Jump to content

Seria 5 E60 - 245/45 R 18

Alpina

Recommended Posts

Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat.....

se pot monta anvelope de 245/45 R18 fata si spate pe un E60?

trebuie sa iau jante si nu stiu daca sa iau pe 17 sau 18 inch si vreau sa stiu daca iau 8Jx17 cu anvelope 245/45 R 17 sau 8Jx18 cu anvelope 245/45 R 18 daca intra fara sa am probleme ( pt ca bmw recomanda pt 18 inch 245/40 R 18, dar cred ca pe astea le distrug repede pe drumurile noastre)..........astept sfaturi..^poate mai sunt care au incercat

Din cate stiu eu - dar trebuie verificat - exista un model de janta, optional pe E60 la dimensiunea 245/45 R18. Totusi, nu sunt convins.

Eu am 245/40 R18 fata si 275/35 R18 spate, janta model 124.

Parca chas3 are 245/45 R18 pe toate patru, dar posibil sa retin eu prost si sa fie alta dimensiune.

Din pacate am fost azi la dealerul bmw local si mi-au printat toate variantele pe care le au ei .....dar nu au varianta de 245/45 R18.....imi plac grozav modelul 135M (mai ales ca am pachet M optic pe masina) dar daca le iau si pun gume de 240/40 R18 distrug anvelopele cu jante cu tot ca la mine pe strada inca nu e asfaltat......

Daca nu merg astea de 245/45 R18 va trebui sa iau pe 17 ca nu am ce face din cauza "partii practice a problemei"

Daca ai multe drumuri proaste iti recomand pe 16, oricat de urat ar arata.

Eu am de iarna, 225/50 R17 si mi se par nepotrivite pentru drumurile noastre, mai ales cu suspensie sport si RFT.

Ca sa nu vorbesc ca mi-e mila de loviturile incasate si de cate ori le duc la dezdoit.

Ai mare dreptate..dar vezi tu ca arata superb cu pachetul m (este identica cu a lui benacris care a pus si niste poze intr-un topic) si as vrea si jante M......daca stiu cu certitudine ca nu se poate monta dim asta de anvelopa...atunci caut niste jante replika la cele de M5 pe 17 si le pun pe alea...dar mai astept raspunsuri.... si mai sper

In manual ai

245/40 R18 (talon de 98)

275/35 R18 (talon de 96.25)

Daca pui 245/45 R18 o sa ai talon de 110.25. La cata aripa are E60 (rotile de 17" zici ca sunt de 15", la ce fel dau pe masina), eu zic ca ai loc sa bagi si 245/45.

Daca pui cauciucuri identice pe ambele punti, nu ai nici o problema cu DSC/ABS. La fel si daca (,) cauciucurile au talon mai mare sau mai mic, decat cel din manual, atat timp cat sunt la fel.

OT:

Eu am avut 240/40 R17, deci talon de 96. E o alegere neinspirata pentru Bucuresti, pentru jante si pentru ficatii soferului.

Astea de iarna le am 225/50 R17 si RF-uri, dar nu mi s-au parut deloc dure. Au talonul de 112.5, e diferenta destul de mare. Poate si din cauza ca am ramas traumatizat de alea cu talon mic.

iti dau un sfat ...puneti jante pe 17, eu de exemplu am la un E34 17/245/45, si credema ca este maximul logic si practic cu care poti merge fara probleme.

Crede-ma daca iti pui pe 18 daca ai 2 persoane normale in spate si treci printro groapa :) , o sa simti cauciucul pe tabla :blink: ,si nu numai asta.

Eu sunt foarte multumit de rotile pe 17'

Eu zic ca-ti intra 245/45 pe 18. Eu pe timp de vara am 245/45 pe 17 si mai este loc suficient. Diferenta nu e cgiar asa de mare.

Pe timp de iarna folosesc 225/55 pe 17 si pot urca si borduri destul de inalte. Depinde ce vrei!

Cu cele de vara simt orice gropita, pe cand cu celelalte am confort total. Daca vrei sport alege varianta de vara, daca vrei confort si sa nu dai cu ea pe jos, varianta de iarna.

Crede-ma daca iti pui pe 18 daca ai 2 persoane normale in spate si treci printro groapa :) , o sa simti cauciucul pe tabla :blink: ,si nu numai asta.

184605[/snapback]

asta depinde si de ce talon au cauciucurile alea pe 18'', ce ET (ca deh, mai conteaza si asta...) si pe ce masina. ca poate nu le pune omul pe una ca a ta. nu crezi?

Va multumesc frumos la toti...am citit cu atentie toate sfaturile voastre si am luat urmatoarea decizie (raportata la conditiile drumurilor din ro si in special la faptul ca la mine pe strada inca nu este asfaltat)

Jante pe 17 - 8JX17

Anvelope 235/50 R17 - un compromis bun intre latime de cauciuc si talon de 117,5mm astfel incat raza rotii va fi de 333,4 mm - 99,9 % ca intra fara probleme sub aripa.

La sf de februarie cand le pun pe masina - revin cu poze.

Masina arata acum asa

post-2042-1169832483_thumb.jpg

post-2042-1169832509_thumb.jpg

post-2042-1169832529_thumb.jpg

Va multumesc frumos la toti...am citit cu atentie toate sfaturile voastre si am luat urmatoarea decizie (raportata la conditiile drumurilor din ro si in special la faptul ca la mine pe strada inca nu este asfaltat)

Jante pe 17 - 8JX17

Anvelope 235/50 R17 - un compromis bun intre latime de cauciuc si talon de 117,5mm astfel incat raza rotii va fi de 333,4 mm - 99,9 % ca intra fara probleme sub aripa.

La sf de februarie cand le pun pe masina - revin cu poze.

Masina arata acum asa

post-2042-1169832483_thumb.jpg

post-2042-1169832509_thumb.jpg

post-2042-1169832529_thumb.jpg

184808[/snapback]

Alpina, pai tu esti din Cluj si nu spui nimic?

cu agricultoru m-am intalnit de mai multe ori........

184819[/snapback]

Cine-o fi si ala? :blink:

Felicitari pt masina, arata misto cu pachetul M. Cat despre roti pe 18 are Thebe o statistica gata facuta - nicio saptamana fara o noua umflatura.

Cine-o fi si ala?  :blink:

Felicitari pt masina, arata misto cu pachetul M. Cat despre roti pe 18 are Thebe o statistica gata facuta - nicio saptamana fara o noua umflatura.

184895[/snapback]

depinde si cum circuli. :)

184901[/snapback]

Cosmine, mi-ai luat vorba din gura. :)

hahaha.:blink: eu am 235 55 17 la X si mi-as pune 235 100 15 daca s-ar putea :) nu depinde neaparat cat circuli. :) daca circuli mult si mergi atent prin gropi , nu drept , ca nu esti cu tancul , e mai bine decat sa circuli putin dar tare prin gropi. iti strici suspensia cu jante de 18 in RO.mai repede decat cu orice altceva. eu de la E34 cu jante pe 15 la asta cu jante pe 17 simt o diferenta ca de la cer la pamant.

184808[/snapback]

Se numeste mai mult decat compromis, depasesti cu mai bine de 50mm talonul din manual. Daca si cu alea o sa ai probleme la gropi, iti trebuie suv. E posibil daca treci de la un talon foarte mic, la alea, sa ti se para masina putin barca la curba bruste.

se stia...nu am facut io mare "scandal" dar cu wlf si cu agricultoru m-am intalnit de mai multe ori........in ultimul timp nu prea am fost activ

ce parere ai de alegerea cu jantele si gumele?

184819[/snapback]

Eu zic ca e ok. :blink:

Poate ne vedem si noi prin urba!