Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

problema trepidatii

Recommended Posts

E36 318IS M44 coupe. trepideaza puternic si oscileaza la relantii.

-am verifcat cu alt debitmetru

-am schimbat buji

-verificat PCV( am scos busonul de la ulei, si face mai urat, aproape ca moare motorul)am scos si joja si la fel.

-verificat fisele(am pus mana pe ele, si nu "curenteaza"

-am curatat regulatorul de relanti ICV(cu wd-40, am schimbat si garnitura acestuia)

-clapetele de pe admisie, la prime impresie nu par asa murdare>

masina trage super bine, merge rotund pana la 6500 ture, trage bine fara intreruperi, nu scoate gram de fum >

ce-ar mai putea sa aiba?.am observat ca dupa ce am curatat regulatorul de relanti, nu mai bazaie cand pun contactul ,este mort?. inainte sa-l curat , se audea si un fluierat/huruit atunci cand oscila relantiul,si avea momente cand masina mergea perfect, acuma numai huruie.dar trepideaza mereu.

o alta idee , poate sa fie pompa benzina.?

am deschis acest topic, ptr ca la cele vechi nu-mi raspunde nimeni. rog sa nu-mi stergeti anuntu' si nici sa-l mutati intr-un deja existent , vechi.

am nevoie sa gasesc solutia,. dupa ce gasesc solutia puteti sa-l inchideti. multumesc!!!

Edited by bmw3er

Daca trage super bine cum zici poti sa excluzi pompa de benzina.

ms mult, subcriu ca a reaparut acel huruit/fluierat de la clapetele/regulator de relanti.

mai subscriu ca pe loc, daca apas usor pedala de acceleratie, urca mai greu in ture, si motorul merge putin intrerupt in timp ce urca in ture(exact ca si cum nu ar fi bujiile bune) dar le-am schimbat noi ngk nu au nici 100km. vreau sa-mi spuneti ce efecte poate sa aibe, daca clapetele de la admisie sunt murdare,. oricum maine o sa le curat si pe alea, sa scap si de asta.

Stiu cativa...

Ai fost cu ea la tester unde ti-am recomandat?

nu, ptr ca am sunat pe respectiv, si mi-a zis ca nu poate sa-mi depisteze problema, ptr ca pe tester apara mai nimic la masina mea.

majoritatea ,mecanicilor pe care i-am intrebat mi-au spus ca este debitmetru, am pus altu (era apr nou) si nimic.

tind sa cred ca trage aer "fals" pe undeva insa nu stiu cum sa-mi deau seama,... de la cotul de la debitmetru sunt 80% sigur ca nu trage pe-acolo

maine daca ai si tu putin timp o sa trec pe la tine sa te uiti si tu putin, ca oricum am drum la copy shop acolo langa tn., si imi spui si de mecanici pe care-i sti tu.

astept si alte pareri, va multumesc

nu, ptr ca am sunat pe respectiv, si mi-a zis ca nu poate sa-mi depisteze problema, ptr ca pe tester apara mai nimic la masina mea.

majoritatea ,mecanicilor pe care i-am intrebat mi-au spus ca este debitmetru, am pus altu (era apr nou) si nimic.

tind sa cred ca trage aer "fals" pe undeva insa nu stiu cum sa-mi deau seama,... de la cotul de la debitmetru sunt 80% sigur ca nu trage pe-acolo

maine daca ai si tu putin timp o sa trec pe la tine sa te uiti si tu putin, ca oricum am drum la copy shop acolo langa tn., si imi spui si de mecanici pe care-i sti tu.

astept si alte pareri, va multumesc

Bine, dar da-mi un telefon cu ceva timp inainte.

• 2 weeks later...

scuze ptr intarziere, cu ajutorul user-ului Roby_m , am rezolvat prin schimbarea valvei PCV si furtunul acestuia.

atentie ptr cei care vor sa schimbe furtunul. mare grija sa nu scoate-ti furtunul de la cotul de apa din spatele chiluoasei.,acesta este legat de cel al valvei PCV

m-am chinuit foarte mult sa-l pun la loc, ptr ca este un loc ingust, si fara vizibilitate+ ca nu ajunge nimeni cu mana acolo.

ms ptr constatare si sfat Robert.