Jump to content

adancime creste cauciucuri

Calinu

Recommended Posts

pneurile au un marcaj. daca se ajunge cu uzura la acel nivel, sunt ilegale.

in principiu 5 mm sunt considerate ok pt SH.

noi au in jur de 8 mm.

184657[/snapback]

adevarat. mai trebuie adaugat ca... asta e valabil doar daca pneurile sint uzate uniform. de ex. ala din cea de-a doua poza pusa mai sus... e uzat rau pe lateral, parerea mea ca ala ar trebui aruncat (sau folosit doar ca ultima solutie, de avarie) desi inca nu s-a uzat pe mijlocul caii de rulare pina la marcaj. de la marcajul ala transversal intre canalele pneului, mai sint cam 1mm. La noi in tara legea parca zice min 1.5mm (ce, nu sintem noi cu cele mai mult exceptii si mofturi in europa?!?). In unele tari totusi minim este 3mm (hmmm, nu stiu sigur, asa s-ar putea sa fie valabil doar la alea de iarna, totusi) si nu te lasa sa pleci cu masina din orice service daca esti sub valoare asta (chiar daca ai venit doar sa schimbi uleiul sau discurile de frina, sa zicem). poate ne spune TurboMann cit e minim in Germania.

1,6 mm este in majoritatea tarilor, cred ca si in Germania. adica exact cat e marcajul de uzura.

3mm e pt cauciucurile de iarna si doar in unele tari.

referitor la service - in general nu poti trece inspectia tehnica daca nu sunt pneurile in regula. sau daca ai vreo zgarietura mai mare pe masina, vopsea sarita, rugina etc.

Legea in Germania zice 1,6-2,0 mm dar una e legea si alta asigurarea si alta e siguranta.La cauciucurile de iarna minim as lua 4,0 mm la vara mai merge si 3,0mm.Importat la cauciucuri ar fii vechimea lor au pe avelopa cred ca Dot se numeste caci un cauciuc de peste 5-6 ani si daca e nou poti sa-l arunci.Asiguarea daca considera ca ai avut un accident din cauza profilului sau caucicuri neadecvate nu plateste nimic sau numai o parte zilele trecute a nins si au fost accidente la greu,asa ca cel mai bine e sa faci cum stii si cum crezi o masina e numai asa buna cat sunt si caucicurile el la fel ca la oamnei mergi pe iarna cu sandale.

aveam o discutie cu un coleg care si-a cumparat de la o cunostinta recomandata de mine 5 cauciucuri de vara de logan la 20RON bucata;colegu zicea ca musai sa aiba min. 6mm...eu i-am zis ca nu e normal sa fie chiar atata ca deja's noi la adancimea care vrea el...pana la urma,dupa discutiile voastre am dedus adancimea minima necesara.La pretul asta, au cam 3mm si sunt de vara , sunt ok. Edited by saplacan