Jump to content

Combaterea inmatricularii in BG - intre mit si manipulare

kosfunny

Recommended Posts

Nu e evaziune, pt ca tu platesti impozit, TVA-ul initial pt ca e luat de la o persoana fizica (contractul s-ar face intre ea si firma, apoi firma si respectivul). Nu are rost sa mai discutam pt ca se poate, a zis si WLF.

ce nu e evziune fiscala? o factura din burta ?:))))

Ba frate, daca nu stii nu vb. Pai nu e din burta, pt ca initial se face cumpararea masinii de la o persoana fizica, iar daca nu ai bani pe firma faci o creditare pe persoana fizica. Nu e nimic iesit din comun, nu e evaziune fiscala si nici nu e asa de greu de inteles.
  • Like 1

Pai dupa logica asta ar trebui sa te muti in Germania sau Bulgaria. :download:

:popcorn: cea mai tare duma auzita ever

Chiar se potriveste ce ai scris tu acolo, scos asa din context.

Deci plm, nu-ti permiti taxe de 5000 euro in Ro, `re reaqu in Germania sau Bulgaria unde taxele sunt mai mici si chiar primesti si ceva in schimb, ca ce mai stai aici? Esti ruda cu Ponta? :purple:

Chiar se potriveste ce ai scris tu acolo, scos asa din context.

Deci plm, nu-ti permiti taxe de 5000 euro in Ro, `re reaqu in Germania sau Bulgaria unde taxele sunt mai mici si chiar primesti si ceva in schimb, ca ce mai stai aici? Esti ruda cu Ponta? :purple:

Nu e ruda cu ponta, a avut ghinionul sa-l pocneasca vreo masina de bg in care si-a recuperat greu banii de dauna si de-atunci a prins o ura pe masinile din bg de nedescris, si banuiesc ca si pe restul masinilor de afara, in ciuda faptului ca lumea ii spune ca-i alba, el nu...!!! BATMAN-BATMAN.:super:

• Like 1

Nu e vorba de masinile pe Bg neaparat, dar deja o dam in penibil. Adica dupa mintea unora ar trebui sa stam sa inghitim aici jegurile facute de astia sau sa ne caram in alte tari unde sa ne permitem sa inscriem niste masini normale, la niste taxe normale.

Din moment ce eu am 10 000 euro sa dau pe un e46 sau e39 inseamna ca imi permit sa o intretin corespunzator si sa bag combustibil in ea, dar de ce as da mii de euro la statul roman cand in alta parte e 500 sau mai putin? Ce rahat primesti in schimbul banilor alora aici si ce primesti dincolo?

Dar de fapt ar trebui sa ma mut in alta tara ca nu imi permit sa le var jegosilor astora bani in freza, in loc sa incerc sa schimb ceva aici...

Edited by Laur R.
  • Like 3

initial se face cumpararea masinii de la o persoana fizica, iar daca nu ai bani pe firma faci o creditare pe persoana fizica. Nu e nimic iesit din comun, nu e evaziune fiscala si nici nu e asa de greu de inteles.

asa am facut si eu, cu mentiunea ca masina a fost luata de la autohaus din germania.

ca sa nu am probleme cu asociatul, am creditat firma cu suma N si apoi m-am dus si am luat masina, am platit taxa de inmatriculare, etc, toate acestea pe firma.

dupa perioada legala de amortizare, mi-am vandut masina de pe firma mie, pe persoana fizica, platind eu personal TVA-ul. Si, ca sa sustin ce zice WLF, vanzarea din firma pe persoana fizica a trebuit facuta cu factura, nu cu contract VC, factura pe care a trebuit sa apara seria de caroserie.

cu factura in buzunar m-am dus si mi-am inmatriculat masina pe persoana fizica.

Asa cum te-a ars si la euro4, sumplu! Te gandeai tu in 2006 ca o sa platesti mii de € pe un E4? Te gandeai in 2007 cand a introdus tariceanu taxa ca o s-o schimbe de n ori si s-o tripleze si iar tripleze? Unde vezi tu aberatii, chiar e dificil sa gandesti?

De acord colegu' insa din 2006 au trecut 7 ani si intre timp cel care atunci a avut posibilitatea sa-si cumpere masina Euro 4 ar fi normal ca acum sa aiba puterea financiara sa-si ia un Euro 5. Asta-i logica :flowers:

Lol, sa stii tu ca romanii care si-au luat Logan dupa ce au renuntat la vechea Dacie au bani sa isi schimbe la 7 ani masina..

avand in vedere ca RCA e ieftin, impozit mic, consum mic, masini fiabile, ar fi trebuit ca in aia 7 ani sa stranga bani macar de un e39.

Decât sĂŁ despicați firul ĂŽn 4 cu facturi, firme fantomĂŁ sau alte soluții paleative, mai bine hai sĂŁ vedem ce-i de fĂŁcut sĂŁ prindem și noi din urmĂŁ mĂŁcar pe bulgari cĂŁ de restul lumii, ce sĂŁ mai zic... :pardon:

De acord colegu' insa din 2006 au trecut 7 ani si intre timp cel care atunci a avut posibilitatea sa-si cumpere masina Euro 4 ar fi normal ca acum sa aiba puterea financiara sa-si ia un Euro 5. Asta-i logica :flowers:

Da da....deaia se plang romanii ca nu mai pot sa-si vanda loganurile luate de noi-noute, ca au bani sa-si ia altele noi, deaia au facut credite peste credite ca sa-si ia un marat de logan, c-au avut bani de altele noi, deaia majoritatea raman cu ce au, ca doar au bani de altele noi...io am impresia ca te crezi prin germania franta,etc...:turned:

frectie la picior de lemn :D asa au zis si cu masinile de franta ca le termina si inca mai circula masini de franta, inca nu le-au terminat.

si inca ceva, pentru mine nu e deloc stresant, aici in it nu ma oprit de doi ani nimeni inafara de vama, pe cand daca as fi fost cu numere de romania m-ar fi oprit de multe ori

frectie la picior de lemn :D asa au zis si cu masinile de franta ca le termina si inca mai circula masini de franta, inca nu le-au terminat.

si inca ceva, pentru mine nu e deloc stresant, aici in it nu ma oprit de doi ani nimeni inafara de vama, pe cand daca as fi fost cu numere de romania m-ar fi oprit de multe ori

Da' ai nr de bg pe masina?

Costa in jur de 60 euro.

Iar la noi costa in jur de cateva mii de€ si poate depasi chiar si 10000€ in unele cazuri. Dar defapt se compara nemtii cu noi,ce naiba? nis untem miezul pamantului. Mai grav este ca unii sunt deacord cu asa ceva....:cry:

nu a zis nimeni ca e de acord, dar nu poti scoate o chestie din context si sa spui ca viata e mai ieftina in germania ca nu e.

da avem si noi o taxa mare de prima inmatriculare , in rest platim mizilicuri pentru orice

plus ca sunt o gramada de masini in tara pentru care nu trebuie sa platesti timbru. ca timbrul e tampit gandit e o alta chestie

Nu a fost scoasa din context, asa a zis colegul Dan316 probabil de dragul flame-ului, dar sa nu uitam ca economia germana se sprijina mult pe industria auto, deci era si culmea sa puna o taxa de prima inmatriculare, oricat de mica.

Una peste alta, eu zic ca taxa va ramane, atata timp cat nu se va putea ataca in instanta si UE o permite.

asta nu vrea sa inteleaga nimeni, toata lumea vrea ca romania sa fie o alta germanie, plina de autostrazi cu taxe auto 0, dar cu legi romanesti, itp pe naspa, asigurare foarte mica, , masina daca se poate pe bulgaria

toate nu le poti avea niciunde

apropo de mentalitate romaneasca, tocmai a venit un prieten la mine si a parcat masina intr-o zona in care stationearea era permisa parca pana la ora 4.

asta a parcat ca taranu la 4.10 ca doar e tot 4. bineinteles a venit politia si l-a amendat.

asta nu pricepea nicicum, cum de a fost amendat el pentru 10 minute, ca 4, 4.10 e tot aia. ii explic la om ca degeaba e 4.10, 4.01 sau 12 , ai gresit te-au ars. asta nu vroia sa inteleaga nicicum, tot o tinea pe a lui cu 10 minute... :goodjob:

• Like 1