Jump to content

Instalatie Xenon legal sau ilegal?

Winst

Recommended Posts

+ ca daca faci itp pe bune poti sa ai tu retrofit cu lupe atata timp cat se vad ballasturile si in talon nu este omologata instalatia xenon nu treci...repet: doar daca il faci pe bune. cam greu totusi sa omologhezi fara instalatia de spalat faruri...eu am avut pe un bmw si pe un opel instalatie de spalat faruri fara sa am xenon si chit ca masina era murdara farurile mereu erau ok :)

E utila instalatia de spalat faruri doar ca e mai mare consumul de lichid de parbriz. Era buna si o instalatie de spalat stopuri :D .

Sunt de la Philips cateva alternative (Xtreme Vision de exemmplu), sunt scumpe fata de cele obisnuite dar sunt 2 avantaje:

1. esti in legalitate

2. daca se arde un bec si ai o luna mai proasta, poti reveni la becuri standard o perioada fara nici o manareala.

Exemple de preturi aici .

daca aflu prea tarziu :((

Eu nu prea inteleg [...] upgrade-ul la xenon. Care e smecheria pana la urma?!

chiar, ai sau ai avut ocazia sa mergi cu o masina cu xenon OEM noaptea ?

Daca nu ai avut bani de o masina mai dotata, asta este. Oricum nu se dubleaza vizibilitatea noaptea cu xenon.

asa e, nu se dubleaza, ci chiar ceva mai mult.

Pe faruri normale daca pui niste becuri de calitate superioara, ai o lumina foarte buna, insa cu conditia sa fie si farurile intr-o stare buna si reglate bine.

corect, dar tot nu vei putea sa compari lumina dispersata de un bec halogen cu cea a unui bec xenon, care ramane totusi superioara... de aceea exista prevazut un RETROFIT pt a dobandi si aceste performante/optiuni...

asta doar daca montezi totul CORECT, instalatie xenon + proiectoare + instalatie spalare faruri

[...]este foarte utila instalatia de spalat faruri... cand ploua sau e mazga dinaia pe jos ai mai mereu farurile curate si nici nu se matuiesc sticlele

un mare +1

+ ca daca faci itp pe bune poti sa ai tu retrofit cu lupe atata timp cat se vad ballasturile si in talon nu este omologata instalatia xenon nu treci...

Ai vazut vreo masina care sa aiba vreo mentiune in talon sau chiar pe cartea ei ca este echipata cu faruri xenon? Eu zic ca legea e foarte interpretabila in domeniul asta si sunt aproape sigur ca nu exista nicio astfel de mentiune pe carte/talon;

Eu daca as fi inspector de itp m-ar duce un pic capul sa cunosc ca toate masinile cu xenon din fabrica au pe langa spalator, si sistem de reglaj automat al farurilor. iar asta e ceva mai complicat de pus, deci chiar si cu lupe + spalator tot nu esti 100% legal daca o luam asa...ca la carte.

Edited by CosminE46

E utila instalatia de spalat faruri doar ca e mai mare consumul de lichid de parbriz. Era buna si o instalatie de spalat stopuri :D .

Costa intre 5-10 lei un bidon de 5l cu lichid de parbriz... nu cred ca saraceste cineva din asta... decat sa merg 20 km si sa nu mai vad nimic mai bine mai mult lichid consumat :)

Costa intre 5-10 lei un bidon de 5l cu lichid de parbriz... nu cred ca saraceste cineva din asta... decat sa merg 20 km si sa nu mai vad nimic mai bine mai mult lichid consumat :)

Sunt de acord cu tine, nici eu nu m-as uita la un bidon in plus pe luna :) .

chiar, ai sau ai avut ocazia sa mergi cu o masina cu xenon OEM noaptea ?

asa e, nu se dubleaza, ci chiar ceva mai mult.

Am avut E46 cu xenon din fabrica. Insa nu asta a fost ca reper; am fost si cu alte masini mult mai noi care aveau xenon.

Eu ma refer la masini cu faruri normale care lumineaza bine, nu catastrofe cu faruri distruse. Exagerezi cu mai mult de dublu, sincer.

Si la majoritatea masinilor second, oglinda din lupa este deja arsa intr-o oarecare proportie. Un bmw de 10 ani cu farurile xenon originale din fabrica care are mii de ore de functionare a becurilor, calitatea iluminarii scade chiar sub farurile cu halogen in stare foarte buna si cu becuri halogen superioare.

Singurul efect pozitiv care il mai are xenonul (in cazul de mai sus) este lumina alba (4300K) care face mai vizibile elementele reflectorizante din trafic, insa si asta mai mult valabil de la unguri spre vest!

Edited by Risti

Am avut E46 cu xenon din fabrica. Insa nu asta a fost ca reper; am fost si cu alte masini mult mai noi care aveau xenon.

Eu ma refer la masini cu faruri normale care lumineaza bine, nu catastrofe cu faruri distruse. Exagerezi cu mai mult de dublu, sincer.

Si la majoritatea masinilor second, oglinda din lupa este deja arsa intr-o oarecare proportie. Un bmw de 10 ani cu farurile xenon originale din fabrica care are mii de ore de functionare a becurilor, calitatea iluminarii scade chiar sub farurile cu halogen in stare foarte buna si cu becuri halogen superioare.

Singurul efect pozitiv care il mai are xenonul (in cazul de mai sus) este lumina alba (4300K) care face mai vizibile elementele reflectorizante din trafic, insa si asta mai mult valabil de la unguri spre vest!

Sunt perfect de acord cu ce spui tu.

Sent from my iPhone using Tapatalk