Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

intrebare suspensii e46

Roland

Recommended Posts

Din cate stiu eu nu se potrivesc. Am vrut sa imi iau eu de la cineva acum ceva timp cand cautam pt masina mea, si erau sh de pe un 325 sau 328i si nu se potrivesc. Acum nu cred ca avea vanzatorul motiv sa nu imi ia banii pe ele daca chiar nu era asa.

Eu am 316i nfl.

Edited by CosminE46

eu arcurile le am deja, noi noute cele pt 4 cilindri. acum problema e ca as vrea sa pun ceva amortizoare pe fata dar cele de 4 cilindri sunt praf oem sau sachs touring. Comfort este, dar la viraje trebuie sa-i pun o cruce sub oglinda retrovizoare.

Ideea e ca speram ca cele de 330 sa fie putin mai performante avand in vedere puterea.

Am pus sachs advantage, foarte bune dar cam scutura si nu-i place proprietarei, le-am dat jos... Deci trebuie undeva pe la mijloc

Edited by Roland

Koni FSD sunt progresive. Cand mergi incet si pe denivelari dese sunt moi, absorb foarte bine gropile si mentin totusi o tinuta de drum ok iar cand mergi tare se intaresc si devin "sport". Dar trecerea de la o "stare" la alta nu se face instantaneu, si daca de exemplu mergi pe un drum denivelat si imediat accelerezi foarte tare si intru brusc intr-o curba o sa fie cam barca, iar daca mergi tare pe curbe si imediat dai de un drum denivelat o sa iti cam rupi coloana in primii metrii. Dar totusi ar fi cele mai ok, daca le dai timp sa se ajusteze. Pe langa asta, de pe forumuri de afara am inteles ca nu tin foarte mult.

LE: Koni FSD se impaca cel mai bine cu arcuri Eibach Pro Kit, care deasemenea sunt progresive. Exista si kit Koni FSD + Eibach Pro Kit. Unii au pus si cu arcuri H&R, sunt foarte multumiti dar nu au durata mare de viata.

Edited by Kenbobo

am inteles iti multumesc mult eram deja pe punctu de a comanda un set insa acum stau pe ganduri daca nu tin mult, cam nasol. buna ideea oricum cu progresive dar stii cum e... niciodata nu dai de un drum numai cu curbe sau unu numai cu drept, ele vor fi amestecate.

vreau sa tin arcurile stock, eibach si h&r coboara masina ceea ce nu nu e o idee buna pe aici si nici nu-mi place

Edited by Roland

am inteles iti multumesc mult eram deja pe punctu de a comanda un set insa acum stau pe ganduri daca nu tin mult, cam nasol. buna ideea oricum cu progresive dar stii cum e... niciodata nu dai de un drum numai cu curbe sau unu numai cu drept, ele vor fi amestecate.

vreau sa tin arcurile stock, eibach si h&r coboara masina ceea ce nu nu e o idee buna pe aici si nici nu-mi place

Eibach-ul nu coboara asa de mult. Sunt cele mai ok arcuri. Ofera si un ruliu mai mic, si coboara cam 1,5 cm fata(in realitate) si astfel poti urca borduri, etc. Eu acum am arcuri H&R. Arata mai bine masina decat inainte, ruliu mult mai mic dar nu mai incape in discutie urcatul bordurilor..doar a celor relativ mici.

Si nu zic ca nu ar fi bune KONI FSD, doar ca nu vor tine 200 000km, cat amortizoarele OE puse pe e46, de exemplu.

Edited by Kenbobo

Daca de unde le iei esti sigur ca iti acorda garantie lifetime si daca nu sunt montate in service propriu, le poti lua linsitit. Se strica, le schimba si gata.

Apropo, imi dai te rog un link pe PM unde le-ai gasit si la ce pret. Multumesc anticipat!

LE: Si mie acum cu arcurile H&R mi se pare ca la denivelari mici e mai ok decat stock..parca suna mai infundat.

Edited by Kenbobo

nu, la mine h&r erau mai ok decat eibach, stock pe jag nu erau foarte impresionante, tot kkt de mc pherson avea.

nu o sa pun koni fsd, sunt prea scumpe si daca mai sunt si cu probleme nu merita masina, nu e a mea si proprietara cam stramba din nas si asa mi-am luat niste p in gura ca i-am pus sachs advantage si o cam scutura.

o sa iau amortizoare de 330 si daca ceva nu pusca o sa caut flanse figuri prin dezmembrari