Jump to content

Tester reprezentantĂŁ

ownage16

Recommended Posts

Salut,

Mâine urmeazĂŁ sĂŁ mĂŁ duc la reprezentanta și sa-mi pun pe tester e46-le. Vreau sa verific ĂŽncĂŁlzirea ca Ămi baga sacadat, kilometrajului, motivul pentru lipsa de putere și ĂŽncĂŁ câteva chestii și mi-a zis ca dureazĂŁ 2 ore adicĂŁ 440 lei.

E posibil așa ceva? Cum sa stea 2 ore pe tester, mi se pare enorm. 30 min maxim așa mi se pare normal. Si cum vine treaba ca ei mĂŁ ĂŽntreabĂŁ ce probleme am, nu-i normal sa-mi spunĂŁ ei?

Si cum vine treaba ca ei mĂŁ ĂŽntreabĂŁ ce probleme am, nu-i normal sa-mi spunĂŁ ei?

Pai cum sa-ti spuna ei ce probleme ai tu?De unde sa stie ei problemele tale? Tu trebuie sa le spui ce probleme ai si sa le mai dai si 440 de lei pentru asta. exact ca la psiholog...

• Like 2

Pai cum sa-ti spuna ei ce probleme ai tu?De unde sa stie ei problemele tale? Tu trebuie sa le spui ce probleme ai si sa le mai dai si 440 de lei pentru asta. exact ca la psiholog...

Salut.

De cateva luni reprezentanta bmw a primit noul tester care este online cu server-ul din germania si din acest motiv cand se face o diagnoza electrica la o masina dureaza aproximativ 2-3 ore pt ca asa e procedura... in felul asta se urmareste evitarea modificarii km din bord pt ca fiecare masina cand a ajuns la reprezentanta inregistreaza pe server defectiunile si km.

Eu ma duc la reprezentanta sa aflu ce-i in neregula cu masina mea , nu sa le spun eu si ei sa confirme. Oricum faptul ca dureaza 2 ore mi se pare mai mult decat inadmisibil pentru un procedeu ce dureaza maxim 30 minute in conditii normale. O sa vad despre ce e vorba totusi ca sa stiu daca merita sa mai incerc sau nu de acum incolo .

Mie mi-au luat 75 de lei la Automobile Bavaria la Baneasa pt. o diagnoza la E34, pretul cred ca a fost asa mic pt ca nu au stiut ce sa imi spuna, era vorba de niste intreruperi la ralanti, au incadrat-o in categoria "asa face ele" si m-au trimis la plimbare.

Eu ma duc la reprezentanta sa aflu ce-i in neregula cu masina mea , nu sa le spun eu si ei sa confirme. Oricum faptul ca dureaza 2 ore mi se pare mai mult decat inadmisibil pentru un procedeu ce dureaza maxim 30 minute in conditii normale. O sa vad despre ce e vorba totusi ca sa stiu daca merita sa mai incerc sau nu de acum incolo .

pai ei trebuie sa stie ce simptome ai, si la medic cand mergi ii spui ce te doare...

din cate am auzit, mai nou diagnozele dureaza mai mult din cauza softului nou pe care il folosesc...

Am fost si pot sa zic ca sunt mai multumit decat ma asteptam . Toata operatiunea a durat o ora jumatate si a costat 150 lei . Mi-a verificat incalzirea , pentru ca baga aer in trepte nu constant si bujiile pentru ca mi s-au ars si eram si eu 99% sigur ca e modulul si mi-au confirmat si ei .

Din pacate am aflat o veste despre care citisem ca nu e posibila si anume : kilometrajul poate fi dat inapoi fara sa-si poate da nimeni seama nici macar cei de la reprezentanta daca este facuta de cineva proceput.

La problema cu ventilatia mi-a zis ca este de vina rezistenta trepte ventilatie. Cum se numeste aceasta piesa in engleza, pentru a o putea cauta in TIS si cum i se mai zice in roamana pentru ca nici in romana nu prea am gasit pe site-uri cu piese auto ?

Pe fisa de diagnoza au fost destul de multe erori dar mi-a zis ca inafara de cele prezentate mai sus restul nu sunt foarte importante , doar erori de comunicare parca. Se pricepe cineva sa interpreteze complet aceste erori si ma poate ajuta ?

Sper sa ma ajutati si cu demunirile in engleza pentru rezistenta aceea si chiar si in romana in cazul in care este folosita alta sau codul de pe realoem.

Blower resistor cumva ?

Edited by ownage16

Softul de diagnoza se numeste ISTA-D si se face cu testerul numit ISID si interfata ICOM.

ISTA-P e softul de programare, care se face cu ISSS sau mai nou serverul ISPS.

Diagnoza dureaza mult acum, pt ca se face back-up de date in serverul local ISIS si in cel central al BMW, iar datele sunt trimise si prelucrate in diverse module ale softului care tin de reparatii, planificare, masuri, garantii, istoric etc.

Eu gasisem pe net ca ISTA/P e numit tot sistemul.

https://www.avtotools.com/index.php?productID=235

The Progman programming system used to date has been replaced by ISTA/P. ISTA/P contains vehicle programming/encoding/diagnosis functions. ISTA/P can process all control units of BMW Group vehicles that can be encoded, programmed or require enabling.

Salut.

De cateva luni reprezentanta bmw a primit noul tester care este online cu server-ul din germania si din acest motiv cand se face o diagnoza electrica la o masina dureaza aproximativ 2-3 ore pt ca asa e procedura... in felul asta se urmareste evitarea modificarii km din bord pt ca fiecare masina cand a ajuns la reprezentanta inregistreaza pe server defectiunile si km.

De cativa ani vrei sa zici.....