Jump to content

Combaterea inmatricularii in BG - intre mit si manipulare

kosfunny

Recommended Posts

Am patit si eu asa. Era parcarea interzisa 2 ore intre X si Y, nu mai retin, bai nene si ploua de rupea afara. Am zis imi bag picioarele, nu ma duc sa mut masina pe ploaia asta, ca nu vine nici pwla sa ma amendeze.

Amenda pe parbriz avea ora Y.01, ce plm sa mai zic, macar n-am platit-o ca am venit acasa. :)

Dar unul care isi plateste toate taxele, impozitele, rovinietele si alte balarii si e cetatean model cu ce a gresit? Daca eu platesc rovinieta ca un cetatean model ce sunt :wacko: de ce sunt nevoit sa merg numai prin gropi de la Fundulea la Bucuresti in fiecare saptamana?

Cei care se inflameazĂŁ cĂŁ vrem țarĂŁ „ca afarĂŁ” cu mentalitĂŁți românești, uitĂŁ o deosebire esențialĂŁ:

afarã legile sunt pentru toatã lumea, la noi doar pentru fraierii de rând!

Toți cei care pun taxe nesimțite pentru buzunarul unui cetĂŁțean normal, ori nu sunt afectați de respectivele taxe, ori le eludeazĂŁ, ori au un câștig de pe urma lor.

UitĂŁ cĂŁ suntem campioni la numĂŁrul de taxe, cĂŁ muncești dar ca sĂŁ-ți plĂŁtești facturile și sĂŁ supraviețuiești și cĂŁ, bomboana de pe colivĂŁ, taxele respective se „volatilizeazĂŁ” ĂŽn buzunarele bĂŁieților deștepți...

• Like 1

Taxele nu te omoara, dar sunt mici si multe de te calca pe nervi. Noi aici avem la Valcea o "taxa pentru cultura si sport" pentru SRL-uri, de vreo 350 lei pe an. De fiecare data cand ma duc sa radiez sau sa inmatriculez o masina, imi aduce aminte ca pe langa toate celelalte taxe care le mai platesc, mai am si taxa aia, deci le mai scot niste bani din buzunar. Ma irita la maxim.

ia spune-mi mie ovidiucro ce taxe te omoara pe tine in romania inafara de taxa asta de timbru?

te asigur ca si afara aia care lucreaza pe salariul minim pe economie traiesc doar ca sa plateasca facturi si atat

Nu ți le înșir pe toate că nici nu le știu pe toate, eu doar le plătesc. :rolleyes:

Dacă vrei, luni pot s-o pun pe contabilă să ți le scrie cu de-amănuntul...

Ideea este că eu am produs anul trecut cam un miliard și am dat taxe peste 800 mil.

La stat. Ce mi-a dat el, prefer să nu spun aici...

Dacă citești tot ce scriu eu, ai să vezi că în afară de taxe mă deranjează, la fel de mult, și ce se întâmplă cu ele...

Cât privește cum se trăiește afară, am rude în Germania și Olanda și unul din fiii mei lucrează de ani buni în Franța.

Știu cum se trăiește afară, știu cum sunt tratați contribuabilii afară, știu cum se comportă funcționarii publici, nu-mi ține prelegeri de-astea...

Edited by ovidiucro
  • Like 1

ai dat taxe pe dracu 80%. ca ai avut tu cheltuieli de 800 mil dintr-un miliard e foarte posibil, dar ca ai dat taxe de 80% nu cred

oricum interesant e ca te plangi ca taxele sunt mari si multe dar nu sti exact ce si cum, dar bine ca te plangi

• Like 1

ai dat taxe pe dracu 80%. ca ai avut tu cheltuieli de 800 mil dintr-un miliard e foarte posibil, dar ca ai dat taxe de 80% nu cred

oricum interesant e ca te plangi ca taxele sunt mari si multe dar nu sti exact ce si cum, dar bine ca te plangi

Sunt economiști, nu contabili, reține! sunt economiști, repet, care nu cunosc toate taxele... din frumoasa noastrĂŁ țarĂŁ!

Oricum, treaba mea nu-i sĂŁ le cunosc, de-aia plĂŁtesc un contabil, ci sĂŁ fac afacerea sĂŁ supraviețuiascĂŁ ĂŽn condițiile ĂŽn care, prin specificul activitĂŁții, lucrez numai cu facturi, nu cumpĂŁr din piațĂŁ pentru revânzare, nici din Obor. Materialele mele vin din import și fiecare este ĂŽnseriat.

DacĂŁ mĂŁ crezi sau nu, mi-este egal! Nu mĂŁ afecteazĂŁ ĂŽn nici un fel. Eu am spus ce am spus și totul este adevĂŁrat.

Greșeala este a mea cĂŁ m-am lĂŁsat prins ĂŽn divagațiile off topic.

Lol, ce afacere sa supravietuiasca in conditiile in care tu zici ca ai 80% taxe? La ce te mai agiti daca e cum zici?

Pentru ca, de fapt, nu e chiar asa :)

Adica dupa mintea unora ar trebui sa stam sa inghitim aici jegurile facute de astia sau sa ne caram in alte tari unde sa ne permitem sa inscriem niste masini normale, la niste taxe normale.

Masini normale zici ma? motor de 3 litri e "normal" intr`o tare unde se moare de foame la propriu? :no:

Masini normale zici ma? motor de 3 litri e "normal" intr`o tare unde se moare de foame la propriu? :no:

Relax....romanii o sa isi dea si ultimul ban de intretinere pe un o masina cat mai puternica si neaparat cu climatronic,piele si jante de 17, si o sa se bucure la orice second hand in timp ce aia din vest o sa stea sa se bucure ca si-au gasit fraieri sa le ia vechiturile si o sa se minuneze ce popoare second hand exista sa le ia toate vechiturile, de la masini de spalat si electrocasnice pana la masinile vechi.

Nu neg ca taxa e aberanta din anumite puncte de vedere, ca nu are neaparat ratiuni ecologice si ca traseul banilor este unul dubios, ca sa nu mai zicem de faptul ca e bataie de joc ca se schimba cum vrea p... lor, fara o continuitate si predictibilitate, dar eu nu vad romanii asa indignati ca in parlament e plin de securisti, turnatori, inculti, ca prim-ministrul e copy-paste, etc.......

Plus ca acolo te ard la asigurarea obligatorie.

Stai linistit ca vine si la noi urgent . Am facut ieri prelungire la polita RCA 1900ron/an Asirom . 320d , B/M 3 sau 4 ,carnet dobandit de vreo 10 anisori . asa ca tineti-va bine . Mai ieftin era doar Carpatica pe la vreo 1400 si ceva/an . Soc pentru ca ultima data am dat vreo 950/an si brokerul ma anuntase de atunci ca vin majorari considerabile .

Acum serios . Nu sunt pentru Bulgaria , dar inteleg , ca cel putin la RCA , preturile astea urmeaza sa se mai dubleze odata inainte de terminarea anului, deci suntem aliniati cu ce tara EU vreti voi . Acum sa vedem la 2000 ron/luna cine dreq mai plateste 3500-4000 ron/an RCA la motor de 2000.

Texani ne facem toti .frantics.gif

• Like 1

Ai lovit pe cineva recent sau cum de te costa atat? Pe mine la 25 de ani, in Bucuresti (bucurestiul e mai scump ca alte orase), motor de 1.9, bmw m-a costat 610 ron 6 luni la carpatica. Si eram la B0 adica la prima asigurare si avand in vedere varsta, orasul si motorul la mine e aproape de maxim cat poate costa.

La tine ai B4 sau M4?

Edited by CosminE46

bonus 4 ...4 ani fara daune(zic ei ... eu nu mi-aduc aminte cand am parcat ultima oara intr-un coleg de trafic) , Bucuresti .plm . am cautat peste tot si aici ies: +/- 30-40 ron . oricum nu mi-e rusine nici cu1200/an la CARPATICA ... macar ma bazez pe asirom ca n-am probleme cu ei in caz de ceva . Cand ai facut asigurarea ?Ma rog, oricum e irelevant. De cand am luat masina , de un an jumate , RCA aproape s-a triplat . Salariul la fel sau chiar usor in jos ...

Cum sa nu-i iubesti pe mititei ?

in "germanica", peste o treime din PIB vine din industria auto.

gresit. 20% si asta din productia industriala nu din pib:

http://www.gtai.de/GTAI/Content/EN/Invest/_SharedDocs/Downloads/GTAI/Industry-overviews/industry-overview-automotive-industry.pdf

The automotive industry is the

largest industry sector in Germany.

In 2011, the auto sector

recorded turnover of EUR 351

billion – around 20 percent of

total German industry revenue.

toata industria reprezinta numai 28.1% din pib:

composition by sector

agriculture: 0.8%

industry: 28.1%

services: 71% (2011 estimate)

(Data released on February 2012)

serviciile sunt grosul cu 71%

http://www.gfmag.com/gdp-data-country-reports/268-germany-gdp-country-report.html#axzz2MLmmyEvZ

ramane deci 20% din 28% adica 5% din pib.

frate pe forumul asta citesc numai prostii.

Edited by fbdcnt

asta nu vrea sa inteleaga nimeni, toata lumea vrea ca romania sa fie o alta germanie, plina de autostrazi cu taxe auto 0, dar cu legi romanesti, itp pe naspa, asigurare foarte mica, , masina daca se poate pe bulgaria

toate nu le poti avea niciunde

ma viper, tu ai lipsit la ora de "cum se asfalteaza cu 15 mil E/km" "autostrada Romania' si alte parodii?! regii plii si alte corporatii banii cui crezi ca i-au papat?

chiar e asa de greu de inteles ca PLATESTI TAXELE ASTEA (AUTO + ALTELE)DEGEABA?!!!!

Edited by max83

toata lumea are dreptate.

taxele pe unele lucruri sunt mici, de aceea multi acced la ele apoi urla ca nu si le pot permite.

cel mai direct exemplu sunt casele, ceausescu ne-a improprietarit, toti sunt proprietari inclusiv cei foarte saraci, ce reprezinta o majoritate. procentul de proprietari din romania e mai mare ca oriunde. de aceea este imposibil sa maresti taxele pe case, ii omori pe aia. incearca si ei cate ceva pe unde pot, la masini de exemplu.

pe de alta parte, si eu sunt revoltat, taxele alea mari/ mici nu conteaza le platim degeaba. de ce le dam bani? scoli p--la, nu se mai invata nimic si pe la facultati si alea de stat au locuri 80% cu plata. gradinita la copil p--la, nu sunt locuri. vrei spital, tot aia, sa nu ma repet, mori cu zile. strazi, idem. aia, aia, idem, idem.

nu traim intr-o tara normala si populatia e excesiv si enervant de dobitoaca sa suporte asa ceva.

Ba viper eu nu te mai inteleg, zici ca nu e asa rau in Romania, dar locuiesti pe termen nedeterminat in UK.

Iti dai cu parerea in stanga-n drepta, desi nu cunosti deloc legislatia romaneasca fata, de exemplu, de ovodiucro.

Apoi scrii ca cei cu venitul minim, adica 500 ron/luna net, nu platesc nimic la stat sub forma de taxe, dar au si cate un X5 ca sa fie discursul complet.

Ca vrem autostrazi, pai le vrem de 23 de ani si cu ce ne-am ales, cu paduri defrisate, cu fabrici inchise si cu petrolul vandut cu tot cu zacaminte.

Eu unul nu te inteleg, poate te inteleg altii.

Un lucru va mai zic, de cand a venit criza, s-a inasprit si legislatia in Ro, de exemplu acum pe 15 s-a dat o lege prin care politia are dreptul sa confiste masini aflate sub executare, in trafic. Si multe alte legi date pentru a ''colecta''. Deci mare atentie.

Apropo viper stii cate taxe se aduna in Ro? 114. Stii cate in alte tari? Pana-n 10, de exemplu Suedia doar doua (2).

• Like 1

Stai linistit ca vine si la noi urgent . Am facut ieri prelungire la polita RCA 1900ron/an Asirom . 320d , B/M 3 sau 4 ,carnet dobandit de vreo 10 anisori . asa ca tineti-va bine . Mai ieftin era doar Carpatica pe la vreo 1400 si ceva/an . Soc pentru ca ultima data am dat vreo 950/an si brokerul ma anuntase de atunci ca vin majorari considerabile .

Acum serios . Nu sunt pentru Bulgaria , dar inteleg , ca cel putin la RCA , preturile astea urmeaza sa se mai dubleze odata inainte de terminarea anului, deci suntem aliniati cu ce tara EU vreti voi . Acum sa vedem la 2000 ron/luna cine dreq mai plateste 3500-4000 ron/an RCA la motor de 2000.

Texani ne facem toti .frantics.gif

Eu am facut RCA saptamana trecuta la o masina cu motor de 1,6 , benzinar, veche , a costat la Carpatica 225 lei/6 luni .Am platit atat pt ca am domiciliul in Bucuresti, unul din mediu rural a platit pt acelasi tip de asigurare 300 lei pe 1 an !!

Probabil ca ai avut evenimente rutiere (multe) sau au "gresit" polita.

Nu are cum sa coste atat un RCA daca ai fost cuminte .... :pirate: :pirate: