.Am gasit la dezmembrari setul de butoane cu toate functiile de miscare a scaunului pe mai multe directii si de incalzre si masaj. Acum totul este imperecheat corect ca sa vorbesc mai pe romaneste si totul merge ok fara ca aplicatia oficiala SSS progman sa mai faca figuri la diagnoza.Am schimbat in fisierul VO cu optiuni pina si codul de culoare al pielii de pe scaune ca sa fie treaba treaba. Nu am avut ultimele aplicatii de la bmw si nici o interfata de diagnoza grozava dar pentru generatia e65 este suficient.

Nu va apucati sa schimbati scaunele decat daca :

1) modulele de control sunt impreuna cu ele ca sa le inlocuiti cu tot cu scaune

2) atentie la butoanele de control al scaunelor intrucat scaunele confort se misca pe mai multe pozitii si daca aveti un scaun mai basic ce nu descrie toate miscarile unui scaun confort nu veti putea controla scaunul pe toate directiile. Luati si butoanele din cotiera inclusiv comenzile de incalzire , masaj ...etc.

3) daca nu codati si programati corect veti sfarsi prin a avea scaune frumoase de care nu va veti putea bucura, nu va merge incalzirea sau masajul si nu veti avea in meniul IDRIVE optiunea de incalzire si reglare temperatura intre sezut si spatar.S-ar putea sa mearga cele trei trepte de incalzire dar varierea intre sezut si spatar se face din idrive, idrive care trebuie codat cu optiunea de incalzire caci altfel nu o recunoaste

Nu este o operatiune asa de simpla.Aveti grija ca scaunele de la masinile de la dezmembrari (majoritatea fiind lovite) daca le luati cu sine cu tot au pretenionarile sarite.Pastrati pretensionarile de la scaunele pe care le inlocuiti caci altfel veti sfarsi cu erori de airbag si "restraint system"

succes