Jump to content

Combaterea inmatricularii in BG - intre mit si manipulare

kosfunny

Recommended Posts

Ce plm atatea comentarii, toti va vreti ca nemtii. Neamtul nu fuge in bulgaria sa isi inmatriculeze masina, isi cumpara logan dci si basta. Ia mai scadeti din figuri cei care va plangeti de taxe si costuri la masini. Chiar pe toate nu le putem avea, ca nici in Rai nu ajungem toti.

Nu e bine sa cunosti doar jumatate din adevar. :)

Neamtul nu-si ia Logan in loc de E36, de exemplu, ca asta ai tu, doar pentru ca ar fi pragmatic ci pentru ca statul ii ofera posibilitatea de a cumpara un Logan pe o suma derizorie prin programul rabla de la ei.

Tu de ce nu ti-ai luat Logan in loc de E36 daca admiri germanii care-si iau Logan?

Edited by Ciupanezu

Adevarul e ca in primul an de inmatriculare a unei masini pe BG totul e OK, masina "proaspata" din Germanica, Asigurare si ITP facute pe bune (ITP-ul lor este muuuult sub RAR-ul nostru)

"Menajeria" incepe din momentul ce masina se vinde la alt roman , actele devin xerox-uri, procurele notariale se "insaileaza" ..si tot asa .

Masina trecand pe maini mai paupere incepe sa sufere la capitolul intretinere generala ...

... "ca doar nu are ce sa-mi faca Politia, e pe BG si actele sunt in chirilica" .. :hairy:

Nici masinile cu volan "pedeandoaselea" nu fac bine pe strazile din Romania ...,

ma refer la cele din Marea Britanie, alea ar trebui oprite de la granita. Vrei sa vii in Romania , avem avion, tren, autocar , etc...iar de vrei figuri avem Hertz, Avis, Europcar

Adevarul e ca in primul an de inmatriculare a unei masini pe BG totul e OK, masina "proaspata" din Germanica, Asigurare si ITP facute pe bune (ITP-ul lor este muuuult sub RAR-ul nostru)

"Menajeria" incepe din momentul ce masina se vinde la alt roman , actele devin xerox-uri, procurele notariale se "insaileaza" ..si tot asa .

Masina trecand pe maini mai paupere incepe sa sufere la capitolul intretinere generala ...

... "ca doar nu are ce sa-mi faca Politia, e pe BG si actele sunt in chirilica" .. :hairy:

Nici masinile cu volan "pedeandoaselea" nu fac bine pe strazile din Romania ...,

ma refer la cele din Marea Britanie, alea ar trebui oprite de la granita. Vrei sa vii in Romania , avem avion, tren, autocar , etc...iar de vrei figuri avem Hertz, Avis, Europcar

Amice, esti comunist? Doamne fereste sa iasa unul ca tine premier sau presedinte...:pirate: cred ca ne-am pune toata europa-n cap.

pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum – carosabil ud, cu denivelări semnalizate prin indicator, a pierdut controlul asupra direcţiei.

care-i legatura intre RHD si...?ce vroiai sa spui? nu sesizez nici o legatura de cauzalitate.

Edited by max83

Apropo de Germania, ma bucur ca ne ''cumpara'' profesionistii. Cunosc ingineri plecati, nu din auzite, amici si prieteni vreo 4, doctori chiar de pe forum vreo 2.

Un medic rezident pleaca de pe 1200ron pe aproape 3000eur. E fabulos.

Eu nu vad cum in viitor Romania ar creste, in timp ce elitele pleaca, dar totusi multinationalele vin pt mana de lucru ieftina. Un fel de sclavie moderna.

cand mai auziti de salarii dinastea mirobolante sa tineti minte ca in vest intodeauna se vorbeste de venituri impozabile, de vreme ce la noi se vorbeste de salarii nete exclusiv.

Doctorasul ala al tau de fapt ia 1500 de euro net, cam peste tot impozitele pe salarii sunt intre 40-50 %..

ca rezident, care practic e un fel de student, 1500, daca este singur si nu are familie nu e rau, traiesti .. dar nu e nici pe departe spectaculos, mai ales daca e intr-un orasel mai scumput.. lasa pe o garsoniera un 500/luna lejer.. mai da un 80 pe transport si vreo 300 pe haleala... fa si tu un calcul..

Edited by DOMI
  • Like 2

Nu stiu/stiam daca e vorba de net sau brut (nu mi-am permis sa-l intreb prea multe pe baiatul de pe forum), dar oricum daca pleci o familie cu doua salarii tot e mai bine ca aici. Mai ales ca produsele de baza costa la fel, mancarea, hainele, benzina.

Dar de ingineri plecati stiu sigur ca nu ia niciunul sub 2000 net, asta tot asa ca incepator, din prima.

in cazul rezidentilor nu e vb doar de bani. e vb si de conditiile de lucru, de echiparea spitalelor, si de ce poti sa invteti acolo, si ce poti invata aici. si salariule de vreo 3000 brut, la care se mai strang si garzile, deci oricum vine in jur de 2000-2500 in mana. multora le ofera spitalul si cazare (in fct de spital, bineinteles) in incinta. deci sunt unii care daca se screm, pot pune si 2000 deoparte. cred ca din orice unghi, nu poti compara cei 250 din romania. ;)
  • Like 3

Sa mor daca as fi crezut ca o sa citesc asemenea lucruri.

Tocmai aia care au lucrat sau lucreaza p-afara spun ca de fapt e nasol, parca tot mai bine e la noi.

Pai daca e mai bine la noi, de ce nu va intoarceti?

Faza aia cu salariul spectaculos e cea mai tare.

Totusi aici nu vorbim de vedete care ar dori tratamente speciale, elicopter, separeuri la restaurant ci de oameni care nu pot trai decent in Romania, desi nu sunt analfabeti sau prost pregatiti, iar afara pot lucra in conditii decente si pe salarii decente, avand si oportunitatea de a strange niste bani.

La 1200 lei pe luna, iese total din discutie posibilitatea de a trai pe cont propriu.

Daca nu stai cu parintii, esti mancat.

Edited by Ciupanezu
  • Like 2