Jump to content

Combaterea inmatricularii in BG - intre mit si manipulare

kosfunny

Recommended Posts

Eu sunt de acord ca exista portite, iei un 1.2 euro 4 si taxa e mica (cel putin asa cred, nu am calculat-o). Dar nu e ok pt un om cu familie, etc sa-si ia un polo de 1.2, iar daca mai circuli in exterior e greu cu o masina atat de mica si motor atat de mic.

Ca sa-ti iei un passat, bora sau altele 1.9 tdi, motor cat de cat ok, taxe ok, consum bun, e f bun pt deplasari in exterior, taxa e rupere, la euro 3 2002-2003 e 2000 euro.

Te gandesti sa faci un compromis, iei benzina 1.6, acolo creste consumul, mai ales in oras, dar si extern. De asta mi se pare mie parsiva taxa si romania in frunte cu cei care o conduc.

In italia e un pic mai altfel situatia asigurarilor. Esti tanar, te rupe indiferent de masina (singura scapare sunt masinile mici dar si acolo sari lejer de 1000€ pt prima asigurare), apoi cu cat urci in clase cu atat vei plati mai putin. Singurul avantaj aici este ca poti beneficia de o clasa mai buna (clasa 3,2,etc) a unei rude de gradul 1, adica daca tata sau mama se afla intr-o clasa buna, poti lua clasa unui parinte si atunci chiar daca esti tanar,vei plati mult mai putin. Normal cand iti faci prima asigurare pleci din clasa 14. Daca in anul respectiv faci accident, cazi direct in clasa 18, iar acolo poti sa ai si scuter ca te rupe asigurarea. Nu ai voie sa faci asigurare pe numele altcuiva si masina sa fie trecuta pe numele tau sau invers, intotdeauna numele de pe actul de proprietate trebuie sa corespunda cu numele de pe asigurare. Dar in cazul asta, altcineva poate sa conduca o masina fara niciun fel de griji, conteaza ca ce scrie pe talon sa corespunda si pe asigurare, in rest nu e problema cine conduce masina respectiva.

Nu vreau sa fiu rautacios sau sa insinuez ceva, insa bag mana in foc ca majoritatea din cei cu masini inmatriculate in Bulgaria, si aici ma refer la cei din sudul tarii care, cu predilectie au votat in masa USL-ul si i-au pus la putere pe Ponta si compania, asa ca daca tot e grav....as vrea sa ii vad cum se duc toti acum si fac audiente la parlamentarii carora le-au oferit votul( acum ma gandesc de exemplu la perversul de Dragnea sau penala aia de secretara a lui care a ajuns in parlament)si sa le explice ca ei ca cetateni nu sunt de acord cu modificarile pe care le ia in calcul noua putere........de fapt o sa se injure pe forumuri si intre dinti si tot cum vor ei va fi, si peste 4 ani tot ca oile se vor vota aceeasi obositi si parveniti...si asa merge povestea inainte.
  • Like 1

Nu vreau sa fiu rautacios sau sa insinuez ceva, insa bag mana in foc ca majoritatea din cei cu masini inmatriculate in Bulgaria, si aici ma refer la cei din sudul tarii care, cu predilectie au votat in masa USL-ul si i-au pus la putere pe Ponta si compania, asa ca daca tot e grav....as vrea sa ii vad cum se duc toti acum si fac audiente la parlamentarii carora le-au oferit votul( acum ma gandesc de exemplu la perversul de Dragnea sau penala aia de secretara a lui care a ajuns in parlament)si sa le explice ca ei ca cetateni nu sunt de acord cu modificarile pe care le ia in calcul noua putere........de fapt o sa se injure pe forumuri si intre dinti si tot cum vor ei va fi, si peste 4 ani tot ca oile se vor vota aceeasi obositi si parveniti...si asa merge povestea inainte.

Si peste 4 ani o sa voteze iar cu pdl-ul uitand binenteles ce-au facut, la fel cum au uitat si cu astia ce-au facut atatia ani dupa revolutie... si tot asa.:goodjob:

• Like 2

Dar nu e ok pt un om cu familie, etc sa-si ia un polo de 1.2, iar daca mai circuli in exterior e greu cu o masina atat de mica si motor atat de mic.

Da de cand e VW etalon ?

Pentru cineva cu familie poate exista si opel astra sedan 1.4 16v 90cp. Iar daca mergi cu familia iti garantez ca nu iti consuma mai mult de 6 ext si 8 oras. Masina e spatioasa, taxa 350euro...

Sa copieze legea din Danemarca si papa masini inmatriculate in alte state :)

De putut se poate, dar sunt cam incompetenti.

usor de zis. Conform legii din danemarca, taxa e 33% din valoarea masinii. De asta taxa acolo nu e ilegala ca in Romania, ca e taxa de posesiune, nu poluare.

La al tau e90, daca l-ai avut de nou sa zicem un pret modic de 30k(adica un motoras mic si un minim de dotari) , aveai taxa 10k, deci dadeai scurt 40k.

Daca baga asa ceva chiar ca nu se mai cumpara nici o masina noua.

Asigurarile sunt o alta discutie.

Legat de asigurari:

Cel mai corect ar fi ca sa o repari pe RCA ul tau chiar daca nu esti vinovat, si RCA ul tau isi i-a banii de la cel vinovat, si atunci lumea ar fi mai atenta de unde o cumpara, si atunci firme neserioase ar disparea.

In al doilea rand, asigurarea in RO e inca extrem de mica in conditiile in care la reparatii pe asigurari preturile sunt similare cu cele din Vest, poate o idee mai reduse la manopera, dar nu cu mult (vorbesc de pretul facturat societatilor de asigurari)

Si atunci nu poti avea pretentii ca de 300 de ron /an sa ai acelasi servicii ca un neamt, belgian etc care da minim 600 E

Edited by DOMI
  • Like 1

/

Cu toata tristetea iti spun ca si Iasul a fost un fief PSD-ist, cu toata studentimea si tineretul educat care, cum imi place mie sa cred, sunt mai de dreapta in genere. Din pacate nivelul de educatie e in general dependent de nivelul de trai, iar romanul e sarac, in genere (nu vorbesc de orasele mari). Romanul insa nu a votat o platforma de guvernare (nici nu au fost), nu a votat nici macar o doctrina (de dreapta sau de stanga). Nu, romanul a votat in ura, pentru o punga de ceva, cei mai amarati, sau indobitociti prin mijloace media detinute de cei cu interese directe. In alta ordine de idei, ma bucur ca si Viper si Eugen au adus argumente pe care eu nu am fost in stare sa le aduc, si vad ca lumea a inceput sa inteleaga ca se poate mai bine (dpv. al taxelor), dar se poate si mult mai rau. Acum, asta nu inseamna ca taxa asta e corecta. Nu e corecta, dar nu pentru ca e extraordinar de mare, ci in primul rand pentru ca nu stie nimeni ce sa intampla cu banii aia, si in al doilea rand pentru ca e prea mare pentru cea mai comuna categorie de motoare (tdi euro 3).

eu cred ca asta e un lucru bun. si nu se aplica doar in asigurari se aplica peste tot

nu ai istoric inseamna ca nu esti bun, tu trebuie sa dovedesti in timp ca esti bun, ei nu te cred pe cuvant si asta se aplica la credite la tot, ceea ce e bine cred eu

PS si eu despre uk vorbesc

dar vorbeam despre faptul ca asigurarile sunt in functie de venit, ceea ce e complet fals

ca tanar sofer in uk daca mai si faci un accident usor esti terminat, mai conduci in nfs, cred ca asigurarea obligatorie ar depasii 10k

spuneam sa nu ne plangem de romania, exista aberatii de timbre si alte minuni aia e clar, dar ai multe portite de scapare, ma refer la masini cu motoare mici

De ce ar fi un lucru bun? De ce e corect sa platesti mai mult doar pentru ca esti mai tanar decat altii?

Sunt destule accidente, chiar mortale, facute de oameni de peste 40 de ani, deci varsta n-are nici o legatura.

Pai da, ca si la credite. Tu cat te indatorezi mai tare, cu atat esti mai ok, primesti sume tot mai mari, ca sa fii si mai dator. Practic d-aia exista criza actuala, fix politica asta.

Exista tari in care nu primesti credite daca nu folosesti cardul de credit pentru plati zilnice, daca nu ai macar un credit mai mic.

Cu alte cuvinte, vor sa te prinda in lat. Daca ai bani si nu te indatorezi la ei, e mai greu sa iei un credit decat unul care a fost dator o mare parte din viata.

Voi ati vazut ce drumuri au belgienii nemtii? Ce fel conduc belgienii nemtii? Pai ati vazut acolo incalcarea legii, teribilism ca la noi, pitipoance si copii de bani gata? Ati vazut acolo fentarea legii cu statii emisie receptie peste tot si antiradare? Eu nu.

Si totul, dar absolut totul se trage de la educatie. Scoala nu mai e scoala, copiii nu mai sunt motivati sa invete, profesorii prefera sa se reprofileze iar parintii care ar trebui sa se preocupe de educatia copiilor sunt plecati ba prin Spania Italia ba au servicii stresante de 9-10 ore pe zi fara a mai ramane timp si pentru cei mici.

Acum copiii sunt educati de internet, de farcebook, de tv, de cancan. Si uite-asa ne ducem in jos, de tot.

eu cred ca asta e un lucru bun. si nu se aplica doar in asigurari se aplica peste tot

nu ai istoric inseamna ca nu esti bun, tu trebuie sa dovedesti in timp ca esti bun, ei nu te cred pe cuvant si asta se aplica la credite la tot, ceea ce e bine cred eu

Ete fleosc, bun pe dracu !

Eu cand citesc posturi de genul asta imi dau seama ca foarte multi au memoria unui pestisor de acvariu care dintr-o parte a alteia a acvariului uita de unde a plecat si se crede in ocean.

Taxa asta a fost si cat a fost PDL-ul, ce legatura are partidul votat cu taxa auto, sub diversele ei nume?!

De parca daca se vota cu PDL-ul si cu Basescu, aparea Boc din palarie si dadea liber la inmatriculari.

Din ce an dateaza taxa auto? Cate noi taxe n-ai bagat si Boc si guvernul de pacalici PDL?

Acum s-a facut doar o rocada, au venit alte gunoaie in locul gunoaielor precedente.

Pentru cineva cu familie poate exista si opel astra sedan 1.4 16v 90cp. Iar daca mergi cu familia iti garantez ca nu iti consuma mai mult de 6 ext si 8 oras. Masina e spatioasa, taxa 350euro...

Dar de ce sa te opresti acolo?

Si un Matiz e destul de incapator. Daca nu incapi in el, mananci prea mult, strange cureaua!

ce sa zic, ca de ramanea PDL crezi ca era altceva? si aia modificau intr-un fel sau altul taxa de prima inmatriculare , doar ca au asteptat pana dupa alegeri

Cu certitudine!

Rezultatele guvernarilor PDL se vede foarte clar.

:wacko:

De ce ar fi un lucru bun? De ce e corect sa platesti mai mult doar pentru ca esti mai tanar decat altii?

Sunt destule accidente, chiar mortale, facute de oameni de peste 40 de ani, deci varsta n-are nici o legatura.

Pai da, ca si la credite. Tu cat te indatorezi mai tare, cu atat esti mai ok, primesti sume tot mai mari, ca sa fii si mai dator. Practic d-aia exista criza actuala, fix politica asta.

Exista tari in care nu primesti credite daca nu folosesti cardul de credit pentru plati zilnice, daca nu ai macar un credit mai mic.

Cu alte cuvinte, vor sa te prinda in lat. Daca ai bani si nu te indatorezi la ei, e mai greu sa iei un credit decat unul care a fost dator o mare parte din viata.

Esti complet pe langa subiect. Nu iti da nimeni credite mai mari, pe masura ce esti mai indatorat. Nici aici, nici in afara. Ce incercu tu sa spui e ca nu-ti da nimeni un credit mare pana nu ai la activ credite rambursate. Ceea ce e absolut normal si firesc, fie ca iti pare sau nu, pentru ca o persoana cu un istoric bun e mai credibila financiar decat una cu istoric 0. Adica, daca ai credite rambursate corect, la timp, prezinti mai multa incredere pentru un nou credit. Acelasi principiu e si la asigurari, prin sistemul bonus-mallus.

Esti complet pe langa subiect. Nu iti da nimeni credite mai mari, pe masura ce esti mai indatorat. Nici aici, nici in afara. Ce incercu tu sa spui e ca nu-ti da nimeni un credit mare pana nu ai la activ credite rambursate. Ceea ce e absolut normal si firesc, fie ca iti pare sau nu, pentru ca o persoana cu un istoric bun e mai credibila financiar decat una cu istoric 0. Adica, daca ai credite rambursate corect, la timp, prezinti mai multa incredere pentru un nou credit. Acelasi principiu e si la asigurari, prin sistemul bonus-mallus.

Eu cred ca tu esti total pe langa subiect.

In America exact asa cum iti spun eu este.

Normal ar fi sa primesti credite in functie de venit, nu in functie de cat de indatorat esti.

La americani iei foarte greu credit daca nu folosesti carduri de credit, daca nu faci mici imprumuturi din cand in cand.

Cu alte cuvinte, e un sistem de fidelizare a clientilor prin creditare.

Mie mi se pare mai credibil financiar unul cu un venit mare nu unul care are un venit mai mic, dar a facut o gramada de credite pana in acel moment.

pai ponta, cand era in opozitie, se dadea cu caramaida in piept pe blog, ca taxa e ilegala, dar a uitat se pare.

eu sunt de acord cu sistemul de bonus malus la asigurari.

NU are mare importanta ca un tanar vreme de 1-2 ani plateste mai mult. In timp va scadea.

Astfel se incurajeaza oamenii care au un comportament rutier adecvat.

Si majoritatea despagubirilor nu se dau pe accidente mortale cum vezi la tv, si pe cele minore, tot felul mici tamponari si acrosari prin parcari

Si clar esti mai predispus la astea cand nu ai experienta.

TIn minte si acum, aveam carnetul de o luna jumate si l-am zgariat pe unul intr-o parcare, ca am zis ca trece :)

Edited by DOMI
  • Like 1

Ma rog, cand era Calin Popescu Tariceanu la putere era si PDL-ul, iar Basescu era presedinte. Era vestita alianta DA care a castigat alegerile in 2004.

Deci afirmatia potrivit careia acum se plateste taxa de inmatriculare pentru ca a fost votat USL-ul e aberenta.

Eu zic ca mai multi sunteti pe laga subiect...

Titlul este Combaterea inmatricularii in BG

:)

Pai daca o iei asa, se poate inchide topicul pentru ca oricum combaterea inmatricularii pe BG nu se va face.

Se tot spune ca se va face de ani de zile, vai cat s-au speriat oamenii si si-au pus masinile inapoi pe RO. :smile:

Edited by Ciupanezu

Eu cred ca tu esti total pe langa subiect.

In America exact asa cum iti spun eu este.

Normal ar fi sa primesti credite in functie de venit, nu in functie de cat de indatorat esti.

La americani iei foarte greu credit daca nu folosesti carduri de credit, daca nu faci mici imprumuturi din cand in cand.

Cu alte cuvinte, e un sistem de fidelizare a clientilor prin creditare.

Mie mi se pare mai credibil financiar unul cu un venit mare nu unul care are un venit mai mic, dar a facut o gramada de credite pana in acel moment.

Am sa ma opresc aici in discutia cu tine, nu pentru ca ai dreptate, ci pentru ca nu am de gand sa intru intr-o polemica infantila de genul "ba tu, ba eu". Poate vrea altcineva sa-ti explice conditiile de acordare a creditelor, aici, sau oriunde (ca-s aceleasi principii la baza). Eventual intreaba pe cineva care lucreaza in banca, sigur iti poate explica mai bine decat mine.