Jump to content

Combaterea inmatricularii in BG - intre mit si manipulare

kosfunny

Recommended Posts

Nu pica pe neasteptate :)

Dar daca iei in calcul soselele din Romania pica oricum mai usor. Si sa nu zica nimeni ca nu e dracul negru si nu se gaseste altceva pe lista.

Stiti cum era cu rotatia cadrelor :)

Per total sunt masini destul de fiabile dar cand incep sa-si ceara drepturile se cunoaste :)

@Dan, nu stiu unde le vezi, ca eu fac naveta pe jos in fiecare zi, privesc masinile (din pasiune :) ), trec prin Piata Mica si numai rable vad. In fine, poate-s eu pretentions. Nu stiu ce Rovere vezi tu, singurul de lux pe care-l consider eu e Evoque si din ala n-am vazut in sb, inca.

Primul pas ca sa vezi masinile astea este sa intri in trafic, langa ele. In Piata Mica nu ai ce sa vezi la ora 10 cand mergi tu la work, iar seara la 7 oamenii au deja alte treburi. Chiar avem Evoque in Sibiu si nu este cel expus la MOL.

@dan Si vara in Piata Mica daca vezi vreo masina mai rara, e cu numar de Buc, sau strain. In trafic am vazut Maybach-ul o data, in rest nimic.

Auzi ca seara la 7 oamenii au alte treburi, si vara sunt pline terasele, exact in zona mentionata de mine, e un fel de punct fierbinte al sibiului.

Edited by P.I.M.P.
  • Like 1

ia calculeaza cat de duc 4 cauciucuri noi pentru un 530i , dar noi calculam cu cauciucuri SH aruncate de nemti

La noi iei o groapa si faci roata varza :laugh: , in cel mai bun caz schimbi anvelopa si e ok. Asa ca de ce ti-ai asuma acest risc la un pret cel putin dublu? Ca doar nu cumperi anvelope terminate, iei unele cu cativa mm peste limita de uzura, doar sunt pe alese.

La nemti nu ai in ce gropi da ca sa faci praf o anvelopa.

Edited by jeezy

hai serios?

ia spune de cati ani conduci si cate anvelope ai stricat in gropi

Le da asta e motivul pentru care romanul cumpara anvelope SH , ca le taie in gropi , m-ai lamurit

dar atunci la ce mai trebuie 530i cu anvelope SH? ca oricum e plin de gropi

Edited by Viper05

hai serios?

ia spune de cati ani conduci si cate anvelope ai stricat in gropi

Le da asta e motivul pentru care romanul cumpara anvelope SH , ca le taie in gropi , m-ai lamurit

dar atunci la ce mai trebuie 530i cu anvelope SH? ca oricum e plin de gropi

Eu am facut praf unul dar sunt altii care odata la cateva luni fac praf cate unul. L-am luat nou pentru ca era o dimensiune atipica.

Teoretic, cine are bani de 530i ar trebui sa aibe si de anvelope. De fapt, cine are bani de limuzine (orice masina peste gama seriei 3) ar trebui sa aibe si bani de anvelope noi.

Edited by jeezy

jeezy: Minunata ta argumentatie nu e decat un exemplu in care nu-ti permiti intretinerea masinii :)

Depinde cum privesti problema. Daca masina ar fi fost noua (adica sa nu am absolut nimic de schimbat pe ea la partea mecanica) atunci ai dreptate.

Altfel, prefer sa pun partea tehnica la punct (cu piese noi, bineinteles) in fata anvelopelor noi.

@dan Si vara in Piata Mica daca vezi vreo masina mai rara, e cu numar de Buc, sau strain. In trafic am vazut Maybach-ul o data, in rest nimic.

Auzi ca seara la 7 oamenii au alte treburi, si vara sunt pline terasele, exact in zona mentionata de mine, e un fel de punct fierbinte al sibiului.

I'm out din discutia cu tine ca pe urma te superi pe mine, probabil nici de a5-urile sportback nu stii. Sunt si astea cel putin pentru o mana si oricum am deviat de la subiect intr-un fel anume.

Depinde cum privesti problema. Daca masina ar fi fost noua (adica sa nu am absolut nimic de schimbat pe ea la partea mecanica) atunci ai dreptate.

Altfel, prefer sa pun partea tehnica la punct (cu piese noi, bineinteles) in fata anvelopelor noi.

Nu pot comenta asa ceva, intrucat as avea numai vorbe de ocara referitor la o asemenea gandire :)

Edited by paul

daca e sa te omoare ceva, sunt anvelopele in primul rand

Nu contest ca starea lor e foarte importanta. Dar nu imi spune ca anvelope noi no-name sunt mai bune decat second cunoscute cu vechime pana in 3 ani. Eu decat sa iau plastice noi, mai bine second.

Pana la urma fiecare avem un buget pentru fiecare operatiune asupra masinii. Cand iti permiti pui ce e mai bun, cand esti mai stramtorat te descurci.

Cand esti tot timpul stramtorat, e cazul sa renunti la masina.

Incet incet lumea se educa. Mai cu intelegere, mai cu forta.

Asa se spunea cand s-a impus utilizarea anvelopelor de iarna: Ca sunt scumpe, ca noi nu ne permitem ca nu avem slariile celor din vest, ca sunt alte prioritati, ca sunt drumurile praf, etc.

Nu pot comenta asa ceva, intrucat as avea numai vorbe de ocara referitor la o asemenea gandire :)

Probabil nu m-am exprimat foarte bine, poate discutam de acelasi lucru, poate nu. Daca vrei continuam pe PM ca sa nu poluam topicul.

inseamna ca e prost de da in gropi, si nu la figuratmai bine s-ar plimba cu taxiul ca ar fi mai ieftin

Pai eu tind sa cred ca e vitezoman,prost si putin cam plin de gropi :laugh: .

Daca ar fi si taxiul ieftin in afara localitatii, ar fi o solutie.

Parerea mea e ca avem 2 probleme mari:

1. valoarea taxelor nu este raportata la valoarea veniturilor.

2. nu exista transparenta.

Asadar, daca valoarea taxelor ar fi mai apropiata de realitatea economica din Romania si daca ar exista o utilizarea corecta, transparenta si cu urmari vizibile a banilor proveniti din incasare acestor taxe, cred ca toata lumea ar fi multumita.

nu cred ca reusesti sa picepi dar totusi incerc

da sunt mai bune alea no-name noi decat un goodyear SH, odata pentru ca alea noi au garantie si sunt facute dupa un stas care garanteaza ca resista la ce stres ar trebui sa reziste.

ala SH nu are nici o garantie de nici un fel si cineva le-a aruncat la gunoi pentru ca nu mai sunt sigure, poti sa pricepi asta?

tu dai bani pe gunoiul altuia

propabil si prietenul tau care face praf o anvelopa la 2 luni foloseste doar SH-uri de mare calitate :wacko:

• Like 1

Corect nu e. Insa NICAIERI in lume taxele NU sunt corecte :).

Scopul taxelor e sa adune bani la buget si/sau sa regleze piata, descurajand anumite investitii/achizitii.

La noi este evident ca taxele au fost puse pompieristic. Si ca desi au injurat guvernele anterioare, nici un guvern nu a anulat taxa asta.

Pe mine cel mai tare ma deranjeaza ca atat de imbecili sunt guvernantii nostri, incat s-a ajuns in situatia ca statul bulgar sa incaseze banii nostri, la noi ramamand poluarea si alte hangarale.

In loc sa fie simplu sa-ti inmatriculezi masina, stai si alergi dupa inmatriculare in Bulgaria.

Si eu ma aflu in situatia de a avea un E39 530i pe care as vrea sa-l vand...

Poate nu sunt nicaieri corecte, dar sunt stabilite in functie de niste factori de bun simt, mai ales in functie de venituri.

Pai daca vrei sa-l vinzi, din pacate te vei afla in situatia de a accepta o suma mai mica decat valoreaza masina doar pentru ca impozitul e foarte mare.

Cu alte cuvinte, guvernantii iti baga mana in buzunar pentru a n oara.

nu cred ca reusesti sa picepi dar totusi incerc

da sunt mai bune alea no-name noi decat un goodyear SH, odata pentru ca alea noi au garantie si sunt facute dupa un stas care garanteaza ca resista la ce stres ar trebui sa reziste.

ala SH nu are nici o garantie de nici un fel si cineva le-a aruncat la gunoi pentru ca nu mai sunt sigure, poti sa pricepi asta?

tu dai bani pe gunoiul altuia

propabil si prietenul tau care face praf o anvelopa la 2 luni foloseste doar SH-uri de mare calitate :wacko:

Nu contest ce spui si ai dreptate.

Dar sunt si vulcanizari care vand anvelope second cu garantie 3 luni(iti da bon fiscal si completeaza un certificat de garantie pentru ele). Din moment ce da garantie, au DOT recent, logica mea spune ca nu sunt ultimele gunoaie.

Edited by jeezy

nu mi se pare normal deloc.dar bunul simt si logica ar trebui sa te opreasca sa-ti cumperi o masina premium cu motor de 3000 benzina daca esti un descult.chiar daca masina aia costa 3000 de euro

in primul rand costa atata ca nu-i trebuie nimanui, pe langa pretul de achizitie masina aia mai necesita , asigurare, taxa de drum, benzina etc. nu preul de achizie e problema, deasta un 520d SH costa mai mult ca un 530i SH, pentru ca atrage niste costuri lunare/anuale destul de mari

Aici nu vorbim de oamenii care nu-si permit costurile de intretinere sau exploatare, aia e o alta discutie.

Aici vorbim de statul care-ti ia bani aiurea si te pune in situatia de a plati bani catre alt stat.

Nu vorbim despre "desculti" aici.