Jump to content

bmw 320d 150 cv 2002 - ambreaj terminat

p3tric

Recommended Posts

Trebuie sa faci o proba cu motorul oprit. Cu maneta in punctul mort, misti de ea usor si vei simti la mana cand incep articulatiile sa opuna rezistenta. Daca astfel simti jocul mare, schimba-le si dupa schimbatul vitezelor va deveni mult mai placut. Este un kit in care e o bucsa mare, 4 distantiere si alte doua bucsi mai mici. Voi cauta si-ti voi trimite detalii.

te rog man cauta

zi-mi la linkul asta ce piese sa am ca vreau azi sa le comand :( pe toate .

http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Sedan/Europe/320d-M47N/LHD/N/2001/october/browse/gearshift/gear_shifting_mech_transm_diesel/

Pozitiile 2, 10, 13, 14 sunt cele care capata uzura. Vorba lui IFX, e posibil sa gasesti si altceva cand vei ajunge sa "sapi" pe acolo insa cam astea se uzeaza.

imi intra mai dificil asa intr-a 2 . cred ca am sa comand ceva bucse. multumesc mult de ajutor.

ok perfect. am din ce :D.

intai demontez senzorul de pe volanta???

pierd lichidul de la ambreaj??/

pe volanta n-ai nici un senzor, la benzinar are,

cilindrul de ambreiaj slabesti surubul de fixare si ramane pe masina,nu curge nimic.

la cutie trebe sa ai niste prelungitoare puternice de 1m,..alfel n-o desfaci,..sunt vreo 12 suruburi in stea,..

cardanul ai grija cum il pui la loc ,si de unde-l desfaci,ca si-acolo e groasa,daca nu stii.

eu zic sa stai linistit,daca vrei sa iasa bine,cu centrat disc si cardan,si tot,..du-o la un mecanic,altfel o faci varza.

in fine, tu hotarasti,..e masina ta.

a,..si vezi ca boltzu de centrat discul,trebe stransa placa cu el inauntru,si pe urma scos,..daca ma intelegi,nu stiu ce strungar face asa ceva...boltzu are filet interior,il scoti cu un surub infiletat afara,ca e la m cu placa,nu poti sa-l scoti cu mana,..

pe volanta n-ai nici un senzor, la benzinar are,

cilindrul de ambreiaj slabesti surubul de fixare si ramane pe masina,nu curge nimic.

la cutie trebe sa ai niste prelungitoare puternice de 1m,..alfel n-o desfaci,..sunt vreo 12 suruburi in stea,..

cardanul ai grija cum il pui la loc ,si de unde-l desfaci,ca si-acolo e groasa,daca nu stii.

eu zic sa stai linistit,daca vrei sa iasa bine,cu centrat disc si cardan,si tot,..du-o la un mecanic,altfel o faci varza.

in fine, tu hotarasti,..e masina ta.

a,..si vezi ca boltzu de centrat discul,trebe stransa placa cu el inauntru,si pe urma scos,..daca ma intelegi,nu stiu ce strungar face asa ceva...boltzu are filet interior,il scoti cu un surub infiletat afara,ca e la m cu placa,nu poti sa-l scoti cu mana,..

-am o trusa profesionala cu clicket folosita la tractoare sigur reusesc

- cardanul am sa il insemn inainte de al desface acolo unde vine flansa ca sa il pun inapoi centrat

- ms pt faza cu boltul , nu am inteles-o tare bine faza cu filetul dar am sa ii fac un loc unde sa pun o presa mare pe el sa il scot inapoi

- sunt 100 % ca pot schimba si eu si nu as vrea sa arunc nici cu banii sa imi rupa mecanici astia cu 3 clase ceva si sa cumpar tot eu ca asa e in romania. macar daca stric eu stiu ca eu am facut-o si suport consecintele cum suport si acuma munca si kitul pt stilul de condus :p ( are si 50000 masina la mine si 200777 km in bord , inca duce lejer 160 km/h, dar daca vrea sa plec mai brutal de cateva ori nu prea scartie si da miros de ambrej, de asta il schimb)

exact in mijloc are filet de 8,...partea care iese spre cutie.

dupa ce ai strans placa de presiune( are 6 suruburi ,trebe puse noi,ca la volant);.infiletezi surubul si tragi boltzu afara.

trebe si dinamometrica, sa strangi la cuplu,e foarte importanta chestia asta.

oricum,..bafta multa.

Parerea mea.....nu ai nici un mecanic care sa te asiste cand pui totul la loc? Poate gasesti pe cineva contra unei sume modice sa te ajute. Poti invata multe si poate economisesti timp si cheltuieli inutile in caz ca ceva nu merge bine.

e mai greu la demontat, ca se poate rupe un surub ( sau mai multe) la volant.

Parerea mea.....nu ai nici un mecanic care sa te asiste cand pui totul la loc? Poate gasesti pe cineva contra unei sume modice sa te ajute. Poti invata multe si poate economisesti timp si cheltuieli inutile in caz ca ceva nu merge bine.

am pe cineva care schimba a mai schimbat si la masini si la tractoare. nu la bmw, dar in princiu e cam aceeasi treaba. eu sunt sigur ca reusesc :D

post-52579-0-48664900-1361173675_thumb.jpg

asta e boltzu de centrare disc.

sunt mai multe dimensiuni...nu mai tin minte cit e la e46.

se gaseste de cumparat asa ceva?//

sau sa il fac la strung??

post-52579-0-48664900-1361173675_thumb.jpg

asta e boltzu de centrare disc.

sunt mai multe dimensiuni...nu mai tin minte cit e la e46.

imi poate da cineva cotele lungime grosime pt e46. pt ca vineri primesc kitul si sambata as vrea sa il montez si sa nu pierd timp sa umblu atunci pe la strung sa apuc sa il pun inapoi tot sambata. ( doar e sambata :D)

imi poate da cineva cotele lungime grosime pt BOLTUL DE CENTRARE AMBREAJ LA e46 320 D 2002 150 CV. pt ca vineri primesc kitul si sambata as vrea sa il montez si sa nu pierd timp sa umblu atunci pe la strung sa apuc sa il pun inapoi tot sambata. ( doar e sambata :D)

VA ROGGG