Jump to content

Inele ghidaj ? Distantiere? O explicatie va rog !

Alex Dragan

Recommended Posts

Da am pus inele de plastic, la prima vedere mi am zis : ce efect sa aiba plasticul asta cat foaia de ceapa ? ..

Uimitor s a ameliorat putin dar tind sa cred ca tot din inelele astea mi se trage.

Un strungar bun mi a spus ca daca mi face imi face tot in genul celor de plastic si ca nu are rost sa mai inceapa treaba.

Asadar le am pus pe cele de plastic dar nu prea e satisfacator rezultatul.

Ce mi poate face un service de roti ?

Nu strung, asa a facut si prietenul meu cu a4, prima data a pus niste inele facute, ii vibra dar mai putin, dupa sa dus la Bucuresti la o firma mare de se ocupa numai cu roti, au ras aia acolo de ce inele a pus, a pus unele deja facute de calitate care s-au potrivit exact si nu a mai avut nici-o problema.

Daca vrei o sa il intreb unde sa dus la ce firma ca am uitat.

La autosoft baneasa a pus inelele.

Edited by branevl

Nu strung, asa a facut si prietenul meu cu a4, prima data a pus niste inele facute, ii vibra dar mai putin, dupa sa dus la Bucuresti la o firma mare de se ocupa numai cu roti, au ras aia acolo de ce inele a pus, a pus unele deja facute de calitate care s-au potrivit exact si nu a mai avut nici-o problema.

Daca vrei o sa il intreb unde sa dus la ce firma ca am uitat.

La autosoft baneasa a pus inelele.

Multumesc frumos pentru informatie. Am niste inele de plastic uimitor mai bune decat ce am avut eu de aluminiu inainte.

Zilele astea voi verifica discurile, jantele si pneurile. Probabil si brate bucsaraie.

Sunt din Pitesti nu stiu ce pot rezolva aici.

Acele inele sunt dintr un material mai tare sa inteleg mai de calitate ?

Repet : imi trepideaza la frana la viteza de peste 100 - 110.

Multumesc frumos pentru informatie. Am niste inele de plastic uimitor mai bune decat ce am avut eu de aluminiu inainte.

Zilele astea voi verifica discurile, jantele si pneurile. Probabil si brate bucsaraie.

Sunt din Pitesti nu stiu ce pot rezolva aici.

Acele inele sunt dintr un material mai tare sa inteleg mai de calitate ?

Repet : imi trepideaza la frana la viteza de peste 100 - 110.

Alte detalii nu stiu, daca sunt din material mai tare sau nu. Pune alte jante si vezi daca iti trepideaza pe franare sa sti sigur care e cauza vibratiilor.

• 9 months later...

De unde as putea sa achizitionez un set de inele de centrare?

Am schimbat jantele de tabla de iarna cu unele de aluminiu, replici. Jantele sunt marca Alutec pt seria 5 si acum le-am pus pe e46.

Imi vibreaza volanul la viteza mai mare si trepideaza masina. Am inteles ca imi trebuie inele de centrare.

Unde as putea gasi?

Edited by Kenbobo

De unde as putea sa achizitionez un set de inele de centrare?

Am schimbat jantele de tabla de iarna cu unele de aluminiu, replici. Jantele sunt marca Alutec pt seria 5 si acum le-am pus pe e46.

Imi vibreaza volanul la viteza mai mare si trepideaza masina. Am inteles ca imi trebuie inele de centrare.

Unde as putea gasi?

Iti dau eu inele dar am nevoie sa imi spui dimensiunile gaurii centrale la jante. Au 74.1 ca de E39?

Edited by cataxxl

Habar nu am....

Eventual ma duc si dau maine o janta jos sa masor. Jantele sunt Alutec V (16" 7j ET20)

Inelele tale sunt din aluminiu? Cat costa setul?

LE: Cred ca sunt de 74.1 ca la e39 pt ca daca ar fi fost pe e60, trebuia sa se potriveasca direct pt ca la e60 e la fel ca la e46: 72,5.

Edited by Kenbobo

Nu e vorba ca vreau eu, dar trebuie sa stiu exact ce dimensiune iti trebuie. :D

Inelele sunt dintr-un hibrid de material plastic. Sunt la bucata si costa 6 lei. In principiu daca au fost folosite pe un E39 si nu s-au folosit inele stiu ce iti trebuie ca au 74,1.

am avut aceeasi problema, doar la e39 difera butucul si daca imi aduc bine aminte dimensiunile astea erau de la 72.6 la 74.1

eu le recomand pe cele de tabla sau aluminiu ce or fi, conice, mi se par ca centreaza perfect , nu mai ai nici pic de joc in volan la nici o viteza(parca mai bine decat cu cele oem) , singura problema ca se dau cam greu jos de pe butuc cand pui roti cu dimensiuni potrivite butucului

Edited by Krebs

am avut aceeasi problema, doar la e39 difera butucul si daca imi aduc bine aminte dimensiunile astea erau de la 72.6 la 74.1

eu le recomand pe cele de tabla sau aluminiu ce or fi, conice, mi se par ca centreaza perfect , nu mai ai nici pic de joc in volan la nici o viteza(parca mai bine decat cu cele oem) , singura problema ca se dau cam greu jos de pe butuc cand pui roti cu dimensiuni potrivite butucului

Stii bine tu, ii trebuie de la 72,6 la 74,1. Dar eu zic ca sunt mai bune cele de plastic. Parerile sunt impartite.

Edited by cataxxl

Am primit si montat azi inelele.

Nu imi vine sa cred ca schimbare: nu mai vibreaza volanul, nu mai trepideaza masina, nu mai am vibratii pe franare.

Multumesc cataxxl foarte mult.

Inainte imi trepida rau volanul de pe la 70 in sus, la 40-50 la ora trepida toata masina, peste 90 nu mai suportam vibratiile. Acum dupa montarea inelelor, e perfect.

• 3 months later...

Iti dau eu inele dar am nevoie sa imi spui dimensiunile gaurii centrale la jante. Au 74.1 ca de E39?

Cataxxl imi poti spune te rog daca pe jantele originale (style 81) se monteaza inele? Pe E39 nu am inele si imi vibreaza la franare. Multumesc

Cataxxl imi poti spune te rog daca pe jantele originale (style 81) se monteaza inele? Pe E39 nu am inele si imi vibreaza la franare. Multumesc

eu am avut problema asta la un ford focus, cum trecem de 100 imi juca volanul in mana.

jante dezent pe 16 cu inele de plastic.

cu rotile de tabla de iarna mergea perfect.

asa am vandut masina, probabil trebuia sa schimb si eu inelele de centrare da nu mi-a dat prin cap.