Jump to content

Combaterea inmatricularii in BG - intre mit si manipulare

kosfunny

Recommended Posts

tu nu ai nici o vina ba din contra, daca toti ar fi ca tine, si statul si-ar face treaba

am avea si autostrazi am avea de toate ca asta ne omoara evaziunea fiscala, toti se chinuiesc sa palteasca cat mai putin sa se eschiveze dar cand e vorba sa ne plangem sunt primii

si pe principiul daca ala nu da factura/fura/nu plateste impozit etc, ce eu sunt mai prost sa nu fac la fel? putem sa mergem doar in cap

Pai nu prea si-ar face treaba, baga banii in buzunar, licitatii frauduloase etc. Cred ca de-asta si romanul a inceput sa fenteze la greu (bine, nu de acum, mai exact de prin '96 o data cu legea privatizarii de tip MEBO, sper sa nu ma insel).

:LMAO: :good:

Nu stiu de ce razi, e cel mai slab constructor german, nu o zic eu, o zice toata lumea.

• Like 2

Am masina pe Bulgaria din iunie 2011. As avea multe de zis pe subiectul asta. Dar (momentan) o sa ma leg doar de o chestie:

Am fost la ANAF sector 3 si au zis ca nu elibereaza Adeverinte de plata taxei de inmatriculare decat pentru, atentie, cumparatori!

I-am explicat ca practic cumparatorul nu exista daca nu are dovada platii ca nu cumpara nimeni masini pe vorbe si au zis sa dau actele unei terte persoane, zis si cumparator, sa se duca la ANAF de care apartine si sa ceara adeverinta.

E asa cum zice cucoana de la fisc? Mie mi-a spus ca ar face o ilegaliate daca mi-ar da adeverinta pentru masina mea (Seat 2002) eu fiind in cazul acesta vanzator.

PS: Mai e varianta sa dau actele neamurilor (mama, sora, socru, etc) si sa se duca la fiscul lor sa ceara adeverinta pe motiv ca vor sa-mi cumpere masina dar suna ciudat rau de tot din punctul meu de vedere.

Ca sa fii cinstit in tara asta, cetatean model, trebuie sa ajungi sa faci chestii de genul contracte de v/c fictive cu rude/prieteni ca sa poti sa afli o informatie de la stat despre starea unei taxe platite pentru bunul tau.

In acelasi timp bulgarii nu-ti dau batai de cap, e mai ieftin, mai simplu, practic intr-o zi ai scapat de toata procedura de inmatriculat si mai departe platesti anual ITP+RCA+impozit care te duc total cam la cat au ajuns doar politele de RCA pe un an in Romania.

Daca statul roman vrea sa imi inmatriculez masina si sa-mi platesc taxele in tara nu trebuie decat sa-mi asigure aceleasi conditii ca bulgarii. E simplu. Nu vreau decat sa beneficiez de putin respect. Atat la procedura de inmatriculare, cat si la cuantumul taxelor platite. Cand o fie atat timbrul de mediu cat si impozitul facute fara discriminare, pe principiul poluatorul plateste atat cat polueaza, atunci o sa renunt la numerele de Bulgaria. Dar cat timp mi se cere sa platesc de zeci de ori mai mult decat altcineva cu alta masina in conditiile in care prin nicio masura nu am nici macar de 2 ori mai multa masina (nici motor, spatiu, greutate, poluare, nimic)... viva Bulgaria!

Si atat. Despre asta e vorba. Uitati de cocalarii cu numere de Bulgaria. Exista atatia cu numere de Romania. Sunt aceiasi oameni, nu numerele i-au facut asa. Si daca s-ar aplica legislatia si s-ar face verificari corespunzatoare n-ar mai fi problema asta. Asta se rezolva prin aplicarea legilor, nu crearea altora care sa ii afecteze pe toti mai putin pe infractori care oricum le fenteaza.

PS: Eu am luat ITP-ul pe bune anul trecut in Bulgaria. Si chiar mi-au verificat masina. Au verificat inclusiv instalatia de GPL cu un aparat sa nu aiba scurgeri.

PPS: V-ati gandit vreodata cand mai vedeti cate un nesimtit care incalca legea sa-l raportati politiei? Macar sa incercati.

• Like 5

Nu prea e asa.

Tu compari preturi de restaurant cu preturile de la noi.

Daca iei mancare de la supermarket, mancarea e chiar mai ieftina de la noi. Bautura la fel. Restaurantele sunt altceva. Si la noi exista carciumi mai scumpe, carciumi mai ieftine. Dar mancarea e mai scumpa si mai proasta decat in vest.

In Romania cine mananca ieftin, mananca deosebit de prost calitativ.

Mancarea calitativa e extrem de scumpa.

Romanul de rand isi cheltuie toti banii pe mancare, taxe, intretinere.

Nu prea are cum sa puna ceva deoparte.

Cea mai mare prostie pe care ai scris`o pe forumul asta! Am stat in Germania vreo 4 luni (aug-dec 2012) si situatia e exact invers! mancare MULT mai proasta ca la noi, mancarea "eco" MULT mai scumpa ca la noi, vrei un ex: cartofi "bio" - 2 euro kg!

tu nu ai nici o vina ba din contra, daca toti ar fi ca tine, si statul si-ar face treaba

am avea si autostrazi am avea de toate ca asta ne omoara evaziunea fiscala, toti se chinuiesc sa palteasca cat mai putin sa se eschiveze dar cand e vorba sa ne plangem sunt primii

tu chiar crezi ceea ce spui?

Eugen B, aberezi, ce sechele? in ADN sau ce? :wacko: In comunism ne bateam joc de bani si resurse? lol, pai cred ca peste 50% din infrastructura romaniei se trage de acolo. ce 50%, 90 % in plm. majoritatea pierde?! LOL. deci d'aia o ducem noi rau, ca tara, ca isi inmatriculeaza unii masina in BG.... :pinch:

bai nene, pana acum ceva timp, fiscul facea evaziune fiscala si proteja evazionisti la greu, nu pe sume modice. despre ce dracu vorbim?! ati uitat in ce tara traiti?

Mda, daca eu dau masina cu toate actele in regula (pe numele meu) unui prieten care pleaca in bulgaria la munca, ala ce griji trebuie sa aiba fata de autoritati? Ca va fi oprit de un tablagiu sa-i frece ridichea? Nu sunt acelesi reguli de ITP, asigurari impozite ca in restul tarilor UE?

on: cred ca asta este proiectul de lege propus de MAI, care face referire si la cele 30 de zile.

http://www.mai.gov.ro/index02_3.htm

http://www.mai.gov.ro/Documente/Transparenta%20decizionala/proiect%20OuG%20modif%20OuG%20195%20v%202013.pdf

6

.

Alineatul (4) al articolului 82 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„(4) Autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state deţinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul ori reşedinţa în România, pot fi conduse pe drumurile publice pentru o perioadă de maximum 30 de zile de la data dobândirii titlului sau de la data înscrierii în evidenţa autovehiculelor şi remorcilor înmatriculate în alte state

.

pentru carnita legislatie@mai.gov.ro.

off: ptr amenda neplatita in 90 de zile, permis suspendat. lol

Edited by max83

Dar urmeaza alin. 42 care zice:

(42) DispoziĂžiile alin.(4) nu se aplicĂŁ:

a) autovehiculelor Âşi remorcilor conduse de persoanele menĂžionate ĂŽn certificatul de ĂŽnmatriculare;

b ) autovehiculelor Âşi remorcilor cu care se efectueazĂŁ, ĂŽn condiĂžiile legii, transport rutier public de mĂŁrfuri sau persoane ori, dupĂŁ caz, transport ĂŽn regim de ĂŽnchiriere sau serviciu de ĂŽnchiriere;

c) autovehiculelor Âşi remorcilor conduse de persoane aflate ĂŽn raporturi juridice de muncĂŁ cu persoanele menĂžionate ĂŽn certificatul de ĂŽnmatriculare/care au calitatea de asociat, acĂžionar sau administrator, dupĂŁ caz, ĂŽn raport cu persoanele menĂžionate ĂŽn certificatul de ĂŽnmatriculare;

c) autovehiculelor Âşi remorcilor conduse de persoane aflate ĂŽn raporturi juridice de muncĂŁ cu persoanele menĂžionate ĂŽn certificatul de ĂŽnmatriculare/care au calitatea de asociat, acĂžionar sau administrator, dupĂŁ caz, ĂŽn raport cu persoanele menĂžionate ĂŽn certificatul de ĂŽnmatriculare;

intrebarea este : cum si cine trebuie sa demonstreze existenta acelor raporturi de munca ?

tu ca sofer o afirmi si e suficient... dar politistul CUM verifica afirmatia ta ?

sunt multe reguli proaste gandite si mai prost, dar astea le intrec pe toate... drept urmare, nu vor trece de nicio comisie juriodica aceste propuneri

Cea mai mare prostie pe care ai scris`o pe forumul asta! Am stat in Germania vreo 4 luni (aug-dec 2012) si situatia e exact invers! mancare MULT mai proasta ca la noi, mancarea "eco" MULT mai scumpa ca la noi, vrei un ex: cartofi "bio" - 2 euro kg!

Poate avem standarde diferite sau tu nu intelegi ce inseamna mancare calitativa.

Daca tu ai impresia ca mancarea ieftina de la noi e buna, n-are rost sa mai discutam.

De exemplu, la capitolul mezeluri si branza, singurele chestii intr-adevar ok pe care le poti cumpara la noi sunt cele de Sibiu pe care le poti gasi in cadrul unor magazine la niste preturi mult superioare celor normale.

Daca iei mezeluri din orice supermarket sau hypermarket, de fapt cumperi o otrava sub forma de mancare.

Toata carnea e injectata, foarte greu gasesti ceva decent.

La noi s-au smecherit si aia care vand pe marginea drumului, in fata curtii.

Se dau producatori, dar daca te uiti mai bine nu au nimic cultivat si nici spatiu nu ar avea.

Am mancat in Germania la restaurant mancare buna si ieftina, servicii ireprosabile.

La noi unde poti manca bun si relativ ieftin?

Cat despre treaba cu inmatricularile, eu sunt sigur ca se fac si foarte multe dezinformari prin mass-media.

Tot timpul se incearca panicarea populatiei, de vrei 2 ani tot se spune la TV ca nu se va mai putea circula cu masini pe BG. Praf in ochi!

Edited by Ciupanezu

(42) DispoziĂžiile alin.(4) nu se aplicĂŁ:

a) autovehiculelor Âşi remorcilor conduse de persoanele menĂžionate ĂŽn certificatul de ĂŽnmatriculare;

b ) autovehiculelor Âşi remorcilor cu care se efectueazĂŁ, ĂŽn condiĂžiile legii, transport rutier public de mĂŁrfuri sau persoane ori, dupĂŁ caz, transport ĂŽn regim de ĂŽnchiriere sau serviciu de ĂŽnchiriere;

Deci daca mai dai 50 euro in BG la inmatriculare iti trec ei numele tau ca si utilizator in certificatul de inmatriculare. Asta mi-a zis si mie cineva din BG unde urmeaza ca in luna martie sa inmatriculez o masina. Mereu vor exista diverse metode pentru a ocoli cate o lege data de prea' iubitii nostri parlamentari care muncesc pe rupte in timpul somnului la sedinte. Nu va mai faceti griji si probleme solutii sunt pentru orice.

Alineatul (4) al articolului 82 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„(4) Autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state deţinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul ori reşedinţa în România, pot fi conduse pe drumurile publice pentru o perioadă de maximum 30 de zile de la data dobândirii titlului sau de la data înscrierii în evidenţa autovehiculelor şi remorcilor înmatriculate în alte state

.

e IMPOSIBIL.

adica daca esti cetatean roman cu domiciliul in Germania, dar ai resedinta in Bucuresti, si iti inmatriculezi o masina in Germania (la locul de domiciliu), NU ai voie sa circuli cu ea decat 30 de zile ?

ridicol si absurd si neconstitutional... pica !

Ar mai fi cateva dezavantaje majore referitor la masinile cu nr de BG :

- depreciere rapida si consistenta

- revanzare foarte dificila

- taxe destul de mari in cazul autoturismelor cu putere de peste 100 kw

- ITP care se face anual

- taxe de minim 200 euro pe an + drumul pana in Bulgaria (deci un total de 300 euro/an)

Ar mai fi cateva dezavantaje majore referitor la masinile cu nr de BG :

- depreciere rapida si consistenta

- revanzare foarte dificila

- taxe destul de mari in cazul autoturismelor cu putere de peste 100 kw

- ITP care se face anual

- taxe de minim 200 euro pe an + drumul pana in Bulgaria (deci un total de 300 euro/an)

1. de unde pana unde depreciere? Asta e o aberatie maxima.

2. In bulgaria nu exista piata auto? Nu crezi ca mi-as putea vinde masina acolo?

3. doar rca-ul la masini cu motor mare e mai scump in romania fata de toate taxele anuale.

4. vezi 3

5. vezi 3

Poate avem standarde diferite sau tu nu intelegi ce inseamna mancare calitativa.

Daca tu ai impresia ca mancarea ieftina de la noi e buna, n-are rost sa mai discutam.

De exemplu, la capitolul mezeluri si branza, singurele chestii intr-adevar ok pe care le poti cumpara la noi sunt cele de Sibiu pe care le poti gasi in cadrul unor magazine la niste preturi mult superioare celor normale.

Daca iei mezeluri din orice supermarket sau hypermarket, de fapt cumperi o otrava sub forma de mancare.

Toata carnea e injectata, foarte greu gasesti ceva decent.

Am lucrat in germania intr`un abator. Absolut TOT injecteaza aia, recuperam sangele de la transare, apoi il injectau iar in carne, dupa care injectau un fel de saramura de apa, sare si alte chestii. Nu imi spune de mancarea din germania. Tu vorbesti de mancare ok si spui de MEZELURI?! e clar, stii f bine ce inseamna mancarea sanatoasa, NOT! Eu mananc destul de sanatos, si merg la sala 5/7 zile.

Referitor la masinile de la bulgari, singura chestie pe care nu v`o doresc, e sa va loveasca cineva cu nre de bulgaria, atunci sa vedeti SPECTACOL! Sunt patit, si foarte norocos in acelasi timp, pentru ca intr`un final mi`am recuperat banii (8500 ron), doar eu stiu cati nervi, cate telefoane, cate drumuri si sesizari am facut pentru asta, si totul numai din cauza bulgarilor, omologul asiguratorului bulgar de la noi a fost uniqa - numai de bine despre ei - am fost si la director care a vorbit cu ei de fata cu mine, numa-numa sa vina confirmarea cartii vietii .... Principiul meu e simplu: daca nu ma afecteaza pe mine, poti sa sari in cap de pe pod, dar daca ma afecteaza sau exista cu preponderenta acest pericol ... atunci e alta poveste.