Jump to content

seria 7 E65 2005 mai multe probleme

Recommended Posts

Salutare tuturor , detin un automobil bmw 730D e65 an de fabricatie 2005 si am urmatoarele probleme :

1.Nu-mi functioneaza butonul de comenzi vocale amplasat pe volan, pur si simplu la apasarea lui nu se intampla nimic.

2.Acum doua zile mi-a aparut eroare pe bord "oil sensor failure" ceva de acest gen. Am schimbat uleiul din motor acum 2 luni , i-am facut completare , eroarea e inca acolo.

3.Si cea mai mare zic eu , in momentul cand o turez de la 1500 catre 2000 pe modulul drive , se aude un titait din motor ca un claxon gen tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit,care apoi dispare.Acest zgomot nu apare intotdeauna cand turez de la 1500 la 2000-2200 , pe modulul sport nu exista aceasta problema si nici pe schimbare secventiala....

4.Se poate decoda soft-ul astfel incat sa citeasca melodii Mp3 ?(nu are optiune in computerul de bord)

5.Cand introduc in viteza , uneori (destul de rar , de mentionat) se aude un troncanit care nu mi dau seama din ce parte vine.

Orice informatie este bine venita , va multumesc pentru timpul acordat !

1. probabil navigatia a fost schimbata cu alta de pe o masina similara. Cum n-au vrut sa dea bani pe FSC-ul necesar pt activarea comenzilor vocale ai ramas fara ele.

2. senzor busit(trebuie schimbat)

3. complicat, trebuie vazut exact

4. da, in principiu se poate activa functia mp3. Se codeaza destul de usor.

5. e posibil sa fie ceva mecanic dar fara o constatare vorbim in van.

Cel mai bine gaseste un service(sunt destule si aici pe forum).

In principiu iti trebuie atat o diagnoza soft cat si una mecanica pt toate problemele descrise.

Edited by siulian

1.comenzile vocale mi s-a spus ca trebuie rescrise

2.eroare de la senzorul de ulei il voi inlocui la urmatorul schimb de ulei

3.am rezolvat acel titait , era de la pompa de servo , s-a constatat ca nu mai avea ulei.

4.Cica nu se poate decoda soft-ul incat sa citeasca Mp3, desi pe asta nu o cred

• 4 months later...

Hai sa-ti spun eu care este faza cu mp3-ul.

Nu ai mentionat daca este face lift sau nu pentru ca exact la inceputul lui 2005 s-a produs schimbarea si nu stiu ce fel de Display ai cel vechi sau cel nou. Daca masina nu este facelift chiar daca ai dysplai-ul idrive cel nou (care a aparut pe la finele lui 2004) facut de "Alpine" ai magzia de cd cea veche care nu vede discurile cu mp3

Daca masina este facelift si are magazie de cd-uri atunci trebuie sa citeacsa mp3 fara sa-i faci nimic.

Daca ai doar displayul nou si magazia veche atunci trebuie inlocuita magazia cu una de face lift care stie mp3.Stie mp3 dar numai in combinatie cu display-ul de facelift

Atentie !!Numai magazia citeste mp3 nu si cd-playerul din consola centrala indiferent de anul de fabricatie

Magazia de facelift nu se potriveste in lacasul celei mai vechi, difera pozitia si forma clapei care se ridica pentru a elibera cartusul cu discuri.Trebuie sa pastrezi plasticul de bord (cel gri)de la non facelift si sa muti clapeta de la magazia veche la cea noua.Nici macar gaurile de la suruburi nu corespund .Ca sa atasez o magazie de facelift la plansa de bord (ce gri) de non facelift trebuie sa dai cateva gauri extra pentru a alinia suruburile de prindere

Bafta