Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

se poate repara pdc e46

Recommended Posts

iti multumesc dar ai mei sunt buni, eu am avut probleme cu cablajul acum este reparat!

daca era stricat unul il spargeam sa vad ce este inauntru poate se repara!!????daca ziceti ca nu "NU"

Unde anume ai gasit stricat cablaju ca sa verific si eu pentru ca nu-mi merg senzorii tot timpu si tare tin sa cred ca e un contact imperfect...

daca ai un aparat de masura ii verifici foarte usor.adica:eu am e46 nfl ii am in bandoul jos din bara de spate ,se scoate bandoul se scoat senzorii de pe bandou (au o clema mica si apoi tragi de ei cu putere (sau faci parghie cu o surubelnita dreapta)ai mei au iesit mai greu aveau praf. Apoii mufa care intra in el se scoate, are o clema mica care se ridica cu un varf de cuti si apoi se trage mufa afara! Asta la rand ei se desfaceare are o clema mica intr o parte, se rica si se trage pe fire (ramane in fire) apoi vezi o mufa albastra mica cu alb.Se poate scate si pini afara dar pe rand sa nu le incurcati pozitia se apasa pe ei cu un varf de cutit sau surubelnita si apoi se trag afar (ca oricare pin de la E 46)vedeti ca au si o garnitura galbena mica de cauciuc care ramane pe fir! Partea alba se desface si se vad pinii 3 la numar! Vezi ca fiecare senzor are 3 fire(cabluri)de culori diferite MARO cu ....,VERDE cu .... si GALBEN cu ......, fiecare culoare mai are o dunga de alta culoare specifica pt senzorul acela. Apoi unde se afla bateria se da mocheta jos (intr o parte )si se vede modulul sau panoul de comanda pentru PDC. In ele intra 2 mufe, cea alba se scaoate si se vad firele de aceeiasi culoare care ziceam!Se ea la verificat fiecare fir la senzorul care nu functioneaza!....am uitat prima oara se verifica care senzor este stricata(prin ascultare sau pipaire scrie mai sus), la mine era primul din stanga (deasupra tobei de esapament) cand am dat bandoul jos am inlocuit senzorii intre ei sa vad daca nu este senzorul de vina!am vazut ca senzorul functiona si in cealanta mufa inseasmna ca era cablajul intrerupt!

in 30 min este gata !

BANDOUL cu senzori la NFL (din bara spate bandoul de jos)are cleme de prindere se vad daca te uiti sub bara se trage tare si ajutat cu o surubelnita.

La sfarsit iam bandajat pe toti cu banda izolera sa nu mai prinda mizerie sau praf in mufe.

spor la treaba!

Edited by bcoman