Jump to content

Subwoofer e46... cine are, sau a ascultat la cinev

Recommended Posts

maryusdanyel , ce model ai? ai scos bucata aia de metal si sa inteleg ca acum se vede din portbagaj partea din spate a banchetei (ma rog , o parte din ea)?

eth0tty1, eu am ascultat in 2 masini sub-uri active, de 80 , respectiv 100 rms ... parerea mea e ca sunt praf, se aud exact cum se aude un 250 rms in portbagaj.

E un user pe forum, am uitat id-ul lui, care are sistem kardon cu subwoofer sub scaun, plange si acum pt investitia facuta :)

209955[/snapback]

sa vedem, deocamda pierd 170 euro, cat ma costa difuzorul si transportul pana in romania :blink: cand e gata va anunt ce efecte pozitive sau negative a avut schimbarea

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

gresit , la coupe sau decapotabile se aude super  si inauntru si inafara. fa doar upgrade la difuzoare si pune butoi in portbagaj :)

209913[/snapback]

Pai asta este problema, stau cu catamai statia si butoiu` in casa si nu am unde sa le pun, portbagajul fiind foarte ingust...

As putea comanda iarasi o incinta profesionala pt diff-ul subwoofer-ului care sa-mi intre in portbagaj, insa daca masina este izolata, ce fac, mai dau 100 E pe incinta degeaba? :blink:

Edited by Sorin Golf 3 cabrio

• 1 year later...
  • 3 weeks later...

Ce woofere mai recomandati pentru E46 ? Exceptand THB200A (montat sub scaun), ce variante de bun simt ar mai fi (in sensul in care nu imi ocupa jumatate de portbagaj) ?

Am vazut o incinta facuta pentru un JL 10W6, care se muleaza oarecum pe portbagajul unui E46. Merita o astfel de pozitionare ?

Ar mai fi si varianta OEM pentru subwoofer (dar costa 600€ <_< ).

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=65&fg=95

post-1921-1236073139_thumb.jpg

post-1921-1236073151_thumb.jpg

post-1921-1236073165.jpg

post-1921-1236073198.jpg

post-1921-1236073221_thumb.jpg

Cred ca se referea la faptul ca montand dispozitivul in portbagaj, E46-le fiind foarte bine insonorizat, e posibil sa nu obtii efectul dorit.

Exact.

DacĂŁ nu ai sac de ski, nu prea are rost sĂŁ pui un subwoofer ĂŽn portbagaj, nu se va auzi cum trebuie.

• 3 weeks later...

Si treaba asta cu 'ski sac" este un mit. Eu va spun pe "probate", intrucat am taiat tabla aia cu mana mea. In plus, am avut acelasi subwoofer montat in doua tipuri de incinta, bas reflex si sealed. Gaura aia e utila doar daca veti monta subwooferul cu "fata" spre interiorul masinii (evident, sa fie fixat). Un subwoofer de calitate, in bas reflex, de cca 400-500 W RMS, bine amplificat, va suna la fel fie ca aveti sau nu gaura aia din cotiera. Unul sealed se va auzi mult mai incet, insa la acelasi nivel auditiv, cu sau fara gaura, daca nu-l orientati exact in asa fel incat tot sunetul sa fie propagat numai in habitaclu, si nu si-n portbagaj.

daca va montati bas reflex, va sugerez sa-l montati cu "fata" spre numarul de inmatriculare.

• 3 weeks later...
Si treaba asta cu 'ski sac" este un mit. Eu va spun pe "probate", intrucat am taiat tabla aia cu mana mea. In plus, am avut acelasi subwoofer montat in doua tipuri de incinta, bas reflex si sealed. Gaura aia e utila doar daca veti monta subwooferul cu "fata" spre interiorul masinii (evident, sa fie fixat). Un subwoofer de calitate, in bas reflex, de cca 400-500 W RMS, bine amplificat, va suna la fel fie ca aveti sau nu gaura aia din cotiera. Unul sealed se va auzi mult mai incet, insa la acelasi nivel auditiv, cu sau fara gaura, daca nu-l orientati exact in asa fel incat tot sunetul sa fie propagat numai in habitaclu, si nu si-n portbagaj.

daca va montati bas reflex, va sugerez sa-l montati cu "fata" spre numarul de inmatriculare.

perfect de acord, daca va montati subwooferul acolo, cel mai bun rezultat il obineti prin montarea cu "fata" spre interiorul masinii, eu asa il am montat si se aude bine, adica scoate sunetele joase foarte bine, chiar daca nu este de o putere mare. trebuie prins zdravan si de preferinta imbracata toata tabla din spate in material izolator care sa preia cat mai mult din "socurile" bass-ului

fratilor, ma ia durerea de cap. masina: e46,berlina. am montat un subwoofer GZUB30(sealed cu radiator pasiv) cu o statie audison lrx1.400 in portbagaj. sculele le aveam de pe masina pe care am avut-o inainte. ca sa aud ceva bas inauntru a trebuit sa dau volum in subwoofer din statie de tremura tot spatele masinii. cand deschid portbagajul suna basul de se uita lumea la masina. am citit despre bucata aia de tabla din spatele cotierei. are rost sa o tai? se obtin rezultate mai bune? inca o problema: a gasit cineva de unde sa ia semnal de remote pentru statie in portbagaj sau toti ati tras direct de la cass? multumesc. Edited by stef29

stef: n-are rost sa o tai, citeste postul meu de mai sus.

Pentru ca ma plictisesc, cat de curand am sa mai fac o incercare: am sa montez un sub fara sa-i mai fac incinta (open air, infinite baffle sau cum s-o mai zice) in gaura aia de-am taiat-o in cotiera, cu fata spre interiorul masinii, prins bine de tabla cu un inel de mdf. In plus, in portbagaj, exact cat tine peretele ala de tabla pe care sta bancheta, am sa pun o coala de mdf, ca sa-i ofer subului un suport stabil. Nici n-o sa se vada (peste vine imbracamintea aia) si sper sa am mai multe rezultate asa.

Eu un fel de a spune "am sa montez", astept sa intre pe topic anume cineva si sa ma sune sa-mi spuna ca s-a saturat. <_<

stef: n-are rost sa o tai, citeste postul meu de mai sus.

Pentru ca ma plictisesc, cat de curand am sa mai fac o incercare: am sa montez un sub fara sa-i mai fac incinta (open air, infinite baffle sau cum s-o mai zice) in gaura aia de-am taiat-o in cotiera, cu fata spre interiorul masinii, prins bine de tabla cu un inel de mdf. In plus, in portbagaj, exact cat tine peretele ala de tabla pe care sta bancheta, am sa pun o coala de mdf, ca sa-i ofer subului un suport stabil. Nici n-o sa se vada (peste vine imbracamintea aia) si sper sa am mai multe rezultate asa.

Eu un fel de a spune "am sa montez", astept sa intre pe topic anume cineva si sa ma sune sa-mi spuna ca s-a saturat. :)

exact asa il am eu prins si pot spune sa se aude bine bass-ul, "bate" exact cum ar trebui spre interiorul masinii, spre deosebire de cei cu sub-uri in incinte si incintele in portbagaj <_<

si n-am cine stie ce scula, un JBL freeair de 250W, presupun ca daca pui ceva mai puternic ai masaj inclus la scaunele spate :bashwall:

neaparat peretele ala de tabla sa-l acoperi cu coala mdf, ca sa preia mai bine din vibratii. costa ceva mai mult, dar per total cred ca iesi tot mai ieftin decat un subwoofer de 10000000000W in portbagaj pe care sa nu-l auzi :unsure:

si preferabil cand asculti muzica tare sa lasi cotiera si imbracamintea aia jos, ca sa nu loveasca membrana in ele

bafta si sa ne spui cum iti iese!

Edited by VeNoMouS

VeNoMous: fainali! <_< In sfarsit cineva care-mi CONFIRMA ca varianta asta este cea mai buna.

Eu am un kicker in incinta bas reflex, amplificat bine-bine, insa, vorba ta, cei un milion de wati nu se aud... Poate imi poti da o sugestie vis-a-vis de vreun subwoofer "dedicat" open air, cu diametrul de 25, pe la 400 W. Desi mi s-a spus ca toate pot functiona fara incinta, parca as cauta, totusi, ceva gandit pentru asta.

Poti face o comparatie intre felul in care suna JBL-ul tau si felul in care ar suna un bas reflex sau un sealed (ma refer la ...claritate, volum si, de ce nu, la...durata sunetului- mie nu-mi place vuietul ala)

PS: Rila1975, am si pentru tine o intrebare: nu acopera cumva zgomotul (muzica :) ) din difuzoare?

VeNoMous: fainali! <_< In sfarsit cineva care-mi CONFIRMA ca varianta asta este cea mai buna.

Eu am un kicker in incinta bas reflex, amplificat bine-bine, insa, vorba ta, cei un milion de wati nu se aud... Poate imi poti da o sugestie vis-a-vis de vreun subwoofer "dedicat" open air, cu diametrul de 25, pe la 400 W. Desi mi s-a spus ca toate pot functiona fara incinta, parca as cauta, totusi, ceva gandit pentru asta.

Poti face o comparatie intre felul in care suna JBL-ul tau si felul in care ar suna un bas reflex sau un sealed (ma refer la ...claritate, volum si, de ce nu, la...durata sunetului- mie nu-mi place vuietul ala)

PS: Rila1975, am si pentru tine o intrebare: nu acopera cumva zgomotul (muzica :) ) din difuzoare?

de la JBL spre ex. exista un open air cu diam 25cm si 400w Power P1022:

http://www.be-loud.ro/data/product765.jpg

dar presupun ca sunt multe altele, trebuie sa cauti.

ar trebui sa ascult un sealed de fix 250W ca sa-ti spun care si daca sunt diferente...nu sunt vreun expert pe audio dar conteaza si boxele si reglajele asa cum a zis rila1975, ca sa obtii un sunet "overall" bun si echilibrat

Subwoofer-ul meu arata asa in gaura aia din spatele cotierei:

post-2447-1240618627_thumb.jpg