Jump to content

Combaterea inmatricularii in BG - intre mit si manipulare

kosfunny

Recommended Posts

E bine oricum. Dar cred ca e mai ok pe firma, sa ai ca o delegatie adica un raport cu firma respectiva. Astfel, chiar nu au ce sa faca. Esti in delegatie pe teritoriul Romanicei (asa iti place sa zici :) ? )

Si crezi ca s-ar intampla ceva daca ar fi pe numele meu?

Ma gandesc, ce s-ar intampla daca firma respectiva ar da faliment sau pur si simplu s-ar inchide intr-o buna zi??? nu am si eu probleme dup-aia?

Sau altceva: daca firma respectiva ar avea datorii si-ar intra fiscul bulgar peste ea, n-o sa am si eu probleme masina fiind trecuta pe firma cu pricina?

Edited by Catalin BMW

Mai este si varianta inmatricularii in tarile baltice Estonia/Lituania/Letonia , sunt anunturi de astfel de intermedieri.

Noxe sub 100g nu gasesti la multe masini !!!!Sunt doar cateva ....

Pe BG va ramane valabila doar inmatricularea pe firma mixta RO/BG , tu sa fii utilizator/asociat/angajat, etc

Cu noua taxa cred ca se vrea stimularea vanzarilor de Dacia si/sau masini putin poluante.

Adevarul ca la un 7000 euro ai masina noua Euro5 , tragi de ea 4-5 ani si o dai cu 2000-3000 euro ...mai pui vreo 4000 si cumperi alta ..Euro 7 (atunci). Taxa de inmatriculare 0 ,

masina noua, ,,cam asta se vrea, dresarea romanilor...si multora le convine :hyper:

Mici robotei cuminti si ascultatori :w00t:

Mai este si varianta inmatricularii in tarile baltice Estonia/Lituania/Letonia , sunt anunturi de astfel de intermedieri.

Noxe sub 100g nu gasesti la multe masini !!!!Sunt doar cateva ....

Pe BG va ramane valabila doar inmatricularea pe firma mixta RO/BG , tu sa fii utilizator/asociat/angajat, etc

Cu noua taxa cred ca se vrea stimularea vanzarilor de Dacia si/sau masini putin poluante.

Adevarul ca la un 7000 euro ai masina noua Euro5 , tragi de ea 4-5 ani si o dai cu 2000-3000 euro ...mai pui vreo 4000 si cumperi alta ..Euro 7 (atunci). Taxa de inmatriculare 0 ,

masina noua, ,,cam asta se vrea, dresarea romanilor...si multora le convine :hyper:

Mici robotei cuminti si ascultatori :w00t:

Te-ai dat pe brazda pana la urma,:goodjob: ai ajuns la concluzia majoritatii!!!:console:

firma.

Firma firma, dar in cazul celor spuse mai sus, ce s-ar intampla?

ce ti se intampla cand conduci o masina de firma, inscrisa pe romania?

Absolut nimic, dar cand firma a facut magarii si-a gasit-o cu eventuale datorii si altele, fiscul pune sechestru pe absolut tot ce este pe numele firmei, in speta si pe masina mea. Am dreptate? deci eu daca imi inscriu masina pe bg, cam de chestii de genul asta as vrea sa fiu acoperit, ca na...n-ai de unde sa stii cat de serioasa e firma respectiva sau bulgarul ce-o detine.

Si deaia intrebam de faza cu inscrisul pe numele propriu, ma gandesc ca in cazul asta ai fi mult mai acoperit, practic nu ti s-ar intampla nimic, exact ca acum cand eu am masina pe it si ma duc linistit in romanica si n-are nimeni ce sa-mi faca, ca le dau cu rezidenta-n ochi, la fel si cu actul de proprietate.

nu ai nici o treaba, firma se poate duce invartindu-se unde vrea ea, desi astia la care m-am dus eu activeaza de ceva ani, proprietarul e invitat in mod regulat pe la tv cand se discuta problema asta,

Ai brief-ul mare, mic (adica actele necesare pentru inmtriculare /transfer de proprietate in orice tara din EU) + contract de vanzare cumparare intre tine si firma semnat si stampilat, dar nedatat.

adica la orice ora pui o data pe el si gata, esti iar proprietar..

daca ai numele in talon atunci poti avea probleme cu legislatia asta noua..

masina nu se poate instraina fara brief-ul ala mare, care e la tine.

Edited by DOMI
  • Like 1

pai asa si pe bulgaria, trebuie sa ai rezidenta ca numele tau sa fie in acte. Altfel nu.

Pai stai putin, cand inmtriculezi masian pe alta tara, nu te interesezi si tii aproape de omul respectiv? Chiar daca dai mai multi bani? Cam asa as proceda eu...

Obligat ca trebuie sa ai rezidenta, insa vorba lui DOMI, cred ca in cazuri exceptionale (riscurile pe care le-am prezentat mai sus) pui data pe CV si nu mai ai niciun fel de problema...

Plm, daca as sti ca se face relativ usor rezidenta pe bg, m-as baga si eu sa-mi fac una. Trebuie sa ma interesez in cazul asta...

Edit: ce inseamna brief mare/mic?:blush:

Edited by Catalin BMW

Vreau sa scap de un Peugeot 406 din 2000 inmatriculat in Romania de nou. Deci 240.000 km a papat motorina accizata de statul roman, 12 ani a generat taxe si impozite statului roman, a inghitit de doua ori mai multe piese datorita drumurilor din Romania si pana in decembrie valora cu indulgenta 2000 de euro pe piata sh. Acum cine o cumpara trebuie sa mai plateasca vreo 2200 euro timbrul fosforescent al stralucitului guvern salvator al economiei romanesti ! O mai cumpara cineva sau trebui sa ii mai dau eu cateva sute de euro doritorului ? Presupunand prin reducere la marele absurd ca as vrea sa vand aceasta masina caruia nu prea am ce-i reprosa si sa mai pun niste bani ca sa cumpar un super Logan , produs simbol al economiei romanesti, nou si mai putin poluant cum ar trebui sa procedez ?

Dezbatere publica va rog domnilor guvernanti !

Vreau sa scap de un Peugeot 406 din 2000 inmatriculat in Romania de nou. Deci 240.000 km a papat motorina accizata de statul roman, 12 ani a generat taxe si impozite statului roman, a inghitit de doua ori mai multe piese datorita drumurilor din Romania si pana in decembrie valora cu indulgenta 2000 de euro pe piata sh. Acum cine o cumpara trebuie sa mai plateasca vreo 2200 euro timbrul fosforescent al stralucitului guvern salvator al economiei romanesti ! O mai cumpara cineva sau trebui sa ii mai dau eu cateva sute de euro doritorului ? Presupunand prin reducere la marele absurd ca as vrea sa vand aceasta masina caruia nu prea am ce-i reprosa si sa mai pun niste bani ca sa cumpar un super Logan , produs simbol al economiei romanesti, nou si mai putin poluant cum ar trebui sa procedez ?

Dezbatere publica va rog domnilor guvernanti !

Daca-mi mai dai vreo 300€, ti-as lua-o eu, dar si-asa sunt in dubii...:hyper: :wacko:

ce importanta are daca portiera costa si 100.k euro ?

daca costa doar 150 de euro dureaza doar 2 luni si la peste 150 de euro 6 luni sau cum ?

Are mare importanta valoarea pagubei, cu cat valoarea e mai mica, vei primi acceptul de plata mai repede, si viceversa: cu cat suma creste, vor cauta nod in papura si motive sa te taraganeze, eventual sa te m*iasca la o valoare mai mica.

Daca-mi mai dai vreo 300€, ti-as lua-o eu, dar si-asa sunt in dubii...:hyper: :wacko:

Nu, nu ca tu esti bandit si vrei sa fentezi cu nerusinare statul roman si o sa o bagi pe Bulgaria ! :)

Daca mi-as permite as face o aroganta cumparand un Logan nou pe care sa il inmatriculez la Varna ca sa petrec si o saptamana de all inlusive la Nisipuri cu ocazia reinoirii anuale a actelor !

nu stiu cum ii zice in romania, am uitat,dar normal ai o carte mare de identitate parca ii zice, care o tii acasa si talonul ala mic de il ai in portofel..

A, deci cartea si talonul, cartea fiind brieful mare iar talonul brieful mic.

Aici ai certificatul de proprietate si actul masinii.

Are mare importanta valoarea pagubei, cu cat valoarea e mai mica, vei primi acceptul de plata mai repede, si viceversa: cu cat suma creste, vor cauta nod in papura si motive sa te taraganeze, eventual sa te m*iasca la o valoare mai mica.

Cand iti cere copilul bani de o prajitura ii dai fara sa te gandesti dar cand iti cere bani sa plece in tabara e normal sa faci o analiza ca sa vezi daca merita ! :)

Edited by kosfunny

cum se face mai exact rezidenta in bulgaria? parca de cand cu UE nu mai e nevoie de rezidenta , posibil sa ma insel

Cred ca te inseli, e nevoie mai mult ca sigur de rezidenta...in italia daca n-ai rezidenta iti poti trece pe numele tau o masina? nici in germania nu cred ca se poate daca n-ai rezidenta.

Chiar, nu are nimeni de aici rezidenta in bg? baietii de prin sudul tarii nimic nimic?

Edited by Catalin BMW

As mai avea o intrebare: aceeasi chestie n-o pot face si cu o firma din republica moldova? ma gandesc ca, chiar daca nu este in ue, colaborarea cu o firma deacolo n-ar afecta cu nimic...voi ce parere aveti?

habar nu am, tu ai rezidenta in italia?

Eu n-am (nu am vrut sa-mi fac,pt ca apoi ma obligau sa-mi schimb si permisul si nu am vrut), are nevasta-mea si masina e pe numele ei. Prima data cand am venit in italia acum aproape 4 ani, nu avea niciunul dintre noi rezidenta, si cand am cumparat e36-le l-am trecut pe numele unui prieten roman, care a stat timp de un an de zile pe numele lui, apoi nevasta-mea a reusit sa-si faca rezidenta si masina a transcris-o pe numele ei. Apoi am vandut-o si am luat-o pe actuala care la fel, e pe numele ei.