Jump to content

bmw 320d 150 cv 2002 - ambreaj terminat

p3tric

Recommended Posts

Ce sa faci,tati, ne-a mancat in cur de bmw,..aia e,..scoatem cascavalu,..sorcerer.png

te lauzi ca ai dat dublu pe un ambreiaj+volant+manopera? sau ca iti repari masina la filaret? nu va inteleg deloc....

Tot de la un distribuitor de piese auto, gen Bardi , spre ex care se adreseaza numai magazinelor de piese auto si service-urilor mari.

In mod normal astia sunt si importatori. Doar Filaret nu comanda in DE ambreiaj .

Spre ex Bavaria constanta cumpara ulei BMW original de la un distribuitor de unde cumpar eu ulei LL04, ei il cumpara cu 22 de lei cu TVA si il vand cu 70 litrul.

ai pus punctul pe i :thumbsup:

Edited by ckh

• 2 weeks later...

Salutari. Intentionez sa imi schimb kit-ul de ambreaj pt ca am terminat discul :(. Vreau sa fiu informat la ce sa fiu atent atunci cand sa desfac si cand pun inapoi pentru ca nu l-am schimbat niciodata. orice sfaturi la subiect sunt binevenite .

- ce ar trebui sa desfac intai?. am inteles ca este un senzor de volanta (cum se demonteaza sa nu il rup si mai ales cum se monteaza inapoi)

- ce altceva intalnesc neprevazut si ar trebui sa am inainte cumparat sa nu raman cu masina desfacuta multe zile :( , pana imi vin noile piese

- cat timp ar dura manopera demontant montat cu aproximatie.

Va multumesc anticipat .

Vrei sa-l schimbi tu cu manutele tale?

Da man. imi place foarte mult sa lucrez eu la bmw-ul meu. Am sculele necesare si imi place sa fac lucrurile eu insumi dupa 2 experiente neplacute in serviceuri :((. Am garaj care are canal in el . Reusesc eu impreuna cu 2 prieteni care ma ajuta cand sa dau cutia jos.

Iti trebuie ceva sa centrezi discul sigur dar din pacate nu stiu ce diametru trebuie sa aibe boltul/axul sau cum vrei sa-i zici. Sa ai un strungar prin agenda telefonica si de preferat aproape ca locatie.

Un cric de transmisie scutea o gramada de efort, asa ca va recomand sa fiti mancati bine.

Edited by ifx

Iti trebuie ceva sa centrezi discul sigur dar din pacate nu stiu ce diametru trebuie sa aibe boltul/axul sau cum vrei sa-i zici. Sa ai un strungar prin agenda telefonica si de preferat aproape ca locatie.

Un cric de transmisie scutea o gramada de efort, asa ca va recomand sa fiti mancati bine.

:)) tare faza cu sa fim mancati bine :p. ( am 2 baietasi care ridica 100 la piept usor :D) cat cantareste cutia ca eu cam am probleme cu spatele cam sunt in plus :p??

strung pt ce am nevoie???

si bolt cred ca am :D ca am o gramada de scule pe acasa inclusiv axuri bolturi :D

• Like 1

N-am idee cat cantareste cutia dar cautam raspunsul in cursul zilei. Cred ca gasim pe undeva cifra.

Tu crezi ca ai bolt dar pana nu desfaci acolo nu stii pe ce diametru iti trebuie. Ala trebuie sa fie pe cota nu mai mic cu 2mm de exemplu. Doar asa poti sa centrezi discul cum trebuie.

Am pomenit de strung in situatia urmatoare: dai jos cutia si cand vrei sa centrezi discul te pomenesti ca nu ai bolt pe diametrul potrivit.

Cauti repede unul mai mare in diametru daca ziceai ca ai, iei discul cu tine si boltul si la strung il rectifici repede dupa disc.

Dupa aia iti faci treaba linistit.

N-am idee cat cantareste cutia dar cautam raspunsul in cursul zilei. Cred ca gasim pe undeva cifra.

Tu crezi ca ai bolt dar pana nu desfaci acolo nu stii pe ce diametru iti trebuie. Ala trebuie sa fie pe cota nu mai mic cu 2mm de exemplu. Doar asa poti sa centrezi discul cum trebuie.

Am pomenit de strung in situatia urmatoare: dai jos cutia si cand vrei sa centrezi discul te pomenesti ca nu ai bolt pe diametrul potrivit.

Cauti repede unul mai mare in diametru daca ziceai ca ai, iei discul cu tine si boltul si la strung il rectifici repede dupa disc.

Dupa aia iti faci treaba linistit.

dar imi fac bolt avand discul noul cumparat inainte sa desfac. cam ce lungime trebuie sa aiba ???

Cred ca ti-ai baut cafeaua inaintea mea. Eu am inteles ca intai desfaci si pe urma iei kitul :)

Cred ca 200 mm ajung. Poti sa-l faci si mai lung daca ai material. Nu deranjeaza cu nimic.

Cel mai bine te sfatuieste strungarul. Probabil nu esti nici primul nici ultimul care-i cere asa ceva :)

Edited by ifx

Si daca ai pierde lichid, nu e lichidul de frana cea mai mare cheltuiala pe care o suporti schimband kitul de ambreiaj.

Vezi si pe AICI cum se procedeaza. Macar iti faci o idee.

Nu e vorba de cheltuiala. problema este sa il am cumparat :D sa pot pune totul OK la loc .

ms multt man de ajutor. chiar msss.

Mai sunt si alte piese care le gasesc uzate pe la maneta de viteza schimbator?/ ca sa imi intre mai usor in viteza?/ stie cineva ?/ ca as vrea sa le schimb tot acuma sa nu mucnesc de 2 ori. tnx

Acum ai joc in maneta de viteze? De obicei se mai strica bucsele din capatul de jos al manetei. Nu sunt scumpe si nu e rau sa le schimbi daca le ai uzate.

Cam se misca maneta cand merg pe drum denivelat desi e in viteza 1 2 de ex. imi poti da un link despree ce bucse e vb sa nu cumpar altceva :(

Cam se misca maneta cand merg pe drum denivelat desi e in viteza 1 2 de ex. imi poti da un link despree ce bucse e vb sa nu cumpar altceva :(

http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Sedan/Europe/320d-M47N/LHD/N/2001/october/browse/gearshift/

ce piese de aici trebuie sa iau??

Trebuie sa faci o proba cu motorul oprit. Cu maneta in punctul mort, misti de ea usor si vei simti la mana cand incep articulatiile sa opuna rezistenta. Daca astfel simti jocul mare, schimba-le si dupa schimbatul vitezelor va deveni mult mai placut. Este un kit in care e o bucsa mare, 4 distantiere si alte doua bucsi mai mici. Voi cauta si-ti voi trimite detalii.

Sfatul meu e sa le iei pe toate daca tot desfaci articulatiile. Singura piesa scumpa e bucsa mare(50RON), in rest e vorba de cativa lei. Cand vei cere aceste piese, iti va spune tot ce poti lua pt articulatii. Eu asa am facut deoarece nu stiam sigur inainte ce voi gasi acolo.