Jump to content

S-o vopsesc toata ?

.Bogdan

Recommended Posts

Am gasit o vopsitorie pe gustul meu si in curand o sa-mi intre masina in reparatie. Insa nu sunt inca hotarat daca sa o vopsesc toata sau nu (pentru cei care nu stiu, toata partea stanga + capota sunt zgariate + faptul ca am observat ca mi-a mai sarit vopseaua si de pe aripa dreapta de la pietricele iar pe aripa stanga spate vechiul proprietar a sters-o un pic de ceva si i-a sarit vopseaua chiar acolo unde se indoaie sub contra-aripa). Astea doua probleme micute de pe dreapta pot fi rezolvate destul de usor si nu necesita vopsire totala, dar ma gandesc ca daca tot o vopsesc jumatate... si mi-e teama sa nu se observe cat de cat diferentele de nuanta dupa aia.

Voi ce ziceti ?

post-1921-1169757446_thumb.jpg

post-1921-1169757459_thumb.jpg

post-1921-1169757466_thumb.jpg

Nu o vopsesc pe CASCO; asa am luat-o. Dar nu banii sunt problema primordiala (probabil ma costa cu vreo 1000 RONi in plus decat daca as vopsi doar partile afectate). Imi e teama de eventualele diferente de nuanta si de faptul ar trebuie sa demonteze toate elementele exterioare (bandouri etc)...

toata

daca tot vopsesti o parte si capota...ce mai e. Si daca nu o vopsesti toata o sa se vada diferentze oricat d buna ar fi vopsitoria, pt ca masina a stat la soare, a fost spalata, deci vopseaua actuala este uzata, decolorata. Am avut probleme la un audi a4 2002 am fost la 3 vopsitorii si tot nu a iesit bine(ex(una dintre ele): cardinal motors(dealer audi)). Sau ar mai fi o varianta dupa ce vopsesti partea aia, te duci si ii dai un polish profesional, am auzit ca si asa merge(polishul uniformizeaza culoarea). Bafta

• 2 months later...

A cam venit vremea s-o vopsesc :) (toata), dar ma confrunt cu o noua dilema: eterna problema a dezechipatului/echipatului... Nu am incredere in cei din service ca imi mai pun toate elementele la loc sau ca au grija cand le dau jos. As dezechipa-o eu, dar in primul rand nu prea am cunostinte cum se imbina bandourile, linia cromata, toate piesele ce trebuie date jos.... iar in al doilea rand nu stiu gradul in care trebuie dezechipata pentru o vopsire totala (cineva zicea inclusiv de geamuri).

Nu vreau revopsirea elementelor de semi-interior, ca sa zic asa (stalpii sau pragurile interioare, de exemplu)... Cine a trecut prin asta, ce sfaturi imi poate da ? Cum e mai bine sa fac si pana unde merge dezechiparea la vopsirea exterioara totala ? (sau cum ar trebui sa fac ca sa iasa cat mai bine).

:blink:

A cam venit vremea s-o vopsesc :) (toata), dar ma confrunt cu o noua dilema: eterna problema a dezechipatului/echipatului... Nu am incredere in cei din service ca imi mai pun toate elementele la loc sau ca au grija cand le dau jos. As dezechipa-o eu, dar in primul rand nu prea am cunostinte cum se imbina bandourile, linia cromata, toate piesele ce trebuie date jos.... iar in al doilea rand nu stiu gradul in care trebuie dezechipata pentru o vopsire totala (cineva zicea inclusiv de geamuri).

Nu vreau revopsirea elementelor de semi-interior, ca sa zic asa (stalpii sau pragurile interioare, de exemplu)... Cine a trecut prin asta, ce sfaturi imi poate da ? Cum e mai bine sa fac si pana unde merge dezechiparea la vopsirea exterioara totala ? (sau cum ar trebui sa fac ca sa iasa cat mai bine).

222339[/snapback]

Incearca la Iorgu in com. Tunari am auzit numai de bine despre el.

cel mai indicat, este vopsirea integrala, "cu usile inchise", sa zic asa.... adica doar exteriorul, interiorul nu are rost, deoarece a fost protejat, asta doar daca nu vrei sa faci schimb de culoare.

cat despre vopsea, iti recomand cu caldura glasurit. nu vreau sa mint, dar cred ca bmw iese din fabrica cu glasurit.

si da, ai dreptate, cred ca in tm sunt cele mai bune vopsitorii. daca vrei, iti pot recomanda cateva.

iar despre demontat/montat, nu trebuie sa-ti faci atatea griji. e foarte importanta demontarea pieselor exterioare (bandouri, ornamente, etc), deoarece exista riscul gazarii acestora. geamurile nu trebuie demontate, doar chederele din jurul acestora (ma refer la usi).

Nu, nu vreau sa umblu la vopseaua interioara... Doar exterior, insa dezechiparea as face-o eu, numai ca nu prea stiu sa dau ornamentele jos. Ma gandesc ca in principiu, ar trebui dat jos:

- bandouri, ornamente, elemente cromate, grila radiator

- chedere usi

- chedere parbriz/luneta (?)

- bara fata/spate (se vopsesc separat ?)

- suportul de sprinklere (cum se numesc alea de spalat parbrizul) de pe capota

- faruri/stopuri/semnale/lucas-uri

Ce ar mai trebui ? A mai facut cineva operatiunea asta, sa imi dea ceva indicatii despre modul cum se dau jos bandourile sau celelalte elemente ?

• 2 weeks later...

Azi a fost dusa la vopsit :) si o recuperez in 2 saptamani.

Pana atunci, trebuie sa fac rost de 2 clips-uri si mai multe garnituri micute de cauciuc (de la bandouri) care s-au rupt (oricat de atent am fost eu, era imposibil sa le pot scoate fara sa se rupa).

Aveti idee de unde pot cumpara asa ceva ? Se vand la AB/Filaret ? Sunt oare universale, sa le pot cauta la magazine de piese auto ? :blink:

post-1921-1177938092_thumb.jpg

post-1921-1177938098_thumb.jpg

post-1921-1177938339_thumb.jpg

Edited by BoBo

pai le poti cumpara de unde vrei, adica de oriunde iti aduce piese originale. sunt f ieftine, in jur de 2 lei bucata. chiar multi se zgarcesc in a cumpara cleme din astea, si fac compromisuri, gen lipit, si alte cacaturi. nu i-am inteles niciodata....

pai le poti cumpara de unde vrei, adica de oriunde iti aduce piese originale.  sunt f ieftine, in jur de 2 lei bucata.    chiar multi se zgarcesc in a cumpara cleme din astea, si fac compromisuri, gen lipit, si alte cacaturi.  nu i-am inteles niciodata....

228449[/snapback]

ps omul intreba de unde sa le cumpere... ??? nu a zis nimic de lipit sau chestii de genul. era ingrijorat ca nu va gasi sa cumpere... :) :) :)

ps  omul intreba de unde sa le cumpere... ??? nu a zis nimic de lipit sau chestii de genul. era ingrijorat ca nu va gasi sa cumpere... :)  :)  :)

228502[/snapback]

pai i-am raspuns. de oriunde. adica la astea nu-i diferenta mare de pret de la un distribuitor la altu'. sau tu strabati tot bucurestiul pentru 0,5 lei/buc. ? :)

Problema nu era de pret, ci daca se gasesc piesuĂže aÂşa mici :blink:. De obicei, clemele, garniturile si toate piese mici vin de obicei "la pachet" cu piesa la care se folosesc (in cazul in speta, ma tem sa nu vina cu tot cu bandouri si sa nu se vanda la bucata).