Jump to content

Intrebare ! Ajutor !

RebeccaVladut

Recommended Posts

Buna seara , sunt eventual posesor de BMW 520i . Bun , pana aici totul frumos , masina are numere pe Bulgaria , cu acte tot valabile , masina impecabila interior si exterior .....

Aici vine problema....Am fost sa dau un avans omului de 100 E din 1900 E si am semnat un act de ambele parti cu martori si buletine , adrese ca respectivul nu va vinde masina pana in 7 iunie cand eu o voi cumpara cu restul 1800 ! Am auzit ca la numarul de inmatriculare trebuie sa aiba niste nituri in numar sa fie valabile sa nu aiba numere false si eu implicit probleme cu politia , masina are an de fabricatie 1998 , motor de 2000 benzina + gpl ! Mi-a spus pe proba ca masina mananca 10 benzina si 12 gaz ! Instalatia de gaz e una BRC , masina duce in orice viteza foarte bine .....Deci...

Mi-am luat tzeapa sau nu ? Cu avansul si niturile respective?

Multumesc anticipat ...sunt nou pe forum si poate nu am postat bine , va rog sa ma scuzati !

post-60548-0-49025000-1362161610_thumb.jpg

post-60548-0-23260700-1362161621_thumb.jpg

eu zic, ca ti-ai luat teapa... cine iti tine masina pana in iunie pentru 100 euro? Doar daca era ceva cunostinta, poate, dar asa, cred ca puteai sa iti faci o poza inainte cu 100 aia de euro..

Bafta iti doresc..

Edited by mdln

Lol, te enerva atat de rau suta aia prin buzunar incat ai gasit cel mai complicat mod de a scapa de ea ! Daca ala a pus masina la vanzare acum, nu te-ai gandit si tu ca are nevoie de bani tot ACUM ? Cum plm sa-ti tina o masina rezervata 3 luni ? Suna-l si spune-i ca te-ai razgandit. Ia vezi, iti mai da suta ?

Bine, ti-ai si cautat-o mult. Adica, cauta-ti nene masina peste 3 luni cand ai banii !

Edited by KIP

Actul pe care l-ati semnat probabil a fost un antecontract, o promisiune de vanzare-cumparare.

In cazul in care nu mai vrea sa iti vanda masina, il poti da in judecata, actul in speta este un inscris sub semnatura privata si are forta probatorie in instanta, deci daca vrei iti poti recupera suta de euro linistit doar ca trebuie rabdare + onorariu la avocat :)

De aceea intreb si eu ce forma are actul respectiv. Daca e incheiat la notar sau avocat poate sta linistit, indiferent daca ramane cu masina sau nu, sau daca o ia cu probleme care au aparut in aceste 3 luni. Onorariul se poate recupera si prin cheltuielile de judecata.

Nu conteaza daca e facut sau nu la notar, iar onorariul il poate trece la cheltuieli de judecata si il recupereaza in final, doar ca trebuie rabdare etc

Sunt jurist de meserie deci stiu ce vorbesc.

Hint: pe viitor cand mai faceti asemenea chestii, treceti si o alta clauza ca in cazul in care se razgandeste pe langa avansul primit vanzatorul sa va mai dea ceva extra, in felul acesta stiti cu siguranta ca o sa va vanda bunul mobil.

Edited by MihaiCarunta

Da, se practica atat in cazul bunurilor mobile cat si la imobile.

Daca nu ai bani pe moment si vrei sa stii ca bunul va fi al tau dai avansul si macar ai o garantie.

Am avut un amic care si-a luat la fel o masina dar dupa un an! Sa ai grija ca km sa fie aceeasi, sa nu se fi folosit ala de masina intre timp, ar fi cam nasol.

Ca nu ai auzit tu aia e altceva :)

Da, se practica atat in cazul bunurilor mobile cat si la imobile.

Daca nu ai bani pe moment si vrei sa stii ca bunul va fi al tau dai avansul si macar ai o garantie.

Am avut un amic care si-a luat la fel o masina dar dupa un an! Sa ai grija ca km sa fie aceeasi, sa nu se fi folosit ala de masina intre timp, ar fi cam nasol.

Ca nu ai auzit tu aia e altceva :)

Pai tu crezi ca ala tine masina si nu circula cu ea, pana in iunie pentru 100 euro? asta-i de rasu-plansu!

si eu am vandut si cumparat multe masini dar tiganii deastea cu ia avans 100,500 1000 de euro nu am facut niciodata,si nu mi au placut persoanele care propuneau chestii deastea,parerea mea ,ca ti ai cam luat o teapa mica,tu crezi ca ala vrea sa vanda masina degeaba acum? si mai gandeste te la faza ca intradevar o tine pana in iunie,te ai gandit ca din moment ce stie ca scapa de masina o sa i dea sa o rupa in dinti ,ca la urma urmei tot are clientul pe teava.... Edited by lvi

100 de euro ca 100 de euro, dar daca nu are nitul ala in spate pe numar, pregateste-te de inca vreo 350 euro sa o inmatriculezi din nou pe Bg. La ITP in KAT nici nu se uita la tine daca nu ai nitul respectiv. Pana si politia din Ro stiu si verifica daca nitul e prezent pe masina. Parerea mea, e ca e teapa. Verifica bine seria caroseriei sa nu fie vreun fals grosolan.

Eu fiind novice....si mai naiv...100 e nu e mare avere....nitul de la masina..cam cum trebuie sa arate? O poza ceva , un exemplu ? Pe actele masinii apare si numele lui , si numele bulgarului....apai eu mai scot 1800 euro , pt 100e nu mor...dar a fost de acord cu orice...si seria de la caroserie unde o vad ? Si cum o verific....

Vad ca aici sunt oameni care isi spun pareri numai sa nu taca....decat sa ma luati la misto , as vrea un sfat bun

Multumesc celor care l-au acordat

Parerea mea e ca mai bine ceri banii inapoi si iti cauti alta masina. Omul pare destul de dubios, mai ales ca masina nu are nitul acela.

Mai e posibilitatea ca intre timp el sa vanda masina si sa iti dea banii inapoi cu vrajelile de rigoare, iar daca nu o vinde stie macar ca o iei tu.

Edited by Laur R.

Eu fiind novice....si mai naiv...100 e nu e mare avere....nitul de la masina..cam cum trebuie sa arate? O poza ceva , un exemplu ? Pe actele masinii apare si numele lui , si numele bulgarului....apai eu mai scot 1800 euro , pt 100e nu mor...dar a fost de acord cu orice...si seria de la caroserie unde o vad ? Si cum o verific....

Vad ca aici sunt oameni care isi spun pareri numai sa nu taca....decat sa ma luati la misto , as vrea un sfat bun

Multumesc celor care l-au acordat

mie daca-mi dai 200,ti-o vand in aprilie.

ce zici?