Jump to content

Sfaturi achizitie E60

Alin Neagoe

Recommended Posts

Salutare tuturor. Sunt doritor de bmw de multa vreme. Am mai facut un topic pe aici pe undeva acum cred ca mai bine de un an, in care va ceream ajutorul pt un E46 coupe (si multumesc celor care au raspuns acolo). Viata a facut insa cumva de inca nu am un bmw in fata casei. Dar poate ca nimic nu e intamplator, pt ca intre timp am ajuns la concluzia ca vreau ceva mai mare si mai confortabil. Spatele meu nu prea ma mai lasa sa ma joc cu suspensii sportive, plus ca m-am mutat din buricul Bucurestiului asa caci am nevoie de o masina mai de drum lung pt ca numarul de km parcursi zilnic a crescut. De aceea am inceput sa ma gandesc la un E60. Din pacate nu am avut placerea sa merg nici macar in dreapta in asa ceva. Daca ma puteti ajuta careva in sensul asta, dau o bere, fara alcool :) Am citit cat am putut pe aici inainte de a face acest topic. Ma intereseaza de la voi pareri despre motorizarile 2.5 si 3.0 diesel, si 3.0 benzina pana in facelift. Cam care ar fi costurile de intretinere, o revizie? Eu sunt fan benzina si inclin catre 530i dar am mers putin cu un E39 525d acum vreo doua luni si am ramas impresionat de rafinamentul motorului. Am aflat apoi ca e tot un 6 in linie. Deci as lua in calcul asa cum am zis mai sus si 525d sau 530d. Mi-e frica insa de costurile de exploatare/intretinere. Din cate am apucat eu sa citesc pe aici am ramas cu impresia ca motoarele pe benzina ar fi mai fiabile si mai ieftin de intretinut. Am vazut, de exemplu, ca la dieseluri se schimba filtrul de particule pe la vreo 200.000 km si ca ar costa vreo 6000 lei. Avand in vedere ca eu merg aproximativ 20.000 de km pe an cu masina mea nu stiu daca se justifica neaparat un diesel la care costurile de intretinere sa fie mai mari. Cam care ar fi consumurile reale pt motoarele astea combinate cu steptronic?. Eu de cand m-am mutat am consum mixt 8.7, benzina (in cartea cu instructiuni si date despre masina mixtul e de 8.5, adica nu sunt departe de cifra data de producator). Deci daca la mixt nu sar de 10-11l/100km cu un 530i ma declar multumit. De retinut ca 90% din timp merg calm, cu maxim 15-20km/h peste limitele legale, indiferent de tipul de drum pe care ma aflu (autostrada, d.n., etc) iar in restul de 10% cand am chef de o acceleratie, vreau sa am cu ce sa ma joc. Acestea fiind zise, ce parere aveti despre masinile care se gasesc pe autovit.ro la preturi intre 8000 si 10000E? Bugetul meu este de maxim 11000 momentan. Si ma gandesc ca in orice masina as lua mai trebuie bagat cate ceva. Nu am incredere oricum in nimeni. Nu am nicio cunostinta care vinde asa ceva in care sa zic ca am incredere asa ca de la oricine as lua voi fi intrucatva sceptic mai ales ca traim in Romania unde se cauta si se vand multe bmwuri si deci se fac tot felul de smecherii. Nu mai zic ca nu am incredere in numarul de km de pe bord. Ma gandesc ca daca iau din start o masina mai ieftina in care mai bag eu ce e de bagat, macar stau linistit ca am schimbat ce era de schimbat. Masina mea vreau sa aiba obligatoriu: transmisie steptronic, xenon, scaune incalzite, clima, piele, bluetooth, pilot automat. Restul ce vin pe langa sunt bine-venite :) Am incercat sa descriu cat mai bine datele problemei, ca sa imi puteti da argumente pro si contra cat mai la obiect. Concluzie: am vreo sansa in bugetul asta? Multumesc anticipat tuturor.

Multumesc pt atentionare dar din exemplele date de tine eu nu m-am lamurit cu aproape nimic. Am folosit si eu functia search, am cautat si "de mana" dar nu reusesc sa gasesc fix ce ma intereseaza pe mine. Unele topicuri sunt deja destul de vechi iar intrebarile mele legate de buget nu prea se mai coreleaza cu preturile de acolo. Ma rog, mai astept pareri daca are cineva rabdare sa citeasca ce am scris eu aici...

Acestea fiind zise, ce parere aveti despre masinile care se gasesc pe autovit.ro la preturi intre 8000 si 10000E? Bugetul meu este de maxim 11000 momentan. Si ma gandesc ca in orice masina as lua mai trebuie bagat cate ceva. Nu am incredere oricum in nimeni. Nu am nicio cunostinta care vinde asa ceva in care sa zic ca am incredere asa ca de la oricine as lua voi fi intrucatva sceptic mai ales ca traim in Romania unde se cauta si se vand multe bmwuri si deci se fac tot felul de smecherii. Nu mai zic ca nu am incredere in numarul de km de pe bord. Ma gandesc ca daca iau din start o masina mai ieftina in care mai bag eu ce e de bagat, macar stau linistit ca am schimbat ce era de schimbat.

http://www.bmwclub.ro/forums/topic/82589-masini-puse-la-vanzare-in-romania/

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.