Jump to content

Combaterea inmatricularii in BG - intre mit si manipulare

kosfunny

Recommended Posts

nu e vorba de asta, eu nu am spus nici o secunda ca e normal ceea se intampla, pentru ca nu e

dar trebuie sa vezi si partea plina a paharului. la noi te arde timbrul/impozitul, la altii te arde asigurarea

ce-ai alege? sa ne arda asigurarea pe toti, sau sa ii arda timbrul/impozitul pe cativa(care nu sunt nici pe departe majoritari)

o lume perfecta in care toata lumea e multumita nu exista

Nu prea e chiar asa.

De ce trebuie sa vedem tot timpul partea plina a paharului? De ce trebuie intotdeuna sa inghitim in sec, sa ne gandim ca ar putea fi si mai rau? Asta nu e o mentalitate de om puternic ci de om slab.

Nu as prefera nici sa ne arda asigurarile si nici sa plateasca toata lumea impozite foarte mari, ci sa fie impozitele corecte si in limita bunului simt.

Adica nici sa nu platesti sub 200 lei pe an impozit, dar nici sa platesti cat nu face.

Nu sunt fanul legilor in care saracii sunt favorizati, iar cei considerati bogati sunt faultati.

Sigur ca legile astea prind cel mai bine pentru ca cei mai multi nu stau deloc bine cu banii in Romania, iar cei care au bani au in general la dispozitie tot felul de manete de care intotdeauna se folosesc.

Practic doar cei din clasa medie sunt atinsi, cei foarte bogati oricum au portitele lor.

De exemplu, il stiu pe unul care a fost smecher in Ministerul Transporturilor pe vremea cand Basescu era ministru.

Are vreo 3 camioane d-alea imense Tatra pe care le-a luat pe nimic. Crezi ca ala plateste vreun impozit pentru ele?

Alea au motoare de 12 litri. Iti dai seama cat ar plati la ele?

Edited by Ciupanezu

Ăn situația asta ĂŽmi trebuie doar procuruĂŁ directĂŁ cu bulgarul ( proprietarul din carte ) ?! Corect ?! DacĂŁ am luat mașina de la un român care are procurĂŁ directĂŁ cu bulgarul și eu fac procurĂŁ ĂŽntre mine și român pe baza procurii lui cu bulgarul oare este valabil ?!

Nu ai cum sa faci procura la procura... :flowers: nu se face asa ceva :pirate:

ciupanezu, oriunde in lumea asta cei bogati sunt impozitati mai mult decat cei saraci

luxul se plateste oriunde

corectitudinea trebuie sa inceapa de undeva si acel undeva suntem noi oamenii de rand.daca noi toti am fi corecti si ei ar fi corecti pentru ca nu ar avea incotro

dar clasa politica este exact cum este poporul

noi nu vrem sa dam ca nu primim nimic inapoi, aia nu vor sa dea nimic ca noi nu dam nimic si asa ne invartim intr-un cerc vicios

Nu prea e chiar asa.

De ce trebuie sa vedem tot timpul partea plina a paharului? De ce trebuie intotdeuna sa inghitim in sec, sa ne gandim ca ar putea fi si mai rau? Asta nu e o mentalitate de om puternic ci de om slab.

Nu as prefera nici sa ne arda asigurarile si nici sa plateasca toata lumea impozite foarte mari, ci sa fie impozitele corecte si in limita bunului simt.

Adica nici sa nu platesti sub 200 lei pe an impozit, dar nici sa platesti cat nu face.

Nu sunt fanul legilor in care saracii sunt favorizati, iar cei considerati bogati sunt faultati.

Sigur ca legile astea prind cel mai bine pentru ca cei mai multi nu stau deloc bine cu banii in Romania, iar cei care au bani au in general la dispozitie tot felul de manete de care intotdeauna se folosesc.

Practic doar cei din clasa medie sunt atinsi, cei foarte bogati oricum au portitele lor.

De exemplu, il stiu pe unul care a fost smecher in Ministerul Transporturilor pe vremea cand Basescu era ministru.

Are vreo 3 camioane d-alea imense Tatra pe care le-a luat pe nimic. Crezi ca ala plateste vreun impozit pentru ele?

Pai la aia foarte bogati e simplu, au bani si-i doare-n pwla. E vax pt ei o taxa de 6-7000€, dar faza e ca si printre cei bogati se mai gaseste unul zgarcit sau care pur si simplu nu vrea sa dea bani la stat.

ciupanezu, oriunde in lumea asta cei bogati sunt impozitati mai mult decat cei saraci

corectitudinea trebuie sa inceapa de undeva si acel undeva suntem noi oamenii de rand.daca noi toti am fi corecti si ei ar fi corecti pentru ca nu ar avea incotro

noi nu vrem sa dam ca nu primim nimic inapoi, aia nu vor sa dea nimic ca noi nu dam nimic si asa ne invartim intr-un cerc vicios

Eu nu cred in vecii vecilor ca daca poporul roman se va civiliza si va fi corect cu statul, politicienii vor fi si ei onesti la randul lor, din contra, vor abuza si mai mult de corectitudinea romanilor si ne vor arde si mai mult. NU exista politician onest si corect si care sa vrea binele propriului popor.

Corectitudinea trebuie sa inceapa de la ei, avem exemplele de fata... daca ar fi fost corecti ar fi impus niste taxe decente si sunt sigur ca 90% din romani si-ar fi platit taxele cu drag. Nu exista nici macar transparenta la colectarea banilor, unde se duc banii,ce se face cu toti acesti bani? Un program ecologic nu inseamna doar modernizarea parcului auto, mai inseamna si amenajari de spatii verzi, impaduriri, ingrijirea apelor, construirea de statii de epurare moderne, canalizari, stimularea energiei eco (eoliene,panouri solare,deseuri reciclabile, fabrici pt reciclarea acestora,etc). N-au fost in stare sa dea o amarata de lege pt a stopa defrisarea padurilor, dap-ai sa mai faca tot ce-am scris mai sus??? Asta inseamna un program bine dezvoltat al ministerului mediului, dar nu la noi, la noi programul inseamna doar colectarea de bani, si innoirea parcului auto,atat. O tara nu traieste doar din masini noi.

Edited by Catalin BMW
  • Like 1

Mi-a placut acest articol citit pe undeva si am dat un copy/paste. Cat de drept graieste

zau daca pricep de ce ne raportam tot timpul la impozitele din vest si salariile de acolo... E ok sa vedem cat e impozitul acolo si cum se aplica ca sa nu ne mai chinuim noi sa inventam apa calda. Dar salariul? Pai ce Romania e Germania? Boc vi se pare ca face ce face Merkel? Sau ca are habar ce face in general.... Sau voi aici vi se pare ca produceti cat produce un neamt? La anul 1200 baietii dintr-un oras, Koln (Cologne) au considerat ca e prea mica pentru ei catedrala pe care o aveau si au pus-o de o catedrala imensa si au construit la ea 270 de ani. In Romania nu vorbeam nici de Gelu Glad si Menumorut pe vremea aia. Ne comparam cu nemtii? Nemtii cumpara in draci Logan...pentru romani Dacia e cutie de conserve si nu-i cool. Ne comparam cu ei? Nemtii au cam marsaluit de doua ori secolul trecut prin toata Europa, noi ne-am caciulit cand la unii cand la altii...iar ne comparam cu ei? Aaaa vrem sa traim ca ei. Pai putem incerca sa adoptam sistemul lor de legi, sa il si aplicam (ca legi avem si noi dar nu le aplicam) si sa speram apoi ca in 100 de ani stranepotii nostri or sa ajunga si ei sa traiasca precum nemtii. Sau putem incerca sa plecam din Romania. Acum daca ai un salariu de 2500 RON si un X6 e treaba ta ca alegi sa te plangi de impozitul din Romania. Zau ca nu ma intereseaza. Fie poti sa ti-l permiti fie nu. Du-te si munceste sa ai salariu de 2500 euro (desi nici un neamt cu 2500 euro/luna nu o sa-si ia X6 ca neamtu nu-si baga toti banii lui si ai parintilor si creditul pe 25 de ani intr-o masina numai ca sa poata sa se dea mare pe sosea) si sa poti plati impozitul, iar daca tie iti place la 2500 ron/luna atunci trebuie sa-ti placa si Loganul. Americanul zice ca daca esti asa valoros de ce castigi asa putin? Noi toti vrem o tara ca Germania, cu multe drepturi, salarii ca acolo, dar fara obligatii, restul sa ramana ca in Romania. Vi se pare ca neamtul obisnuit ar alege un Basescu presedinte? Ar tolera un Boc prim ministru? Ar accepta sa li se taie salariile cu 25%? Ar accepta sa se puna semnul = intre neamt si tigan? Ar accepta sa numere in parlament 170 de voturi de la 80 prezenti? Ar accepta ca o asistenta sa fie arestata preventiv pentru linistea publica? Si lista poate continua. Vai de noi...voi nu vedeti in ce popor ne-am nascut. S-au sesizat aia din Franta si alte tari din vest ca nu e ok sa expulzezi tiganii, iar ai nostri stau si se uita lung in zare. Stiti in general romanii nostri nu prea au principii si nici nu lupta pentru ele. Din cauza asta o ducem rau. Si unul din principiile valabile in lumea asta e ca daca nu-ti permiti nu-ti cumperi...visezi...actionezi...faci ceva sa-ti poti permite. Lamentarile nu folosesc la nimic.

Are Badea dreptate cand zice ca romanul cand are 5 lei se duce se imprumuta si-si ia masina de 10 lei iar neamtul isi ia masina de 1 leu.

Dar ca neamtul isi schimba masina la cativa ani pentru ca nici el nu poate sa-si permita taxele pe o masina veche si ca vechitura aia ajunge apoi ca masina "tare" in Romania mai zice cineva? Ca in SUA o masina mai veche de 7 ani parca nu ti-o mai asigura nimeni si ca practic fara asigurare nu poti sa circuli mai aminteste careva? Dar ca englezii isi dau masinile vechi aproape gratis pentru ca ii costa pe ei bani sa le duca la casare?

Sa nu se inteleaga ca eu sunt de acord cu cretinatatea de proiect de lege. Eu sunt pentru taxare combinata poluare/valoare. Nu ma intereseaza capacitatea sau CP. Impozitul trebuie sa fie pe valoarea masinii si pe cat polueaza masina. Si sunt pentru eliminarea obligatorie a masinilor mai vechi de 10 ani din circulatie. Nu-ti poti permite o masina mai noua de 10 ani? Mergi pe jos sau cauta-ti alt job. E impozitul prea mare pe masina de 100.000 euro. Poate e cazul sa-ti iei masina de 30.000 euro daca nu iti mai raman bani de impozit. Aia care ati fost in vest stiti cu siguranta ca in nici un oras din vest nu exista atatea masini scumpe ca in Bucuresti. Deci despre ce vorbim?

Edited by cray
  • Like 1

Bun, bun dar daca masina mea a implinit 10 ani ce fac? Ies in pierdere vesnica? Pt ca e clar ca ultimul proprietar si-o ia in mana.

Sau, daca as primi la Remat pe ea exact cat face, 4-5-6000eur, tot respectul.

Oricum idiotelul care a scris asta nu vede realitatea din Romania, ca banii pt masinile alea second oricum se strang cu greu, nu cum zice el, ''imi schimb jobul si imi permit mai mult'' ... probabil tinerii care isi cauta joburi disperati sunt niste fraieri care nu stiu unde sa caute.

la ce plm ii folosesc 3 camioane Tatra ?? e nebun ? :wacko:

Si sunt pentru eliminarea obligatorie a masinilor mai vechi de 10 ani din circulatie. Nu-ti poti permite o masina mai noua de 10 ani? Mergi pe jos sau cauta-ti alt job.

du-te ba cu cretinitatea asta d'aici, tu pe ce plm lume traiesti?! :pinch: :fpc:

ba sa moara franta, daca eram credincios faceam scurta la mana de cate cruci bagam cand procesam toate ineptiile borate de cate unul sau altul.

BAI VOI NU VEDETI MA IN CE HAL ARATA STATUL ROMAN?! GRUP DE CRIMA ORGANIZATA IN PLM!!!!!!! Si noi il finantam. NOI.

Viper, aici gresesti :thumbsup: expresia e foamea-n glanda

Edited by max83
  • Like 1

Or fi ei impozitati, dar in realitate bogatii intotdeauna fac diverse smecherii ca sa plateasca mai putine taxe. Cetatenii prin alte tari si alte artificii financiare.

Sa dau in boala copiiilor daca E39 ala pe care l-am avut era masina de lux. :laugh:

Nu prea inteleg logica ta, fara suparare.

Clasa politica nu prea este cum e poporul.

Poate ca ei sunt din punct de vedere financiar ceea ce poporul aspira, nicidecum ceea ce poporul reprezinta.

In politica nu ajung oamenii normali.

Cum naiba sa nu dea aia nimic cand la buget se strang sume imense?

la ce plm ii folosesc 3 camioane Tatra ?? e nebun ? :wacko:

Cara cu ele lemne, merge la vanatoare, trece peste copaci.

Da, e dement.

Foarte tare postul asta.

Rar vezi o combinatie mai proasta de ineptii, prostie si rautate.

Am extras ce e mai idiot:

Ca in SUA o masina mai veche de 7 ani parca nu ti-o mai asigura nimeni si ca practic fara asigurare nu poti sa circuli mai aminteste careva?

De unde naiba o stii el asta? E o aberatie sinistra. In America poti circula si cu masini de 100 de ani vechime daca ai chef.

Dar ca englezii isi dau masinile vechi aproape gratis pentru ca ii costa pe ei bani sa le duca la casare?

Sa se uite pe mobile sa vada ce "gratis" sunt masinile englezilor. :wacko:

Si sunt pentru eliminarea obligatorie a masinilor mai vechi de 10 ani din circulatie. Nu-ti poti permite o masina mai noua de 10 ani? Mergi pe jos sau cauta-ti alt job.

Asta e cea mai mare ineptie auzita vreodata. Sigur e scoasa din putul gandirii de un ratat care si-a facut credit pentru o masina noua si are boala pe aia care-si iau masini sh mai luxoase. Genul cu erectii sezoniere, cu sotie care ii este si ruda de gradul I.

Fix produsul slab calitativ al unei societati de consum in care accesul la informatii e facil, dar totusi prea dificil pentru semidocti.

Sigur e un blogger.

Edited by Ciupanezu
  • Like 1

De unde naiba o stii el asta? E o aberatie sinistra. In America poti circula si cu masini de 100 de ani vechime daca ai chef.

Sa se uite pe mobile sa vada ce "gratis" sunt masinile englezilor. :wacko:

Asta e cea mai mare ineptie auzita vreodata. Sigur e scoasa din putul gandirii de un ratat care si-a facut credit pentru o masina noua si are boala pe aia care-si iau masini sh mai luxoase. Genul cu erectii sezoniere, cu sotie care ii este si ruda de gradul I.

Fix produsul slab calitativ al unei societati de consum in care accesul la informatii e facil, dar totusi prea dificil pentru semidocti.

+1

Mi-a placut acest articol citit pe undeva si am dat un copy/paste. Cat de drept graieste

OFF: Si ce vechime are masina pe care se potriveste vascocuplajul pe care il ai de vanzare chiar aici pe forum?

ON: Sunt destule masini mai vechi de 10 ani sau in jurul a 10 ani care se tin bine si o vor mai duce inca pe atat. Nu inteleg ce au toti cu ele. Sunt persoane care nu au nevoie de o masina mai noua, care folosesc masina ocazional deci nu se justfica o cheltuiala cu o masina noua care minimalist dotata (AC si 2 geamuri electrice, ca sa nu mai vorbim de ABS si alte sisteme de siguranta) trece lejer de 7000euro.

Edited by jeezy

ma refeream laclasa politica care este exact ca si poporul, adica incorecta, pusa pe furat cat mai mult ..etc

salarii mari ca in vest fara impozite si taxe mari nu se poate, fara ca orice serviciu sa coste mult mai mult, pur si simplu nu se poate

dar noi vedem doar ce ne place, ca nu stiu care din germania plateste 200 euro impozit si ala din ro plateste 500

dar nu ne gandim ce alte cheltuieli are un neamt in viata de zi cu zi, cat plateste pentru o bere in oras pentru un pachet de tigari pentru ce-o vrea el. plateste mult mai mult ca un roman

dar ala care nu fumeaza zice foarte bine sa faca tigarile 100 eon pachetu mi se rupe nu fumez, ala care nu conduce zice la fel de impozit si asa mai departe, nimeni nu priveste totul ca un ansamblu , si per ansamblu viata in romania este ieftina, mult mai ieftina

nu ne putem compara cu ei, pentru ca noi tragem sa-i prindem din urma, ei trag de noi sa-i pridem din urma , suntem intr-o perioada de tranzitie, era clar ca asta urmeaza dupa 2007 cand am aderat la UE

In jur de 50 lei am platit la ZIL, 6500cc, 3axe. Tatra cu 4 axe si motor aproape dublu hai sa fie pana intr-un milion.

La ce poate mastodontul ala chiar e un mizilic banii aia.

In acest caz, chiar ma bucur!

Sa crape frustratii astia cu motoare de 1.2 litri.

ma refeream laclasa politica care este exact ca si poporul, adica incorecta, pusa pe furat cat mai mult ..etc

Totusi cred ca e o diferenta. Poporul nu este in totalitate pus pe furat, dar clasa politica este. Practic acolo ajung cei care exceleaza la furat, lins in cur, cardeli.

salarii mari ca in vest fara impozite si taxe mari nu se poate, fara ca orice serviciu sa coste mult mai mult, pur si simplu nu se poate

Pai bine, sa vina salariile mari ca in vest si taxele mari.

Mi se pare mai ok decat salarii mici ca in Romania si taxe tot mari.

dar noi vedem doar ce ne place, ca nu stiu care din germania plateste 200 euro impozit si ala din ro plateste 500

dar nu ne gandim ce alte cheltuieli are un neamt in viata de zi cu zi, cat plateste pentru o bere in oras pentru un pachet de tigari pentru ce-o vrea el. plateste mult mai mult ca un roman

Nu prea e asa.

Tu compari preturi de restaurant cu preturile de la noi.

Daca iei mancare de la supermarket, mancarea e chiar mai ieftina de la noi. Bautura la fel. Restaurantele sunt altceva. Si la noi exista carciumi mai scumpe, carciumi mai ieftine. Dar mancarea e mai scumpa si mai proasta decat in vest.

In Romania cine mananca ieftin, mananca deosebit de prost calitativ.

Mancarea calitativa e extrem de scumpa.

Romanul de rand isi cheltuie toti banii pe mancare, taxe, intretinere.

Nu prea are cum sa puna ceva deoparte.

Edited by Ciupanezu

+1 KIP :goodjob: ne-o trag aia gangbang style.

cred ca in momentul cand se fac comparatii cu alte tari ar trebui luata in considerare diferenta dintre raportul salariu mediu-venit/taxa-impozit-preturi, de la ei si de la noi, si apoi iti dai seama cat de scumpa e viata. iar la noi momentan doar taxele, preturile si impozitele (+legislatie, norme etc) tind catre standardul european.

cand e vorba de venituri, vorba unuia de pe aici, schimba-ti job-ul :wacko:

la fel cum e si cu pretul combustibilului, multi zic ba dar la noi e inca ieftin, ieftin pe plm, cate plinuri fac aia prin vest cu un salariu mediu si cate face unul din romanica? cam asta e ideea.

Edited by max83

Apropo de Germania, ma bucur ca ne ''cumpara'' profesionistii. Cunosc ingineri plecati, nu din auzite, amici si prieteni vreo 4, doctori chiar de pe forum vreo 2.

Un medic rezident pleaca de pe 1200ron pe aproape 3000eur. E fabulos.

Eu nu vad cum in viitor Romania ar creste, in timp ce elitele pleaca, dar totusi multinationalele vin pt mana de lucru ieftina. Un fel de sclavie moderna.

• Like 1

la un moment dat nu va mai pleca nimeni, pentru ca va fi prea mare cerere aici

totul tine de cerere si oferta, cand isi vor da seama ca suntem cu 1000 de medici mai putin si numarul e in scadere salariile vor creste.

asta cu inginerul nu prea tine, inginerul face bani si in romania, nu la fel de mult ca in germania dar daca tragi linie mai bine stai in romania

viper. Toti pleaca, gandeste-te ca pleaca direct pe 2-2500 care apoi va creste. In Ro cel mai bine castiga programatorii, pt ei n-ar merita sa dea Romania pe altceva. (poate doar pe un job la microsoft sa castige in loc de 3000 aici, 10000).

De medici ce sa mai zic, duca-se ca nu se poate trai cu salariile lor.

Edited by P.I.M.P.