Jump to content

Zgomot neidentificat

Recommended Posts

>eu am schimbat distributia si am facut 20 k. nu am schimbat si vibrochen. motor 06.2008. acuma am un sunet care nu l-a putut identifica mecanicul ce e. ce-i drept trebe ascultat cu atentie in mers sunetul, sau chiar si pe loc. se aude din habitaclu. e un fel de zornait continuu, legat oarecum in intensitate de turatia motorului, inclusiv in frana de motor se aude. cand scot din viteza dispare imediat.

de la fulie nu e ca e noua , si de la distributie nu pare sa fie, in sensul ca sunetul e uniform, constant, iar deobicei cel de la distributie nu e uniform, liniar.

estul componentelor sunt in regula, role etc.

chiar nu imi dau seama ce sa fie. acum cred ca astept sa vad daca se amplifica sunetul desii de vreo 2 luni parca e acelasi.

poate fi sunet de la vibrochen ? face vreun sunet?

daca aveti careva idei, propuneri

ms

Edited by Paleonte

Vibrochenul nu scoate nici un sunet. La tine se aude lantul de distributie, daca spui ca ai schimbat-o de curant probabil intinzatorul nu a fost bine strans sau reglat, ai grija , fuga inapoi la aia care ti-au facut treaba.

nu am scris ce motor e ca mi-a fost mutat topicul de admin si acolo aparea. ok. o sa ma duc la cei ce mi-au facut treaba. nu stiu daca o sa recunoasca ca de acolo suna. am oricum garantie un an.

da ce nu inteleg eu e ca am gasit si aici pe forum si pe forumuri straine ca pana la o anumita data trebuie schimbat vibrochenul.

daca nu il schimb ce se poate intampla?

• 1 month later...

Arborili cotit nu e ca o curea , nu face parte din categoria consumabile, daca vine vorba de schimbat il schimbi pe la 500.000 de km ,sa zicem , cand nu mai poate fi rectificat...

Sau daca se rupe din cauza volantei...cum a patit un coleg forumist...

Edited by Mircea-Si

miercuri desfac masina.cel mai probabil la mine sunetul vine de la un pinion de angrenare din zona echilibraoarelor. nu s-a schimbat la schimbarea distributiei. am verificat din desfasuratorul de la service dupa coduri de piese si nu era.:(

acu sa vad daca aia e...dupa ce il desfac...

Deci nu-mi vine sa cred, aproximativ 3 luni am schimbat cureaua de transmisie (Dayco) apoi a inceput sa faca sunete ciudate dupa cativa km, nu mi-am dat seama ca poate fi problema deacolo <_<

Azi am pus cureaua originala inapoi (08') are 160000km (cred ca reali) si nu se mai aude absolut nimic!!! merge perfect ce naiba poate avea? chiar asa aiurea sa fie facute curelele ase aftermarket? Problema e ca asta originala este cam crepata :getlost:

Ce am observat ciudat ar fi ca are "puf" de ala pe ambele parti cureaua, iar in poza asta nu pare sa fie asa, chiar si aia originala de pe masina pare sa aiba numai pe o parte :blink:

http://www.auto-innovations.com/site/images8/BMW_N47_39.jpg

Stie careva cum arata aia originala? ma refer la una noua..

sal,

revin cu detalii. zgomotul meu pare a fi de la echilibratoarele din blocul motor care au joc. asa face ele ! + ca aveam un pinion care angreneaza vibrochenul, care nu era pus chiar bine la loc.

zgomotul s-a redus cam la jumate dar nu a disparut. voi ramane pe vecie cu el !

Deci nu-mi vine sa cred, aproximativ 3 luni am schimbat cureaua de transmisie (Dayco) apoi a inceput sa faca sunete ciudate dupa cativa km, nu mi-am dat seama ca poate fi problema deacolo <_>

dar role nu ai inlocuit ? doar curea?

ca daca ai ramas cu rolele vechi si alea aveau ceva joc o sa tot schimbi curele la 3 luni..

Edited by DOMI

Poi nu misca nimci, te huruit iara nu se aude nimic,am schimbat doar intinzatorul cel vechi parca ramanie intepenit putin un fel de agatat, rola era buna :rolleyes: in schimb am vazut ca era plin de praf de ala de curea dupa ce am schimbat intinzatorul, habar nu am ce se intimpla <_<

revin cu detalii. zgomotul meu pare a fi de la echilibratoarele din blocul motor care au joc. asa face ele ! + ca aveam un pinion care angreneaza vibrochenul, care nu era pus chiar bine la loc.

Eu nu inteleg, de ce s-a umblat la ele? Inlocuirea distributiei nu include si demontarea alora. Decat daca se scoate si vibrochenul.